Reacties voor: Aangifte Apple leidde tot huiszoeking iPhone-prototype

Het feit dat Apple aangifte van diefstal van een iPhone-prototype had gedaan leidde tot de huiszoeking bij Gizmodo-blogger Jason Chen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. haha, het gaat wel dus wel om de echte iphone. Jammer dat ik mijn 3gs heb verkocht om dit lompe ding te kopen :S

  2. Jozias wat een verhaal!
    Nog harder had ik gelachen als hij vanuit z’n sofa die catch-22 helden zo’n cheapo Chinese replica-phone had toegeworpen met “Hey, ga daar eerst eens achteraan”

  3. Origineel geplaatst door kocer
    haha, het gaat wel dus wel om de echte iphone. Jammer dat ik mijn 3gs heb verkocht om dit lompe ding te kopen :S

    Snap niet waarom iedereen dit prototype zo lelijk vindt? Ik vind het sowieso een verbetering t.o.v. de huidige iPhone (3Gs). Ach, straks vindt iedereen ‘m mooi. Twijfel trouwens wel of ie er echt zo uit komt te zien. De tijd zal het ons leren. 🙂

  4. @kocer: Soms word ik wel een beetje gek van, Apple doet dit en Apple heeft dit gedaan. Ga fatsoenlijk met je spullen om en als je iets vind en dat publiceerd en de eigenaar komt erachter vraag het dan netjes terug. Misschien hoef je dan geen 1000nde euro’s te besteden aan rechtzaken enzo..

  5. En straks blijkt het allemaal een enorme door Apple gestuurde advertentiecampagne/hoax te zijn geweest! Lache!

  6. Sinds vandaag zijn m’n trilfunctie en m’n silent ringer switch kapot van m’n iPhone 2g… Deze zal dan waarschijnlijk de vervanger worden 😉
    Gelukkig vind ik het wel een mooi toestel 😉

  7. De eerste generatie vond ik heel mooi, maar de 3G en 3G[s] minder vanwege de plastic achterkant. Het uitgelekte ontwerp lijkt mij persoonlijk weer mooier dan de 2e en 3e generatie iPhones.

    Overigens verbaas ik mij over het grote aantal gelekte exemplaren. Dat is een noviteit hetgeen waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat veel ‘real life’ tests moeten worden uitgevoerd met zeer uiteenlopende netwerken.

  8. Origineel geplaatst door Bruder
    En straks blijkt het allemaal een enorme door Apple gestuurde advertentiecampagne/hoax te zijn geweest! Lache!

    Vraag me af hoe je nu nog kan denken dat het allemaal ‘n stunt is.
    Denk eens na: Apple heeft hier echt geen voordeel aan.

  9. Origineel geplaatst door Yoram
    De eerste generatie vond ik heel mooi, maar de 3G en 3G[s] minder vanwege de plastic achterkant. .

    de achterkant is niet van kunststof maar keramisch staal ook wel legering van Zirconia genoemd dus keihard materiaal vandaar dat het bij grote temp verschillen haarscheurtjes veroorzaakt

  10. Ik vind het maar een beetje een raar verhaal. Ik zou er niet van opkijken als het een campagne stunt zou zijn van Apple.

    Maar mocht het waar zijn dan vind ik dat ze bij Apple niet mogen zeuren. Als je iets kwijtraakt is het je eigen schuld. Ze vertellen overigens maar de helft van het verhaal. De vinder heeft wel contact opgenomen met Apple. Maar die reageerden niet. Want haal je zo’n ding op dan geef je in principe toe dat het dus inderdaad een echte prototype is en niet de zoveelste hoax.

    De problemen voor Apple ontstaan natuurlijk pas op het moment dat er grotere partijen zich ermee gaan bemoeien en de echtheid van dat ding proberen te bewijzen. Op dat moment denken ze bij Apple nu moeten we dat doen. En dat is helaas te laat. Maar goed ze proberen nu dus met dit soort dreigementen en rechtzaken mensen terug te pakken en te waarschuwen voor de toekomst. Beetje zielig IMO.

