A Weather Way is een originele weer-app.

Met weer-app A Weather Way weet je of je binnen zit als de bui valt

A Weather Way is een nieuwe, originele weer-app die precies laat zien op welk moment van de dag het weer omslaat. Stel je schema op een tijdlijn samen en je weet of je die paraplu thuis moet laten of meenemen.

A Weather Way is een originele weer-app.

Er staan tientallen weer-apps in de App Store, die je allemaal tot op de minuut nauwkeurig kunnen vertellen wanneer het gaat regenen. Of je op dat moment ook echt last hebt van deze bui is echter een heel ander verhaal. A Weather Way (link) presenteert een overzichtelijke tijdlijn met je dagelijkse routine, zodat je kunt zien of je op een regenachtige dag toch die regenjas thuis kunt laten.

A Weather Way gebruikt je dagschema om op een tijdlijn te laten zien waar jij bent als de weersituatie omslaat. Voordat je de app kunt gebruiken waar hij voor bedoeld is, zul je dus wel even je schema moeten doorgeven. Dit kost gelukkig weinig moeite, omdat je het kunt samenstellen door een van de meer dan vijftig verschillende icoontjes op een tijdbalk te slepen.

De tijdlijn-weergave van A Weather Way.

A Weather Way wil je dagschema weten

Zet bijvoorbeeld een treintje bij acht uur ‘s ochtends, een fietsend poppetje om half negen en om twaalf uur een wandelend figuurtje om het rondje lopen in de lunchpauze aan te geven. Deze schema’s kun je vervolgens opslaan en laten herhalen op bepaalde dagen. Doordeweekse dagen hebben immers vaak een grotendeels gelijk schema, terwijl het in de weekenden waarschijnlijk een stuk anders uitziet. Je kunt er echter ook voor kiezen om voor iedere dag in de week een uniek schema op te stellen.

A Weather Way gebruikt je locatiegegevens om de actuele weersituatie op te vragen. Door van beneden naar boven te vegen over het scherm kun je een weersverwachting voor de rest van de week bekijken, wat er echter nogal rommelig uitziet. Deze weer-app is dan ook vooral bedoeld voor de dagelijkse tijdlijn, waar je je iPhone voor moet kantelen om hem te bezichtigen. A Weather Way zal je favoriete weer-app dan waarschijnlijk ook niet vervangen, maar het is wel een leuke (gratis) app om ernaast te gebruiken.

A Weather Way is een leuke afwisseling

Zoals je aan de screenshots en video in dit artikel kunt zien, ziet A Weather Way er erg leuk uit. De geanimeerde poppetjes laten de weer-app tot leven komen, zeker als het op dat tijdstip regent of sneeuwt. De lopende mannetjes houden op dat moment bijvoorbeeld een paraplu boven hun hoofd.

Op het moment van schrijven kun je de pro-versie van A Weather Way gratis downloaden. Hiermee kun je tot tien locaties opslaan om je gepersonaliseerde weerbericht te laten zien. Ondanks dat het hier niet om een Nederlandse app gaat, kun je in de instellingen gelukkig wel Fahrenheit omzetten in Celcius en de windsnelheid in kilometers per uur laten zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2016, 17:45
Categorie Apps
Onderwerpen weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.