Plexamp is een nieuwe muziekspeler voor macOS, geïnspireerd door Winamp

Plexamp is een nieuw muziekspeler voor macOS en Windows, waarin Plex met allerlei dingen wil experimenteren. De app biedt mooie overgangen, visualisaties en meer.

Plex heeft een nieuwe muziekspeler voor de desktop uitgebracht voor macOS en Windows. Het is de eerste software uit Plex Lab, een initiatief om allerlei nieuwe dingen te proberen. Plexamp is geïnspireerd door Winamp, de muziekspeler die in de vorige eeuw enorm populair was.

Plexamp voor macOS

Plexamp is beschikbaar voor macOS en Windows en heeft een tweeledig doel. Allereerst wil Plex het gebruiken als een testomgeving voor nieuwe diensten. Maar het is ook bedoeld als eerbetoon aan de muziekspelers uit het verleden. Tegelijk zit er heel wat slimme technologie in. Zo gebruikt de app technologie van Electron, ES7, React en MobX om de muziek af te spelen. Gebruik van het open source Music Player Daemon (MPD) zorgt ervoor dat je bijna elk muziekformaat ermee kunt afspelen.

Plexamp albumhoezen

Plexamp is in eerste instantie bedoeld voor mensen die Plex gebruiken om muziek af te spelen. Het draait als native app op de desktop, zowel online als offline. Er zijn de gebruikelijke knoppen voor afspelen, pauzeren en het ontvangen van notificaties. Daarnaast zitten er geavanceerde functies in, zoals naadloos afspelen en geleidelijke overgangen (ramps). Je komt ook wat oude favorieten tegen, zoals visualisaties tijdens het afspelen.

Plexamp visualisaties

Het is de ontwikkelaars gelukt om een zo klein mogelijke app te maken. De uiteindelijke app heeft slechts één venster en is volgens de makers de kleinste Plex-app ooit gemaakt, als je naar het aantal pixels op het scherm kijkt. Tegelijk was er oog voor detail: de app kijkt namelijk naar de kleuren van de albumhoezen en past het kleurpalet van de visualisaties daarop aan. De muziekspeler kan het geluidsvolume normaliseren, zodat elk nummer ongeveer even luid klinkt. Ook kan de app optimale overgangen berekenen en kunnen gebruikers radiostations maken op basis van hun muziekbibliotheek. Een aantal van deze functies zal alleen beschikbaar komen voor betalende Plex Pass-abonnees.

De eerste drie maanden zijn alle functies van Plexamp echter gratis te proberen, dus als je Plex-fan bent moet je het zeker even proberen. Downloaden kan via de Plex Labs-pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2017, 10:10
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen muziek, plex
Devices Mac, MacBook
Software macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.