  11. Mijn waardering voor Apple daalt meer en meer. Aangifte doen terwijl een medewerker telefoon zelf heeft laten liggen, die zou dan gestraft moeten worden. Uiteindelijk hebben ze hem toch terug, kunnen ze de case dan niet droppen, twijfel echt aan de 4G door dit gedoe. Eigenlijk gewoon een K#Tbedrijf, die niet open staat voor kritiek en werkt met een gesloten systeem met in de vorm van iTunes. Bah bah bah Apple=-4

  12. iPhone gelekt, Apple lekt gezever. Het wordt tijd dat ze hun wonden likken en ons laten genieten van de telefoon. Geheimen zijn er om uit te lekken. Al kost het hen wel bakken vol geld want wie koopt er nu nog een 3GS. Dus dat dit een hoax is betwijfel ik ten zeerste maar voor de goedgelovigen onder ons – toi toi 😉

  13. Origineel geplaatst door gserban
    Origineel geplaatst door Yoram De eerste generatie vond ik heel mooi, maar de 3G en 3G[s] minder vanwege de plastic achterkant. .

    de achterkant is niet van kunststof maar keramisch staal ook wel legering van Zirconia genoemd dus keihard materiaal vandaar dat het bij grote temp verschillen haarscheurtjes veroorzaakt

    Klinkt technologisch geavanceerd maar toch lijkt de achterkant van de 3G(S) net plastic. Begrijp mij niet verkeerd. De 3GS is mijn prettigste smartphone ooit en heeft van mij een echte Apple fanboy gemaakt.

    Het nieuwe model vind ik prachtig qua lijn alleen wil ik een achterkant zoals de metalen (?) rand. Een Unibody dus!

    En wat ik helemaal graag wil is geen FCC logo en andere gare pictogrammen erop. Ook het Apple logo mag van mij subtieler. Enkel een kadertje gefreesd o.i.d. ingelegd met zirconia wat mij betreft : ).

    Steve, give me five minutes and I’ll make your 4G sexy!

  14. Origineel geplaatst door Bengek
    Mijn waardering voor Apple daalt meer en meer.Eigenlijk gewoon een K#Tbedrijf, die niet open staat voor kritiek en werkt met een gesloten systeem met in de vorm van iTunes. Bah bah bah Apple=-4

    Dan koop je toch gewoon niks meer van Apple!
    Volgens mij maken ze nu al jaren allerlei zaken die de hele wereld wilt hebben en namaken…
    Ik vind het allemaal prima spul wat prima werkt. Kan ik van Windows spulletjes niet altijd zeggen.

  15. Origineel geplaatst door Ben
    Origineel geplaatst door BengekMijn waardering voor Apple daalt meer en meer.Eigenlijk gewoon een K#Tbedrijf, die niet open staat voor kritiek en werkt met een gesloten systeem met in de vorm van iTunes. Bah bah bah Apple=-4Dan koop je toch gewoon niks meer van Apple!
    Volgens mij maken ze nu al jaren allerlei zaken die de hele wereld wilt hebben en namaken…
    Ik vind het allemaal prima spul wat prima werkt. Kan ik van Windows spulletjes niet altijd zeggen.

    Dat hoeft niet.

    Apple maakt goede producten, maar de rest is andere koek!

  16. Als je iets vind dan hoor je dit bij de rechtmatige eigenaar terug bezorgen. Als je niet weet wie die eigenaar is dan lever je het in op de plek waar je het gevonden hebt of bij de politie.

    Als je het verkoopt aan een derde dan is de koper een heler en dat is strafbaar.

    Dus apple zeurt naar mijn mening niet. Ze doen aangifte van diefstal en heling.

  17. ik vraag me af of ze nou die lui in Vietnam ook gaan aanklagen, aangezien daar ook een nieuwe Iphone hebben gevonden… En het zal me niets verbazen als er de komende tijd her en der nog meer opduiken.

  18. Inderdaad erg laag van Apple. Het levert ze alleen maar publiciteit op en bovendien heeft de vinder wel contact opgenomen met Apple. Dat zij het nou pas serieus namen toen het toestel online verscheen… tja dat is hun fout. Ze moeten niet zeuren bij Apple! Bovendien hebben ze het toestel terug gekregen zonder schade.

  19. Hoezo kost het ze bakken met geld? Ieder logisch nadenkend persoon zou kunnen bedenken dat de nieuwe iPhone binnenkort wel uit moet komen?
    Misschien krijgen ze nu juist wel meer geld binnen omdat mensen de 3gs toch nemen omdat het design ze niet aan staat..

    Persoonlijk heb ik gemengde gevoelens bij het nieuwe design.. t glas zal niet snel krassen maar wat gebeurt er als je hem laat vallen?

