Reacties voor: ‘Accessoiremakers mijden tv-tuners met Lightning-aansluiting’

Accessoiremakers lijken de productie van tv-tuners voor Lightning-aansluitingen te mijden. Wellicht komen de apparaatjes niet langs Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. En aangezien deze zenders aanstonds niet meer via de air worden aangeboden om ruimte te maken voor andere media in het zendspectrum zul je hier in Nederland niks aan hebben. Dacht trouwens dat deze zenders in Nederland al weg waren.

  2. Niche markt, niet zo boeiend denk ik.

  3. @Lordbachus: Dit gaat over DVB-T, je weet wel, digitenne signaal.

  4. Apple is op alle fronten de markt aan het verliezen. Bedrijven willen niet meer “verrast” worden door technische bokkesprongen van King Apple. En gebruikers al helemaal niet. Ik heb hier een kast vol met accessoires waar ik niets meer mee kan omdat Apple “zo nodig moet” afwijken van standaarden. Mensen en bedrijven beginnen dat door te krijgen.

    Zelfs ik ben mij aan het orienteren op de vele schitterende en veel goedkopere apparaten, die universeel te gebruiken zijn.

    Conclusie: Apple is verkeerd bezig!

  5. @Peterfrans: Volgens mij gaat het prima met Apple, verdienen ze 5x zoveel als Samsung bijelkaar en komen er weer mooie producten aan.

    Ik heb overigens ook aardig wat accessoires die allemaal werken dankzij een plastic namaak adapter van 2,50 via marktplaats.

    Maar toch bedankt voor je mening en succes met je goedkopere telefoon!!

  6. Origineel geplaatst door Marcoooo
    Volgens mij gaat het prima met Apple, verdienen ze 5x zoveel als Samsung bijelkaar en komen er weer mooie producten aan.Ik heb overigens ook aardig wat accessoires die allemaal werken dankzij een plastic namaak adapter van 2,50 via marktplaats.Maar toch bedankt voor je mening en succes met je goedkopere telefoon!!

    Juist geformuleerd. Apple verdient inderdaad “nog steeds” meer dan andere merken. Daar ligt ook zijn prioriteit, bij het “verdienen”. Klanten beginnen dat “verdienen” dus door te krijgen. In verkochte aantallen echter begint King Apple op alle fronten in te leveren en soms zelfs achter te lopen.

  7. Origineel geplaatst door Peterfrans
    In verkochte aantallen echter begint King Apple op alle fronten in te leveren

    Ook onzin. Er is nog steeds geen enkele smartphone wat in de buurt komt van de verkoopresultaten van een iPhone model.

    Verder ben ik wel erg benieuwd aan welke accessoires jij niets meer hebt sinds dat Apple zo nodig moest afwijken. Dat afwijken doen ze namelijk al erg lang.

  8. Origineel geplaatst door Frits
    Ook onzin. Er is nog steeds geen enkele smartphone wat in de buurt komt van de verkoopresultaten van een iPhone model.Verder ben ik wel erg benieuwd aan welke accessoires jij niets meer hebt sinds dat Apple zo nodig moest afwijken. Dat afwijken doen ze namelijk al erg lang.

    Ook een Apple fan begrijp ik. Mag hoor!
    Sinds de iPhone 5 (lightning connector) ongebruikt in de kast:
    BeoPlayer A3
    BeoPlay A8

  9. Ja, laten we voor altijd bij een analoge 30-pins connector blijven omdat mensen anders iets moeten vervangen.
    De 30-pins connector is er al sinds de 1e ipod, terwijl de opslagcapaciteit steeds groter word.
    Wil jij over 5 jaar voortaan een uur synchroniseren? In plaats van 1 keer een nieuwe connector, die gerust weer 10 jaar mee gaat.
    Weet je nog, nokia vroeger? Samsung? Bij elke telefoon een nieuwe “betere” adapter.
    Ik heb thuis nog een la vol liggen met verschillende nokia adapters, terwijl ik met 1 oude kabel van apple al mijn ipods en oude iphones kan opladen.

  10. Origineel geplaatst door tim
    De 30-pins connector is er al sinds de 1e ipod, terwijl de opslagcapaciteit steeds groter wordt.

    De 1e iPod had overigens firewire. Dat museumstuk is dik 11 jaar oud, maar die kan ik dus nog steeds synchroniseren met m’n nieuwe Mac

  11. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ik heb hier een kast vol met accessoires waar ik niets meer mee kan omdat Apple “zo nodig moet” afwijken van standaarden. Mensen en bedrijven beginnen dat door te krijgen.

    Werkelijk? Apple heeft al 12 jaar lang de zelfde 30 pins connector. Al er 1 bedrijf consistent is z’n gebruikte standaarden is het Apple wel.

  12. Origineel geplaatst door Harry
    Apple heeft al 12 jaar lang de zelfde 30 pins connector. Al er 1 bedrijf consistent is z’n gebruikte standaarden is het Apple wel.

