Reacties voor: ABN AMRO-app weer een stapje dichterbij Apple Pay

Dankzij Wallet-ondersteuning
De ABN AMRO-app is weer een stapje dichterbij gekomen voor de start van Apple Pay. In de nieuwste versie van de app is namelijk ondersteuning voor de Wallet-app toegevoegd.
Lees het complete artikel โ†’ ABN AMRO-app weer een stapje dichterbij Apple Pay
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Is het makkelijk voor een bank om Apple Pay te installeren? Want de banken zeggen steeds dat ze ermee bezig zijn om alles voor elkaar te krijgen, maar waarmee dan?

  2. Banken zeggen dat vooral omdat ze bang zijn hun klanten kwijt te raken. Het is toch een lachertje, dat โ€œbinnenkort beschikbaarโ€…

  3. @Pieter: Alle interne systemen moeten juist ingesteld worden, de app moet vloeiend werken, het proces voor instellen vanuit de app moet duidelijk zijn, instructies op de website van de bank moeten klaar staan, het moet goed getest worden voordat het live gaat, er moet eventueel een marketingcampagne opgebouwd en gestart worden, enzovoorts. Het is wel iets meer dan alleen op een knopje drukken.
    Daarbij zijn die backend-systemen nog uit de tijd van de houten gulden ๐Ÿ˜‰

  4. Helaas loopt de rabobank dus weer achter de feiten aan volgens i culture. Hun reclame spotje met de slogan : klaar voor de toekomst moet je dus ook met een korreltje zout nemen. Hoe kan het toch dat de Rabo bank altijd de laatste is met vernieuwingen.

  5. Ik zie al wat abn aan het doen is !

    3 september aankondiging
    2 oktober wallet ondersteunig
    1 november uitrol van applepay ?

    3,2,1 ! Zou wel grappig zijn als het echt zo is !

  6. Er zit idd zo goed als alles voor de activatie van apple pay al in de abn app, meer dan er eerder een aantal updates terug te vinden was in de abn app welke abn bij opvolgende updates weer verwijderd had:

    o.a.
    – AddCardToWalletHeaderView.nib
    – PromoteWalletViewController.nib
    – SelectWalletCardViewController.nib
    – VirtualDebitCardsTableHeaderView.nib
    – WalletCardCell.nib
    – WalletCardOverviewViewController.nib
    – WalletEligibleCardsEmptyStateView.nib
    – WalletSuccessViewController.nib

    plus al een boel info in de taal bestanden.

    Op basis van wat ik nu uit de app haal, gaat ABN, althans initieel, zeer waarschijnlijk net als ING Apple Pay aanbieden enkel op basis van een nieuwe, voor elke klant specifiek gegenereerde virtuele pinpas (die los staat van de bestaande fysieke pas van een klant) en hoogstwaarschijnlijk ook van het Maestro merk en voorlopig dus tevens ook niet voor creditcards van ABN/ICS noch voor zakelijke klanten. Maar wie weet verrast ABN ons en gaan ze gewoon in รฉรฉn keer live met al hun pinpassen en creditcards voor zowel consumenten en zakelijk (bunq doet dit ook, daar zijn alle pastypes voor alle betaalde rekeningen beschikbaar ongeacht privรฉ/zakelijk).

    Er is geen regel of verplichting of voorbehoud vanuit Apple waarom dit niet zou kunnen. ING heeft gewoon zelf bedacht om alleen met maestro en consumenten rekeningen te starten…

    Maar… ABN/ICS bieden allebei al Fitbit/Garmin/etc Pay aan op al hun passen en voor ICS kaarthouders. (Ook voor zakelijk?)

    Dus kleine moeite om dat dan ook meteen te doen voor Apple Pay.

    Maar goed, we zullen wel zien… Spannend….

  7. @Eric: Rabobank is de grootste rotzooi bank in Nederland. Verwacht je nou echt dat ze met iets nieuws komen? Ze zijn al een jaar bezig met het aanpassen van hun betaling en het weghalen van de scanner uit de oertijd.