  20. Origineel geplaatst door Filip Van reeth
    iPhone gelekt, Apple lekt gezever. Het wordt tijd dat ze hun wonden likken en ons laten genieten van de telefoon. Geheimen zijn er om uit te lekken. Al kost het hen wel bakken vol geld want wie koopt er nu nog een 3GS. Dus dat dit een hoax is betwijfel ik ten zeerste maar voor de goedgelovigen onder ons — toi toi

    Mensen die dit ontwerp afschuwelijk vinden?

  21. Het doet er niet toe of het Apple’s eigen schuld is: de prototype is en blijft in beginsel eigendom van het bedrijf. Gizmodo had in eerste instantie de prototype nooit mogen kopen als zij wisten of reden hadden te vermoeden dat het eigendom van Apple is. Op de tweede plaats hadden zij de prototype meteen moeten inleveren bij Apple, de eigenaar van de vindplaats of de locale autoriteiten (bv. gemeente of politie). In plaats van meteen naar de politie te gaan, stellen zij de prototype tentoon en nemen hem na sommatie van Apple zelfs nog uit elkaar. Ik kan niet begrijpen hoe je Gizmodo hier kunt verdedigen, want onschuldig zijn zij absoluut niet.

    Apple heeft logisch gehandeld. Als je een voorwerp kwijtraakt en redelijkerwijs veronderstelt dat iemand het aan zich heeft genomen, is dat diefstal. Waarom zou je dan geen aangifte doen? Alles wat daarna gebeurt ligt volledig aan de autoriteiten van justitie. Ik kan Apple hier geen verwijt maken en van die marketingstunt geloof ik ook niets.

  22. Origineel geplaatst door TJay
    Origineel geplaatst door BruderEn straks blijkt het allemaal een enorme door Apple gestuurde advertentiecampagne/hoax te zijn geweest! Lache!Vraag me af hoe je nu nog kan denken dat het allemaal ‘n stunt is. Denk eens na: Apple heeft hier echt geen voordeel aan.

    denk zelf eens na, tuurlijk heeft Apple hier heel veel profijt van!

    die rechtzaken winnen ze toch, dus die hoeven ze niet te betalen en ze krijgen ontzettend veel reclame…
    en mocht het toestel straks anders zijn, wat waarschijnlijk het geval is mocht dit een stunt zijn, dan komt er nog eens een hoop publiciteit overheen en zijn ze helemaal tevreden…

    en het mooiste is nog, dat als dit een stunt is, mensen zoals jij denken dat het niet zo is!

  23. Origineel geplaatst door Bengek
    Mijn waardering voor Apple daalt meer en meer. Aangifte doen terwijl een medewerker telefoon zelf heeft laten liggen, die zou dan gestraft moeten worden. Uiteindelijk hebben ze hem toch terug, kunnen ze de case dan niet droppen, twijfel echt aan de 4G door dit gedoe. Eigenlijk gewoon een K#Tbedrijf, die niet open staat voor kritiek en werkt met een gesloten systeem met in de vorm van iTunes. Bah bah bah Apple=-4

    Ehm de telefoon maar lekker zelf houden en nog verkopen voor goed geld ook is zeker prima? Hoe zou jij het vinden als je ergens een koffer met miljoenen dollars liet liggen (want Apple loopt hierdoor miljoenen aan inkomsten mis) en iemand anders die vrolijk meeneemt en het geld op zijn bankrekening stort?
    Het is gewoon illegaal wat die man heeft gedaan en het is dus ook terecht dat de politie hierbij ingrijpt. Daarnaast was het niet het idee van Apple om het huis van die persoon te gaan doorzoeken maar die van de politie. Apple heeft alleen aangifte gedaan dat er een prototype kwijt/gestolen was.
    En after all is Apple gewoon een bedrijf: ieder ander bedrijf had hetzelfde gedaan. Dus ik zou zeggen: maak je producten allemaal maar voortaan zelf want bedrijven zijn idd evil!

  24. @Martijn:
    Publiciteit maanden voordat de nieuwe iPhone te koop zal zijn. Vergis je niet dit nieuws was een paar weken terug hot en het duurt nu zelfs nog 2 maanden tot hij waarschijnlijk wordt aangekondigd(dus ongeveer over 3 maanden zal hij te koop zijn). Over zo een lange tijdspanne heeft Apple er echt helemaal niets aan qua publiciteit hoor!
    Daarnaast heeft de concurrentie nu weer de kans om alvast te gaan kopiëren .

  25. ik vindt de nieuwe iphone een mooi ding

  26. Waarom doet Apple nou altijd moeilijk? -.-‘

  27. @Denni:
    Wat een wijsheid…denk eerder 1 ruime maand. WWDC 2010 is van 7-11 juni namelijk..

