Reacties voor: ‘Nieuwe 4-inch iPhone heet iPhone 5e met 1GB RAM en A8-chip’

Volgens geruchten gaat de nieuwe 4-inch iPhone de iPhone 5e heten, wat moet duiden op een aangepaste versie van de iPhone 5s. Ook is er meer bekend over de specificaties van het nieuwe model.
Lars Paymans -

Reacties: 28 reacties

  1. Voor een “budget model” is een prijs rond de 500 euro in mijn ogen een fors bedrag zeker wanneer je bedenkt dat de processor een 2014 model is en 1 Gb intern geheugen door velen al als te weinig wordt gezien. Ze zullen vast een specifieke doelgroep voor ogen hebben die hopelijk niet naar specs kijkt.

  2. Origineel geplaatst door Carel
    Voor een “budget model” is een prijs rond de 500 euro in mijn ogen een fors bedrag zeker wanneer je bedenkt dat de processor een 2014 model is en 1 Gb intern geheugen door velen al als te weinig wordt gezien. Ze zullen vast een specifieke doelgroep voor ogen hebben die hopelijk niet naar specs kijkt.

    Waar heeft Apple ooit gesproken over budget?! Dat maakt de pers ervan:)
    Mooie upgrade voor gebruikers die niet naar 4,7 inch willen maar wel hun 5s willen vervangen. Het design ( in diverse kleuren waarschijnlijk ) van de 6/6s met de a8 chip is logisch. Jammer dat ze niet nu al de 16gb vervangen maar dat willen ze vast voor de iPhone 7 bewaren;)…

  3. Apple refereert zelf nooit naar budget toestellen en zo prijzen ze hun toestellen niet in de markt. Dat maken jullie er zelf van!

  4. Het zou beter zijn voor de verkopen als men in september gewoon met 7, 7 en 7e zou komen, gelijke modellen met als enige verschil dus de schermformaten. Een jaar later 7s, 7s en 7se. Geen mooie rankschikking van typenamen, me 2cts.

  5. 7, 7plus en 7e en in 2017 dus 7s, 7s plus en de 7se. (Plusteken werd in mijn vorig bericht gek genoeg weggelaten na het versturen van dat berichtje)

  6. Ik heb de iPhone 6 ,ik zou echt niet naar een kleinere model terug gaan .

  7. Ideaal toestel voor mijn moeder en schoonmoeder. Beiden hebben nu nog een 4S en ze beginnen nu toch wel een beetje te klagen over de traagheid. Ze vinden het formaat ideaal dus een 5e zal goed in de smaak vallen. Ze hebben ook beiden zo’n budget abonnement van 7 euro per maand, dat wordt dus los aanschaffen en er weer 4-5 jaar mee doen. Kleurtjes zouden leuk meegenomen zijn.

  8. @Carel: Het interne geheugen van 1GB heeft niets met de opslag te maken, hoor 🙂
    Opslagruimte is 16Gb of 64Gb
    En tuurlijk is er een specifieke doelgroep, en die doelgroep begrijpt de specs misschien wel 😉 Time will tell..

  9. 16 gb is moord dan heb je een blije klant voor ongeveer 2 maanden erna constant ding vol, slechte zet van Apple

  10. Liever koop je een 5s dan dat je hierop gaat wachten

  11. Dus toch een budget model….
    Erg jammer dit!
    Ik had graag een nieuwe iPhone gehad met een 4 inch formaat maar dan wel eentje met de nieuwste features er op.
    Het is nu nog fff afwachten wat voor materialen ze gaan gebruiken (versterkt aluminium? het sterkere glas van de 6S?)
    Maar ik denk toch dat ik dan de iPhone 7 ga afwachten….

  12. De specificaties van de vermeende iPhone 5e gelezen hebbende, concludeer ik dat Apple (bijna) net zo goed de huidige iPhone 5s in productie kan houden.

  13. Origineel geplaatst door pim Duterloo
    16 gb is moord dan heb je een blije klant voor ongeveer 2 maanden erna constant ding vol, slechte zet van Apple

    niet mee eens , ik ben juist van een 32gb 5s naar een 16 gb 6 plus gegaan , krijg 16 gb nooit vol ! Ik leeg me iPhone dan ook elke week op me iMac , zet mijn foto’s en video’s niet op de cloud . Maar lekker thuis op de time capsule !