    Niet overdrijven. 10 jaar, sinds april 2003. de eerste 2 generaties hadden firewire en nog geen dock connector. De overstap naar de dock connector en USB was een logische keuze. Firewire op Windows PCs was eerder uitzondering dan regel. Deze overstap maakte een explosieve groei mogelijk.

  13. Ik heb de Tizi van Belkin. Die werkt via Wifi, én door het hele huis én ook nog eens op m’n Mac. 🙂

  14. Het probleem is dat Apple te streng hanteerd met hun nieuwe connector, dat is de probleem.

  15. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ook een Apple fan begrijp ik. Mag hoor!

    Sterk argument!

    Origineel geplaatst door Peterfrans
    Sinds de iPhone 5 (lightning connector) ongebruikt in de kast:
    BeoPlayer A3
    BeoPlay A8

    Inderdaad een hele kast vol met accessoires.
    Ipv te mopperen op vooruitgang zou je de inhoud van je hele kast ook in de verkoop gaan doen.
    Altijd mensen die die “oude meuk” nog wel voor hun 3-4 of 4S willen hebben.

    Btw, volgens mij is die Beoplay A8 compatible met de iPhone 5

  16. Origineel geplaatst door Frits
    Inderdaad een hele kast vol met accessoires. Ipv te mopperen op vooruitgang zou je de inhoud van je hele kast ook in de verkoop gaan doen. Altijd mensen die die “oude meuk” nog wel voor hun 3-4 of 4S willen hebben.

    Ik ben zowel een Apple fan als een B&O fan. Allebei producten in het topsegment. Maar wat denk je, dat fabrikanten zoals oa B&O, weer een apparaat op de markt brengen met een “Apple aansluiting”? Ze kijken wel uit, want volgend jaar is het misschien weer anders. Ik voel mij behoorlijk bekocht (lees belazerd) met mijn dure BeoPlayer A3 en BeoPlay A8. Dit heet in de beleving van Apple misschien “vooruitgang”, maar in mijn beleving volksverlakkerij!

  17. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ze kijken wel uit, want volgend jaar is het misschien weer anders.

    En wederom hele dikke onzin. Jij weet dondersgoed dat als ze wat ontwikkeld hebben dat niet weer na een jaar vervangen.
    Ze hebben na 10 jaar een kabeltje/aansluiting vervangen.
    Het klinkt bijna onvriendelijk maar stel je niet zo aan.

  18. Het staat een ieder vrij zijn eigen ervaringsgrens van “belazerij” vast te stellen. Mijn grens is zo ongeveer bereikt en van sommige fabrikanten ook. Overigens is het “kabeltje/aansluiting” niet zomaar een aansluiting, maar een zeer geavanceerde aansluiting waar Apple het beheer over heeft en daar uiteraard weer aan wil verdienen. Apparatuur in het topsegment, zoals B&O en Apple, zouden jaren moeten “meegaan” en minimaal downwords compatible moeten blijven. Dat verwacht ik van een topproduct. Apple is op deze manier tot een “weggooi” product gedegradeerd. Daar kan maar één belang geldig zijn en dat is eigenbelang.

    Origineel geplaatst door Frits
    Origineel geplaatst door PeterfransZe kijken wel uit, want volgend jaar is het misschien weer anders.En wederom hele dikke onzin. Jij weet dondersgoed dat als ze wat ontwikkeld hebben dat niet weer na een jaar vervangen. Ze hebben na 10 jaar een kabeltje/aansluiting vervangen. Het klinkt bijna onvriendelijk maar stel je niet zo aan.

  19. Je stelt je aan, Apple heeft zelf gezegd dat de connector minimaal 6 jaar mee gaat, 6 jaar!
    Bij de oude connector werd in 2005 gespeculeerd dat die in 2007 vervangen wordt niet dus want dat gebeurde 5 jaar later, oftewel ze zeggen minimaal 6 jaar wat net zo goed 10 kan zijn zeker omdat die technologie meer biedt omdat het digitaal is.

  20. Origineel geplaatst door Patryk
    Je stelt je aan, Apple heeft zelf gezegd dat de connector minimaal 6 jaar mee gaat, 6 jaar! Bij de oude connector werd in 2005 gespeculeerd dat die in 2007 vervangen wordt niet dus want dat gebeurde 5 jaar later, oftewel ze zeggen minimaal 6 jaar wat net zo goed 10 kan zijn zeker omdat die technologie meer biedt omdat het digitaal is.

    B&O apparatuur gaat gemiddeld 50 jaar mee.

  21. Origineel geplaatst door Peterfrans
    B&O apparatuur gaat gemiddeld 50 jaar mee.

    En? verwacht je 50 jaar support op een eenvoudig kabeltje? Welterusten….

  22. De Beoplay A8 is gewoon compatible met lightning.
    Er is is een ander dock voor te krijgen en je moet je A8 ff updaten.
    Daarbij is het ook een airplay apparaat.

    De A3 is inderdaad een ander verhaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.