  28. Origineel geplaatst door TJay
    Vraag me af hoe je nu nog kan denken dat het allemaal ‘n stunt is.
    Denk eens na: Apple heeft hier echt geen voordeel aan.

    Denk anders zelf ook even na.

    Wie weet is dit een manier om te peilen wat de menigte van het ontwerp vind.
    Of om te zorgen dat ze weer even in de media komen en zo de hype rondom een nieuwe iphone weer een beetje ophitsen.
    Tegelijkertijd de mensen lekker maken met functies waar het ons nu aan ontbreekt, zodat mensen alvast beginnen te sparen voor een nieuwe…om zo op de release weer een monsterverkoop te scoren.

    Kortom, genoeg redenen te bedenken hoe dit in het voordeel van Apple kan werken.

  29. Origineel geplaatst door Sfdd
    @Denni: Wat een wijsheid…denk eerder 1 ruime maand. WWDC 2010 is van 7-11 juni namelijk..

    Haha sorry ja het was laat :p Je hebt gelijk maar dat neemt niet weg dat de tijdspanne te groot is voor Apple om er echt marketingtechnisch iets aan te hebben.

  30. Ik zie het alweer. De beste mArketing stuurlui zitten hier aan wal.

  31. Ja jongens en meisjes natuurlijk ik moet ook zeggen ik vindt het toch wel een heel stoer ben ook een trouwe iPhone gebruiker heb ze allemaal nog steeds vindt zonde om weg tedoen maar de nieuwe ja hoor laat maar komen Gr.

  32. Mensen die zeggen dat het om een hoax gaat, denk eens na: dan hebben ze nu een valse aangefite gedaan, denk je dat dat ze goede publiciteit opleverd? En de Amerikaanse justitie daar blij van word dat ze voor een publiciteitsstunt zijn misbruikt?

  33. Wat een drama-queens hier
    met hun “afschuwlijk, verschrikkelijk” design uitspraken. Hekel aan dit soort miereneukers.

  34. Kan niet wachten tot dat de nieuwe iphone uitkomt!

    Jammer dat de documenten in flash zijn…

  35. Origineel geplaatst door Jeroenit
    ik vraag me af of ze nou die lui in Vietnam ook gaan aanklagen, aangezien daar ook een nieuwe Iphone hebben gevonden…

    Daarvan heb ik ‘t idee, zeker na het filmpje ervan te hebben gezien, dat het een dummy (Niet werkend toestel dus) is. Datgene op het scherm met die “inferno” vind ik nogal nep er uitzien, evenals het scherm zelf. Een normaal scherm geeft een lichtwaas, dit scherm niet, wat doet verder die “inferno” op het scherm, alsof Apple dat ooit zou doen…?

  36. Omg!! The new 4G Looks Awsome and more Solid!!

  37. Het is een duidelijk geval van diefstal, heling en het beschadigen van bedrijfsgeheimen. Volkomen terecht dat Apple aangifte heeft gedaan. Stel je voor dat je je eigen portemonnee, prototype of tekeningen van een nieuw product ergens laat liggen of kwijtraakt Weet ik veel, misschien omdat je je ineens niet goed voelt, of je een noodoproep krijgt, of omdat je een paar biertjes teveel op hebt. Geeft dat een ander dan het recht om het toe te eigenen? Nee. Ik vind een groot aantal van de reacties hier echter van een zeer bedenkelijk en laag niveau. Ik ben zelf ook wel eens spullen kwijtgeraakt, en wat was het vet cool dat iemand het gevonden en de moeite genomen had om mij te vinden! Ik vind de mentaliteit van sommige bloggers hier flink beneden de maat.

  38. @Melvin: @Bengek: Ik ben het met je eens.
    Het prototype is goed om te zien hij straalt kwalitijd uit dat kan je van black smurry en Samsung en LG niet zeggen.
    Ik begrijp alle negatieve reactie wel jaloezie heeft de boven toon.
    Ook deze IPhone wordt een groot sucses en zet wederom de concurentie weer op grote achterstaan Apple kenende.
    En natuurlijk heb je mensen die geloven dat Andere telefoon beter zijn dat denken ze ook over Wndows computer terwijl iedereen weet dat OSX veel beter is maar ja alle waarden naar zijn geld.

