Aangifte Apple leidde tot huiszoeking iPhone-prototype

Het feit dat Apple aangifte van diefstal van een iPhone-prototype had gedaan leidde tot de huiszoeking bij Gizmodo-blogger Jason Chen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gizmodo iphoneDe huiszoeking bij Gizmodo-blogger Jason Chen is uitgevoerd nadat Apple aangifte had gedaan van een gestolen iPhone. Dat blijkt uit documenten rond de huiszoeking, die zijn openbaar gemaakt op last van rechter Clifford Cretan. Door Apple’s diefstalaangifte werd het onderzoek in gang gezet. De zaak werd niet als gewone diefstal behandeld, maar werd doorgestuurd naar het Rapid Enforcement Allied Computer Team (REACT) omdat er handelsgeheimen in het geding waren.

In de stukken staat dat verdachte Brian Hogan een prototype iPhone had gevonden of gestolen in een restaurant. De iPhone was eigendom van Apple-medewerker Robert ‘Gray’ Powell. Hogan achterhaalde via internet de gegevens van Powell, maar in plaats dat hij moeite ondernam om het toestel terug te geven aan de rechtmatige eigenaar verkocht hij het voor $5.000 aan Gizmodo. Jason Chen kan ook nog problemen tegemoet zien, want volgens het document haalde Chen het toestel uit elkaar en bracht daarbij schade toe.

Update: Hier zijn de volledige documenten te lezen.

Een interessant onderdeel daarin is het mailtje van Brian Lam aan Steve Jobs, waarin hij de indruk wekt dat hij geen andere manier heeft om nieuws te verzamelen, aangezien de preview van de iPad ook aan Gizmodo’s neus voorbijging:

brian-lam-to-steve-jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2010, 14:23
Categorie Apple
Onderwerpen apple, gizmodo, politie, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.