  14. @roblamper: ik ga nog een stap verder, sla de whatsapp fotos niet in de filmrol op en verwijder soms fotos en heeel af en toe zet ik ze op mijnpc. 16 gb is prima voor mij.

  15. Waarom geen 2 gig ram?onzin nieuw iphone met 1gig ;)) deze ga ik niet kopen spijtig.

  16. Het lijkt me niet logisch om het modelnummer 5 voor dit toestel te gebruiken, 6 zou logischer zijn gezien de toch wel verbeterde hardware tov. de 5-serie. Maar ja, we zullen het wel zien.

  17. Mocht dit waar zijn dan ben je gek dat je voor een 5 versie ga terwijl de Iphone 7 al bijna uitkomt.

    Waarom niet gewoon een 4 inch Iphone 6.

    En die prijs is niet bepaald mals.

  18. Het gebruik van het cijfer 5 zal er wellicht op duiden dat het fysieke design gelijk blijft aan de 5s, en dus niet met de ronde randen van de 6-serie.

  19. Ik heb vlak voor kerst mijn 6plus verkocht een een 5s aangeschaft. Was dat grote ding zat na iets meer dan een jaar. M’n handen doen pijn, werd gek dat ik moest matchen met kleding zodat ik mn phone wel mee kon nemen. En het feit dat er gewoon echt niet met 1 hand mee te werken was irriteerde mij zwaar na een tijdje.

    Ik wacht dan ook met smart op een nieuwe, 4″ iPhone 🙂

  20. Stop met die 16gb modellen.. Voor serieus een paar dollar kan Apple er een 32gb inzetten.

  21. @Sarafina: Eens, een 4″ met max. 64G en ‘oude’ processor is voor mij (en andere 5S bezitters) volkomen oninteressant, die heb ik al. “Oude wijn in nieuwe zakken”, kent u die uitdrukking? 😏

    Maar goed, de tijd zal het leren, het staat niet voor niets tussen aanhalingstekens, is nu nog niets meer dan het zoveelste gerucht over een ‘nieuwe’ 4″ iPhone…

  22. Dat is wat aan zit te komen is zeker. Heb nog nooit zoveel acties gezien in combinatie met de 5S

  23. Origineel geplaatst door truus
    Het zou beter zijn voor de verkopen als men in september gewoon met 7, 7 en 7e zou komen, gelijke modellen met als enige verschil dus de schermformaten. Een jaar later 7s, 7s en 7se. Geen mooie rankschikking van typenamen, me 2cts.

    Helemaal mee eens. Het is idioot dat het kleinere formaat ook maar mindere specs zou moeten hebben. Apple laat hiermee de trouwe klanten die Job’s visie mbt usability van een mobiele telefoon steunden (en het succes van Apple mogelijk hebben gemaakt) gewoon in de steek door eerst maar liefst 2 jaar geen moderne 4inch telefoon op de markt te brengen en vervolgens lijken ze (als de geruchten kloppen) zelfs nu nog een magertjes uitgevoerde telefoon te willen verkopen ipv een volwaardige iPhone.

  24. Waardeloos als apple een iphone maakt met 1GB geheugen. Ios wordt zwaarder en vereist meer geheugen.met 1GB zal je sneller achter gaan lopen met de updates die steeds sneller uitkomen en een groter geheugen vereisen. Een slechte ontwikkeling dus.

  25. Beetje raar en gemiste kans dit van Apple. Mensen die voor de kleinere gaan zijn juist vaak de oudere iphone lovers die bij het oude formaat willen blijven. Niets mis mee hoor 🙂

    Maar denk dat Apple beter een volwaardig 4″ telefoon kunnen maken met en prijs die daar bij hoort dan zouden ze deze meer verkopen en zal deze niet net als de 5C een beetje in de vergetelheid raken.

  26. 5e? Volgens mij wil iemand gewoon publiciteit. Ik blijf bij 6c. Het gaat om de specificaties van de iPhone 6 ongeveer dus lijkt me gewoon het zlfde verhaal als bij de 5c. (Dat toestel heb ik nu, dus lijkt me een mooie upgrade)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.