Aangepaste Apple TV verkrijgbaar, heeft kleinere A5-processor

Een nieuwe, getweakte versie van de derde generatie Apple TV heeft een A5-processor die flink wat kleiner is dan zijn voorganger.

Apple TVApple is begonnen met de verkoop van een getweakte derde generatie Apple TV. Hoewel de Apple TV in specificaties hetzelfde lijkt te zijn, heeft hij een veel kleinere A5-processor. Deze nieuwe chip is 6mm bij 6mm, terwijl zijn voorganger een chip van ongeveer 8mm bij 9mm heeft. Eind januari doken er nog plannen van Apple op om de Apple TV intern aan te passen. Toen bleek uit de code van iOS 6.1 dat deze nieuwe Apple TV een A5X-processor kon krijgen.

De A5-processor in de Apple TV was hiervoor al een stuk kleiner dan het origineel van de iPad 2: deze iPad-versie was 10,09mm bij 12,15mm. Hoewel de nieuwe, kleinere chip geen praktische voordelen met zich meebrengt (de Apple TV zelf is nog even groot), is het interessant hoe Apple de grootte weet te verkleinen. MacRumors speculeert dat dit de chip met Taiwan Semiconductor Manufactring Company’s 28-nanometerproces is gemaakt, wat zou betekenen dat dit de eerste iOS-chip is die niet werd gemaakt door Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 9:09
Categorie iDevices
Onderwerpen a5, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.