  39. @Mario.
    Smaken en voorkeuren zijn voor iedereen nou eenmaal verschillend. iPhone heeft gewoon voor en nadelen, voor iedereen is verschillend welke het zwaarst wegen bij een telefoon. Waarom zou het jaloezie zijn? Als sommigen de iPhone echt beter vonden hadden ze hem wel gekocht denk je niet. Als ik straks een HTC met android beter vind dan de iPhone dan stap ik ook gewoon over hoor..heel simpel. Want bepaalde dingen bevallen me bij de iPhone weer niet nl. Maar de voordelen zijn tot nu toe het zwaarstwegend voor me, maar misschien straks niet meer.

  40. Origineel geplaatst door Bengek
    Mijn waardering voor Apple daalt meer en meer. Aangifte doen terwijl een medewerker telefoon zelf heeft laten liggen, die zou dan gestraft moeten worden. Uiteindelijk hebben ze hem toch terug, kunnen ze de case dan niet droppen, twijfel echt aan de 4G door dit gedoe. Eigenlijk gewoon een K#Tbedrijf, die niet open staat voor kritiek en werkt met een gesloten systeem met in de vorm van iTunes. Bah bah bah Apple=-4

    Dan koop je toch lekker een Android of Windows toestel…

  41. Ongelofelijk zeg, wat een maffe reacties hierzo zeg. Apple moet niet zeuren, wordt geroepen. Even voor de duidelijkheid, er zijn hier 3 wetsovertredingen begaan:

    1) Een gevonden telefoon is verkocht, dat is heling. De verkoper is er door zijn kamergenoten nog voor gewaarschuwd en hij wist wie de eigenaar was, maar hij gaf hem niet terug. Hij ging lekker cashen. Keihard aanpakken zo’n jongen dus, die heeft geen ethische normen.
    2) Bedrijfsgeheimen zijn openbaar gemaakt door Gizmodo. Dat kan Apple veel omzet kosten. Dus ook Gizmodo moet flink aangepakt worden
    3) De telefoon is beschadigt teruggegeven aan Apple. Oftewel, Jason Chen heeft andermans eigendom vernield. Dus ook hij moet gestraft worden.

    Deze dingen zit ik niet zelf hier te verzinnen, lees het even na op macrumors.com.

    Daarnaast zijn er hier ook nog mensen die denken dat dit een reclamestunt is van Apple. Natuurlijk, een rechter maakt even een paar valse ‘warrants’ aan en zet daar zijn handtekening onder, de politie doet in diensttijd even voor de grap een inval bij Jason Chen thuis met een stapeltje agenten en sloopt daarbij zijn deur, en neemt vervolgens praktisch al zijn elektronische apparatuur mee. Knappe reclamestunt hoor!

    Wanneer je de feiten niet kent, zeg dan liever niets. En sommige bloggers hier laten wel zien dat hun ethiek net zo beroerd is als die van Gizmodo.. Ik hoop voor die mensen dat ik straks hun nieuwe iPhone 4G ergens vindt. Dan zet ik eerst even alle smsjes en emails van die persoon online, samen met de rest van de zooi die erop staat, vervolgens verkoop ik de iPhone voor €5000 en dan hoop ik dat diegene aan wie ik hem verkocht heb hem beschadigt aan je teruggeeft. Als diegene die hem verloren is dan moeilijk begint te doen, zeg ik hem/haar dat hij/zij niet zo moet zeuren, hadden ze hem maar niet moeten verliezen. Kom op zeg!

  42. @Gerardus89: Mooi gesproken 😉

    Maar ze zeggen ook weleens “there ain’t such thing as bad publicity”.

    Of het nou echt of nep is.. Apple krijgt wel een flinke bende aandacht..

    Ik weet niet hoe het met jullie zit maar toen de 3gs uit kwam dacht ik echt oh leuk.. Maar bij hoe het nu loopt begint de spanning al aardig te komen want zou hij er echt zo uit komen te zien, wat kan hij precies enz enz.. Ik hoop alleen niet dat het net als die film zou zijn waarbij de reclames heel spannend waren en iedereen die film moest zien.. en vervolgens was de film echt bagger.

  43. Iedereen die denkt dat dit allemaal een reclamestunt is van Apple is ECHT op het achterhoofd gevallen, en niet zo zachtjes ook. Get real. Dit is gewoon werkelijkheid, en in de werkelijkheid gelden ook wetten en volgens die wetten mag je gevonden waar niet zomaar houden en al helemaal niet doorverkopen en de inhoud ervan al helemaal niet openbaar maken, en al helemaal niet als je beroepshalve donders goed weet waar het om te doen is. Ik zou niet graag in de schoenen van die “eerlijke” vinder, noch n die van Gizmo staan want die zijn goed zuur, mark my words.

