Singapore gaat soldaten voorzien van iPads

Singapore gaat soldaten voorzien van iPads, zodat ze tijdens gevechten video's en foto's kunnen maken en onderling met soldaten kunnen communiceren.

ipad militaryHet ministerie van defensie in Singapore heeft vandaag bekendgemaakt dat ze 8.000 iPads gaan aanschaffen. Ze zullen worden verstrekt aan nieuwe recruten in het leger. De soldaten kunnen er foto’s en video’s mee maken in het veld, die ze daarna uploaden naar een centrale database. Ook kunnen ze via de iPad communiceren met hun superieuren en met andere soldaten. Samen met lokale bedrijven wordt gewerkt aan beveiligde apps die goed genoeg zijn voor militair gebruik.

Dit jaar krijgen alleen nieuwe soldaten een iPad, volgend jaar zal het programma worden uitgebreid naar alle soldaten. Het Amerikaanse marinierskorps vliegt overigens al met iPads. Zij hebben hun papieren navigatiesystemen en kaarten aan de kant gezet om voortaan met de iPad te kunnen navigeren. Ook de Nederlandse luchtmacht is al overgestapt. Nederlandse F16’s die in Afghanistan worden ingezet, gebruiken gedigitaliseerde kaarten die op de iPad staan. Een vlieger krijgt vaak opeens de opdracht om een geplande missie te wijzigen. Vaak heeft hij dan niet de juiste kaarten bij de hand, omdat hij maar een beperkt aantal kaarten kan meenemen. Met de iPad zijn alle kaarten wel voorhanden zodat de vlieger zich meteen een beeld kan vormen van het terrein. Dat bespaart tijd, zo kon je in een eerder artikel op iPadclub lezen. In Engeland worden de iPads gebruikt om soldaten te trainen voordat ze in Afghanistan worden ingezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2011, 17:33
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.