  8. Mooi nieuws, ga meteen mn bankpas toevoegen

  9. Ik heb uit betrouwbare bron (iemand die bij ABN hoofdkantoor werkt) vernomen dat het 14 oktober of 17 oktober gelanceerd wordt.

  10. @Eric: Het rare is dat Rabo America werken al ruim 6 jaar met Apple Pay. Dus hoezo het wiel opnieuw uitvinden???

  11. @SSQ: eigenlijk zouden de Rabo klanten gelijk moeten overstappen naar ING

  12. @Jeroen: Ik citeer uit het artikel:

    Let op: Ondanks dat de ondersteuning voor Wallet al toegevoegd is, kun je nu nog geen Apple Pay instellen bij ABN AMRO. Alles moet nog vanaf de servers geactiveerd worden, zowel vanuit ABN AMRO als vanuit Apple. Apple Pay is nu dus nog niet officieel publiekelijk actief en je kan nog gรฉรฉn passen instellen.

  13. 3 september: Aankondiging Apple Pay
    2 oktober: Wallet-ondersteuning in ABN Amro app
    1 november: Apple Pay geactiveerd

    Haha ABN trolt ons!

  14. ABN/AMRO : te laat ! Ik ben al overgestapt naar ING. Het duurde een maand voordat elke instantie doorhad dat ABN/AMRO niet met mijn gegevens gekoppeld moest worden, maar werkelijk – dan heb je ook wat.

  15. Origineel geplaatst door Marcel
    @Eric: Het rare is dat Rabo America werken al ruim 6 jaar met Apple Pay. Dus hoezo het wiel opnieuw uitvinden???

    Volgens mij moet je je even wat beter in lezen voor je iets reageert. Amerika is een debit card land en Nederland niet. Het lag niet alleen aan de banken in Nederland

  16. Jammer ABN, je bent te laat.
    Ik ben al overgestapt naar ING.

  17. Origineel geplaatst door dirk.1657
    ABN/AMRO : te laat ! Ik ben al overgestapt naar ING. Het duurde een maand voordat elke instantie doorhad dat ABN/AMRO niet met mijn gegevens gekoppeld moest worden, maar werkelijk โ€“ dan heb je ook wat.

    Nou poeh poeh. De alarmbellen zullen nu wel afgaan bij abn dan๐Ÿ˜‚ en dat omdat je even moet wachten op Apple Pay.

  18. Origineel geplaatst door dirk.1657
    ABN/AMRO : te laat ! Ik ben al overgestapt naar ING. Het duurde een maand voordat elke instantie doorhad dat ABN/AMRO niet met mijn gegevens gekoppeld moest worden, maar werkelijk โ€“ dan heb je ook wat.

    Origineel geplaatst door Richard

    Nou poeh poeh. De alarmbellen zullen nu wel afgaan bij abn dan๐Ÿ˜‚ en dat omdat je even moet wachten op Apple Pay.

    Als het ‘dat’ alleen was had je gelijk, maar geen apple pay (en meer de berichtgeving daarover) was de overbekende druppel ! ! In mijn omgeving ben ik daarin ook niet de enige, ook niet in de reacties hier ๐Ÿ™‚

  19. Best wel apart dat je dit soort dingen en updates moet vernemen via sites als deze, en dat er nergens melding gemaakt wordt op de officiรซle ABN Amro kanalen.

    En de speciaal ingerichte Apple Pay-site daar…

  20. Interviewer aan Iphone bezitter: Goedendag. Is uw eerste levensbehoefte ook water en voedsel.
    iPhone bezitter: Water en voedsel. Ben je bedonderd๐Ÿคจ๐Ÿคฌ. Apple Pay. Dat is mijn eerste levensbehoefte.

  21. @Robin: Apple Pay om water en brood te kopen. Inkoppertje…

  22. @Yvo: ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  23. Origineel geplaatst door Ralph
    Ik heb uit betrouwbare bron (iemand die bij ABN hoofdkantoor werkt) vernomen dat het 14 oktober of 17 oktober gelanceerd wordt.

    Nice. Staat dit nog steeds op de planning? Zou dan volgende week al kunnen komen! (of misschien zelfs deze week)… Perfect.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.