    En die redenatie van “dan moet je het maar niet verliezen” dat zijn redenaties van hele domme en/of gemene figuren. Je zal je kind maar verliezen als het in een onbewaakt ogenblik zomaar ergens heen loopt. Dan mag de vinder het houden en zelfs doorverkopen? Aan die leden die zo denken zeg ik: ga voor de spiegel staan en en schaam je voor je stomme geklets want je weet niet wat je zegt.

  44. @Gerardus89:
    +1
    ik had het zelf niet beter kunnen zeggen 🙂

  45. @Wessel Meijer @Jasper: Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die hun gezond verstand gebruiken waarvoor ze het gekregen hebben 😉

  46. Laat maar komen dat ding! Het ziet er idd naar uit dat dit ‘m gaat zijn! Ik vind ‘m wel heel mooi! Heb ‘m liever nog vandaag dan gisteren 😉
    Verder hoop ik over de tipgever aan gizmodo dat het voor hem met een sisser afloopt! Dan moeten ze het geheim maar binnen de Apple muren houden en niks mee naar huis geven!

  47. Ach misschien zijn er wel meerdere andere prototypes in omloop.
    Hopelijk weten we het binnenkort. Ik ben erg benieuwd.

    Deze vind ik er in ieder geval prima uit zien!

  48. Origineel geplaatst door Bengek
    Mijn waardering voor Apple daalt meer en meer. Aangifte doen terwijl een medewerker telefoon zelf heeft laten liggen, die zou dan gestraft moeten worden. Uiteindelijk hebben ze hem toch terug, kunnen ze de case dan niet droppen, twijfel echt aan de 4G door dit gedoe. Eigenlijk gewoon een K#Tbedrijf, die niet open staat voor kritiek en werkt met een gesloten systeem met in de vorm van iTunes. Bah bah bah Apple=-4

    Wat een enorme onzin-reactie.
    Als je een winkeldiefstal pleegt en het product terug brengt, dan moet er ook geen aangifte gedaan worden ?
    Wat Apple doet is terecht, aangifte, er is gestolen, klaar.

  49. hahah ik vind deze telefoon eruit zijn als een goekkope sony ofzow, jmmr want hep zelf een 3gs en vind dit het mooiste toestel dat er is hij heeft klasse en stijl en ziet er absolut niet goedkoop uit.

  50. Voor mensen diedenken dat apple dit express heeft laten gebeuren; ik denk niet dat ze het risico ook maar zouden durve nemen. Mocht dat namelijk bewezen worde kunnen ze ontiegelijk hoge boetes van de autoriteiten tegemoet zien en hebben ze dus een valse aangifte van diefstal ingedient.

  51. Origineel geplaatst door Daniel-
    hahah ik vind deze telefoon eruit zijn als een goekkope sony ofzow, jmmr want hep zelf een 3gs en vind dit het mooiste toestel dat er is hij heeft klasse en stijl en ziet er absolut niet goedkoop uit.

    Ach, smaken verschillen he, heb nu ook al op diverse sites tientallen reacties gelezen dat ze hem wel supermooi vinden.
    Ik vind de prototype er ook stukken mooier uitzien dan de 3G(S).
    Vooral die platte achterkant vind ik mooi..ach, het hele ding ziet er superstrak uit.

  52. Ik denk dat Apple het niet erg vindt om valse aangifte te doen omdat de bekeurig cq veroordeling 100000 maal goedkoper is dan opdringege Reklame op tv.
    Ik geef ze geen ongelijk vind het zelf erg slim en doordz ht net als de IPhone en Imac’s@Rawish:

  53. Voor de mensen die nog steeds geloven (of hopen omdat ze het model niet mooi vinden) in een stunt.
    Lees dit dan even:
    http://tweakers.net/nieuws/67328/apple-preview-verloren-prototype-leidt-tot-daling-verkopen-iphones.html

  54. Als die Brian Hogan nou een beetje goochem is zegt-ie tegen de Rechter:
    “Nou judge, nadat ik dat ding gevonden had en hem een paar keer aan dat bedrijf probeerde terug te geven, werd ik dagenlang gestalked door een of andere vent met een spijkerbroek die erop aandrong dat dat ding voor een flink bedrag aan Gizmodo (nooit van gehoord) te verkopen.
    Als onderdeel van een of andere geheime campagne, schijnt wel vaker zo gegaan te zijn.
    Heb ik uiteindelijk maar gedaan, omdat ik dacht dat ik een baan kon krijgen (hij had het steeds over Jobs).
    Ik was blij dat ik ervan af was.
    En nou opeens dit gezever weer…?”

