Reacties voor: A6-chip wordt mogelijk niet door Samsung geproduceerd

Het is weer geruchtentijd: deze keer gaat het gerucht dat de volgende generatie processoren, de "A6", door het Taiwanese TSMC geproduceerd zullen worden.
Leon Verhelst -

Reacties: 16 reacties

  1. Eigen schuld samsung.. had je maar nooit de Galaxy Ace uit moeten brengen.

  2. Vind je het heel gek dat ze geen chios meer willen maken…

  3. @Benno: Heb je het nou over Samsung? dan weet jij vast niet wat Samsung aan Apple verdient. Apple neemt meer af van Samsung dan hun eigen mobiele divisie.

  4. Apple zuigt, iphone is passé…
    Heb mijne ook ingeruild voor een GS2 en er gaat een wereld voor me open.

  5. Ook nog even on-topic: ik denk dat dit gewoon gaat om de ‘world phone’ die Apple wil maken (CDMA + GSM). Hiervoor hebben ze een overeenkomst met Qualcomm maar die mag Samsung niet bakken. Ik denk dat het daar dus om gaat.

  6. Origineel geplaatst door hoi
    @Benno: Heb je het nou over Samsung? dan weet jij vast niet wat Samsung aan Apple verdient. Apple neemt meer af van Samsung dan hun eigen mobiele divisie.

    Niet alleen dat, maar Samsung lifte wel mee in de knowhow wat deze processors betreft, het zou me verbazen dat Samsung geen ideeën opgedaan heeft in het ontwerp van de processor voor andere doeleinden, een gelijkaardig verhaal is dat AMD door toedoen (eigenlijk een eis) van IBM de ontwerpen van de x89 processor bekwam om als reserveleverancier te dienen in de toelevering naar IBM toe en AMD heeft hierdoor een vliegende start gehad in deze markt.
    Het zou me niet verbazen dat er straks nog een rechtzaak komt omdat de processors in de Galaxy serie te sterk op de A4/5 lijken in architectuur.

  7. Samsung of niet, zolang die chip maar goed zal werken vind ik het best

  8. @Runaque: denk dat dat wel een beetje meevalt. Er zijn vaak hele strenge contracten die allerlei dingen eisen mbt kennis en informatie. Zo produceerde NVidia geloof ik de grafische processor voor zowel de Xbox 360 als de Wii of PS3, daar stond ook in de contracten dat die afdelingen geen contact met elkaar mochten hebben en ook dat medewerkers niet zo maar van de ene naar de andere afdeling mochten vertrekken ivm met de gevoeligheid van de info.

  9. Ik wil een GeForce videokaart in de iPhone 5

  10. En ik wil een i9 processor in de iPhone 5

  11. Origineel geplaatst door Vincent
    Ik wil een GeForce videokaart in de iPhone 5

    Dan zou ik eerder inzetten op de Tegra. Pakweg een Riva TNT 2 heeft minder grafische verwerkingskracht dan de A5 van de iPad 2 en gebruikt meer energie. De modernere GeForce processoren zijn wel vele malen sneller, maar verbruiken nóg meer energie.

    Je zou het niet leuk vinden wanneer je iPhone die net is opgeladen, na het opstarten nog net het lockscreen laat zien voordat hij met een lege batterij afsluit.

    Even terug on-topic: dit hing natuurlijk al een poosje in de lucht met al die onenigheid. Het was niet zozeer de vraag of Apple afscheid wílde nemen van Samsung, maar of ze het wel kónden. Samsung heeft natuurlijk wel een redelijk unieke productiecapaciteit. Ik kan me voorstellen dat er niet meer dan 5 van zulke fabrikanten op de wereld bestaan. En één daarvan is Samsung en één daarvan is Intel.

  12. Ik denk dat Samsung een misstap begaat maargoed het zat er na deze pittige rechtzaak aan te komen. Samsung heeft gewoon dikke pech en zal een andere grote investeerder moeten gaan zoeken.
    Als Apple maar een goeie keus maakt kwa leverancier. De volgende iPhone moet technisch wel beter presteren dus zal het wel goed komen.

  13. Dit gaat nog interessant worden. De processoren zijn misschien nog wel het minst interessant. Aangezien Apple het ontwerp deels in eigen beheer heeft kan in principe elke grote chip fabrikant de chips bakken (als ze de juiste technologie en schaal hebben). Maar het overgrote deel van het geheugen komt ook bij Samsung vandaan. Als Samsung geheel buitengesloten wordt dan gaat dat echt zeer doen voor Samsung. Aan de andere kant ben ik benieuwd of Apple zijn hand niet overspeelt.

  14. Gelukkig komen de chipmachines in alle gevallen gewoon uit Veldhoven ;o)

  15. Origineel geplaatst door Runaque
    Origineel geplaatst door hoi@Benno: Heb je het nou over Samsung? dan weet jij vast niet wat Samsung aan Apple verdient. Apple neemt meer af van Samsung dan hun eigen mobiele divisie.Niet alleen dat, maar Samsung lifte wel mee in de knowhow wat deze processors betreft, het zou me verbazen dat Samsung geen ideeën opgedaan heeft in het ontwerp van de processor voor andere doeleinden, een gelijkaardig verhaal is dat AMD door toedoen (eigenlijk een eis) van IBM de ontwerpen van de x89 processor bekwam om als reserveleverancier te dienen in de toelevering naar IBM toe en AMD heeft hierdoor een vliegende start gehad in deze markt. Het zou me niet verbazen dat er straks nog een rechtzaak komt omdat de processors in de Galaxy serie te sterk op de A4/5 lijken in architectuur.

    zo werkt dat niet, Samsung en Apple maken ook afspraken om het “IP’ te beschermen dat Apple in haar chip design heeft zitten.

    De gebruikte ‘reticles’ (maskers) die -ontworpen zijn door Apple- waarmee de chip gemaakt wordt (en Samsung heeft die maskers nodig om de chip te maken)
    worden alleen gebruikt voor de productie van de chips maar Samsung mag niet zomaar meekijken op dat masker om te bekijken hoe Apple z’n chips designed.
    Medewerkers van Samsung die werkzaam zijn in de FAB waar Apple chips worden gemaakt tekenen een zgn NDA, en als men erachter komt dat Samsung toch de maskers heeft bekeken heeft dat kostbare juridische implicaties. Daarnaast zullen andere klanten van Samsung niet blij zijn met het idee dat Samsung ‘meekijkt’ op hun maskers en ideeën zou stelen. Dan is Samsung het vertrouwen van z’n (toekomstige) klanten kwijt…

    Dus meekijken van Samsung om ideeën over chip design van Apple te stelen gebeurt gewoon niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.