‘Twitter-ondersteuning iOS 5 gaat veel dieper dan alleen foto’s’

Er zijn nieuwe aanwijzingen dat de Twitter-integratie in iOS 5 veel verder gaat dan het delen van foto's.

TwitterEr komen steeds meer aanwijzingen dat Apple iOS 5 van uitgebreide Twitter-ondersteuning heeft voorzien. TechCrunch berichtte eerder dat Apple en Twitter samen zouden werken aan de mogelijkheid om een eigen fotodienst van Twitter in het mobiele besturingssysteem te integreren. Afgelopen woensdag lanceerde Twitter deze fotodienst. Blogger John Gruber stelde eerder deze week al dat de Twitter-ondersteuning meer zou inhouden dan alleen het delen van foto’s. Nu zijn er opnieuw aanwijzingen die duiden op uitgebreide Twitter-integratie in iOS 5.

Die aanwijzingen zijn afkomstig van blogger en tech-evangelist Robert Scoble. Hij schrijft op Twitter dat “volgende week een belangrijke week wordt voor een ieder die de afgelopen paar jaar op Twitter heeft geleefd“. Scoble, die naar eigen zeggen iemand kent die de Twitter-integratie in iOS 5 heeft ontwikkeld, stelt verder dat hij al enkele maanden op de hoogte is van de nieuwe functie. De integratie gaat “veel dieper dan alleen foto’s“, aldus de blogger.

De vraag is nu hoe diep de integratie dan zal gaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de mogelijkheid om vanuit Safari rechtstreeks linkjes te delen via Twitter, of een optie om direct messages in de Berichten-applicatie te ontvangen, waar nu alleen sms- en mms-berichten binnenkomen. Ook op ontwikkelgebied zou de integratie voordelen kunnen bieden. Zo zouden ontwikkelaars een koppeling met Twitter kunnen maken zonder dat de gebruiker telkens zijn gegevens in moet voeren. Het volstaat dan om eenmalig je inloggegevens in iOS 5 in te voeren en vervolgens à la pushnotificaties toestemming te verlenen aan afzonderlijke applicaties.

In april dit jaar dook er plotseling een video op waarop een niet-uitgebrachte testversie van iOS 4 te zien was. Daarin viel op dat Facebook als native applicatie in het menu Instellingen werd weergegeven. Sindsdien is er niets meer vernomen over mogelijke Facebook-ondersteuning in iOS. Maar de aanwijzingen dat Twitter in iOS geïntegreerd is, zouden ook wel eens kunnen betekenen dat we voor Facebook hetzelfde kunnen verwachten. Robert Scoble lijkt er in ieder geval wel rekening mee te houden, maar zegt dat hij niet alle details kent. Maandagavond zullen we het waarschijnlijk weten.

Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 17:15
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, ios 5, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.