  55. @TJay:

    “Eerlijke” vinder Brian Hogan en klikspaan Gizmodo-blogger Jason Chen hebben Apple schade toegebracht, dat is duidelijk, en ik denk dat beide heren nog een flinke klap op hun hoofd gaan krijgen. Want als dit wordt getolereerd en normaal gaat worden, dan wordt er straks ingebroken bij Apple of worden medewerkers straks berooft van hun testtoestellen “moet je maar niet buiten gaan lopen” zullen sommige mafkezen dan redeneren. Nee, dit is foute boel. Ik denk dat deze heren spijt als haren op hun hoofd gaan krijgen van hun volledig uit de bocht gevlogen hebzucht en eigengeil.

  56. En ik weet niet of die Robert ‘Gray’ Powell altijd zijn spullen in een laag bierschuim achterlaat, maar ik heb het ding echt HELEMAAL uit elkaar moeten halen voordat ik hem schoon had…

  57. @Joostmans:

    Al had Robert Powel dat toestel de hele dag tussen zijn billen gedragen; dan nog is dat toestel nog steeds niet van de vinder en heeft die ook het recht niet om het door te verkopen. Ik zou bijna gaan hopen dat jij binnenkort je (auto)papieren en/of sleutels eens gaat verliezen. Kijken hoe blij je dan bent als iemand ze heeft gevonden, en moeite heeft gedaan om het aan je terug te geven…. OF iemand gaat op jouw naam fijn winkelen en je krijgt daarna de rekeningen en een hoop gezeik.

    Doe een ander niet aan wat jezelf ook niet wil ervaren. Een mooi en simpel uitgangspunt. En wel zo relaxed.

  58. @alle zeikerds die de nieuwe iPhone niet mooi vinden of bang zijn dat de achterkant krast of breekt…koop hem niet of koop hem met een hoesje, wat je waarschijnlijk nu ook al hebt als zeikerd! Overigens was de 2G tot nu veruit de mooiste!

    @bengek….ga jij lekker aan de Android oid, ik zal jou echt niet missen want je snapt heel Apple niet als je zoiets zegt! Overigens zijn Microsoft en Google zulke toegankelijke open source bedrijven waarbij het winstoogmerk op de laatste plaats staat!

  59. Origineel geplaatst door Daan
    Overigens zijn Microsoft en Google zulke toegankelijke open source bedrijven waarbij het winstoogmerk op de laatste plaats staat!

    HAHAHAHAHAHAHAHA !!!
    Koop es een pakketje Office, dan zul je zien dat Microsoft het winstoogmerk niet op de laatste plaats heeft staan.

  60. @Dviate:
    Als je goed op het filmje kijkt van de vietnamese iphone 4 g zal je zien dat er een progressbar loopt dus lijkt me vrij werkend toestel. Dit kan ook de goodkopere iphone worden. Apple wilde al langer een cheap iphoen uitbrengen. Vandaar wss de 16 gb op de telefoon.

  61. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Ongelofelijk zeg, wat een maffe reacties hierzo zeg. Apple moet niet zeuren, wordt geroepen. Even voor de duidelijkheid, er zijn hier 3 wetsovertredingen begaan:1) Een gevonden telefoon is verkocht, dat is heling. De verkoper is er door zijn kamergenoten nog voor gewaarschuwd en hij wist wie de eigenaar was, maar hij gaf hem niet terug. Hij ging lekker cashen. Keihard aanpakken zo’n jongen dus, die heeft geen ethische normen. 2) Bedrijfsgeheimen zijn openbaar gemaakt door Gizmodo. Dat kan Apple veel omzet kosten. Dus ook Gizmodo moet flink aangepakt worden 3) De telefoon is beschadigt teruggegeven aan Apple. Oftewel, Jason Chen heeft andermans eigendom vernield. Dus ook hij moet gestraft worden.Deze dingen zit ik niet zelf hier te verzinnen, lees het even na op macrumors.com.Daarnaast zijn er hier ook nog mensen die denken dat dit een reclamestunt is van Apple. Natuurlijk, een rechter maakt even een paar valse ‘warrants’ aan en zet daar zijn handtekening onder, de politie doet in diensttijd even voor de grap een inval bij Jason Chen thuis met een stapeltje agenten en sloopt daarbij zijn deur, en neemt vervolgens praktisch al zijn elektronische apparatuur mee. Knappe reclamestunt hoor!Wanneer je de feiten niet kent, zeg dan liever niets. En sommige bloggers hier laten wel zien dat hun ethiek net zo beroerd is als die van Gizmodo.. Ik hoop voor die mensen dat ik straks hun nieuwe iPhone 4G ergens vindt. Dan zet ik eerst even alle smsjes en emails van die persoon online, samen met de rest van de zooi die erop staat, vervolgens verkoop ik de iPhone voor €5000 en dan hoop ik dat diegene aan wie ik hem verkocht heb hem beschadigt aan je teruggeeft. Als diegene die hem verloren is dan moeilijk begint te doen, zeg ik hem/haar dat hij/zij niet zo moet zeuren, hadden ze hem maar niet moeten verliezen. Kom op zeg!

    alsof Apple de politie even gaat informeren dat het om een publiciteits stunt gaat…
    de politie doet gewoon zijn werk en reageerd op een aangifte van Apple, maar dan kan Apple’s uiteindelijke doel erachter nog wel een publiciteits stunt zijn…

  62. @Martijn:

    en jij gelooft zeker ook in sprookjes?

    Waarom heeft Apple deze publiciteit stunt juist nu nodig?
    Omdat het zo slecht met ze gaat en niemand meer een iPhone wil?

    omdat Apple krap bij kas zit en niks beters weet te verzinnen?

    Waarom heeft apple nooit eerdr zulke fratsen uitgehaald?

    Misschen omdat apple zijn marketing op een slimme manier regelt. gecontroleerde pers momenten voor iedereen tegelijk doormiddel van een Keynote. zo kan de pers je woorden niet verdraaien en presenteer je alleen dat wat je wil dat er naar buiten komt.

    Zo kunnen de pers en de communitys er daarna over gaan speculeren wat er allemaal aan geheime functies in zitten waar nog niks over is verteld en zo loopt op die manier het media vuurtje door tot de dag van de release.

    daar zijn geen super complex uitgedachte complot therorien voor nodig. Geen fake diefstallen en fake aangiftes en fake rechtzaken en fake schade vergoedingen.

    Want dit verhaal zorgt er voor dat de mensen die eindelijk op het puntstonden om ook een iphone te gaan kopen wachten op het model dat nu gelekt is.

    als die mensen van niets hadden geweten had apple meer omzet gehad en dat is waar het apple om te doen is. meer omzet.

    Die lopen ze nu mis. die omzet lopen ze niet in op de dagen dat het nieuwe toestel uit komt want je hebt er altijd mensen tussen die een 2e contract of simlock vrij een gaan regelen om dat ze graag het laatste nieuwe willen hebben. en op die manier verdien apple er nog meer aan

    alles gaat om geld. Die PR stunt theorie sluit niet aan bij meer geld maken dan je nu al hebt.

    Misschien dat daarom apple als enige niks heeft gemerkt van de financiële crisis. Omdat alle knappe koppen die wel wat van marketing en goed functionerende mooie producten maken snappen bij apple werken

  63. Origineel geplaatst door Martijn
    dan kan Apple’s uiteindelijke doel erachter nog wel een publiciteits stunt zijn…

    Maar goed dat apple geen mensen in huurt die met dit soort ideeën om hun product aan de man te brengen. en ik hoop dat jij nooit voor zo’n belangrijke taak komt te staan als deze strategie voor jou het product zou moeten verkopen. want dan is het gelijk je laatste campagne denk ik.

    Apple producten verkopen zich zelf. Door een Door apple gecreëerde hype die uit gaat van de kracht van het product zelf. DAARMEE stralen ze begeerte uit naar de consument. Die hoeven ze niet ook nog eens in scene te zetten met een lamme PR stunt zoals jij gelooft.

    Gewoon een topklasse product maken dat bepaalde verwachtingen schept en die bijna helemaal waarmaken is voldoende. Daar heeft apple geen consperacy bull crap bij nodig.

  64. @snijdeA…..het was ook cynisme over Microsoft!

    Overigens is elk groot bedrijf gericht op winst! Maar Apple maakt nog steeds mooie shit, daar gaat het om!

  65. Origineel geplaatst door Daan
    @snijdeA…..het was ook cynisme over Microsoft!Overigens is elk groot bedrijf gericht op winst! Maar Apple maakt nog steeds mooie shit, daar gaat het om!

    En nu ben je weer cynisch ? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.