Reacties voor: Apple heeft 3D Touch appkiezer bewust uit iOS 11 verwijderd

Apple heeft de 3D Touch appkiezer bewust uit iOS 11 weggehaald. Ook krijgen we eindelijk opheldering waarom de YouTube-app ooit uit iOS verdween.

Reacties: 39 reacties

  1. Vergeet niet dat een nieuwe iOS versie wordt ontwikkeld met de nieuwe iPhone in het achterhoofd. Wellicht heeft dit te maken met een randloos/homebutton-loos toestel? 😉 En dat deze functie dan een USP wordt voor de nieuwste iPhone?

  2. Nou, ik vond, vind, het TV’tje leuk!

  3. Ach 99% weet niet eens van het bestaan en van die 1% gebruikt maar een klein deel deze functie.

    Dus zal niet echt gemist worden.

  4. Jeetje. Dit ga ik zo erg missen. Zo ontzettend fijn met 1password, kopiëren en plakken. Of in de auto switchen tussen Google Maps en Flitsmeister.

  5. Absoluut een gemis! Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de reden.

  6. Bizar dat je een zo’n topfunctie verwijderd

  7. Inderdaad erg jammer dat dit verdwijnt. Gebruik het erg veel, meer dan de force touch opties van de verschillende apps.

    Hopelijk houden ze het er alsnog in of wordt het alternatief net zo handig of handiger…

  8. Dat de force touch verdwijnt voor app switchen vind ik echt jammer…

    Gebruik het constant.

  9. Geintje toch? Ik gebruik dit echt de hele dag door😒

  10. Toch jammer van de app.
    Google YouTube app is vreselijk! Nog steeds.

  11. De app switcher met 3d touch werkte zeer matig op mijn 6s plus, soms wel, soms niet, soms beweeg je je vinger net iets te veel, dus ik gebruik het nooit.

  12. Blijkbaar zit het hier vol Power users. Gebruik deze functie nu ook heel regelmatig 😟

  13. Sloop dan het hele 3D Touch eruit! Deze 3D Touch functie gebruikte ik het meest.

    Vreemd dat ze iets eruit slopen zonder vervanging. Laat het op zijn minst zitten in de iPhone 6s. Bij de 7 snap ik het nog dat het weg is. Die heeft een Touch knop die druk je nooit stuk! Nu is je knop van je iPhone 6s zo stuk door al het drukken.

  14. Ik baal hier ook van net als iedereen hier zo te lezen. Als ik heel optimistiah denk komt apple met een betere taskswitcher. Ik bedoel ze hebben controllcenter ook op de schop gegooid

  15. Jeetje dit stelt mij echt zeer teleur, de enige functie van 3D touch die ik echt dagelijks gebruikte. Nu moet ik steeds weer op dat super kleine pijltje terug linksboven klinken. Ze geven ook niet een reden waarom ze het verwijderden.

  16. Ik vind het zo jammer, maar in ruil voor deze ene geliefde handeling komt wel een aanpasbaar Control Centre terug.

  17. Zou het niet een patent dingetje kunnen zijn?

  18. Oef.. door dit artikel pas beseft dat dit kon 😑

  19. Ik weet pas een week dat deze functie bestaat en nu verdwijnt ie. En waarom?! Ik vind dat er nog weinig nuttige 3DTouch functies zijn.

  20. Origineel geplaatst door Jonas
    Jeetje dit stelt mij echt zeer teleur, de enige functie van 3D touch die ik echt dagelijks gebruikte. Nu moet ik steeds weer op dat super kleine pijltje terug linksboven klinken. Ze geven ook niet een reden waarom ze het verwijderden.

    Volgens mij snap jij het niet.

  21. Blij dat het eruit gehaald is. Mega onhandig nu steeds meer apps 3D touch ondersteunen. Als je een 3D touch uitviert aan de linkerkant van het scherm was het maar de vraag of dat lukte. De helft van de tijd opende ik ongewild de appswitcher. Dus ik denk dat dat de voornaamste reden is. En je ik ben een poweruser….

  22. @Peabz21: Jawel, Jonas doelt op de breadcrumbs, niet de interne ‘vorige’-knop.

  23. Is de verklaring niet heel simpel? Allicht is dit een voorteken dat 3Dtouch volledig gaat verdwijnen, of nog maar op een deel van het scherm gaat werken waarbij juist de randen afvallen…

    Als de nieuwe iPhone echt een edge-to-edge scherm krijgt, of zelfs around-the-edge, is de kans groot dat juist aan de randen forcetouch niet normaal of zelfs helemaal niet werkt.

    Dat een ‘topfunctie’ nu op een ‘budgetmodel’ als de SE niet werkt is één ding, maar dat het straks uitgerekend op een topmodel als de toekomstige ‘8’ niet zou werken en op de straks goedkopere 7(s) wel valt natuurlijk moeilijk te verkopen.

    Dus verdwijnt ‘ie maar helemaal en komt er vast een nog niet ontdekte nieuwe functie voor terug die juist alleen op het scherm van de nieuwe topper gaat werken. Een of andere edge-swipe wellicht? 🤔
    _

    Mis het zelf overigens totaal niet op m’n SE. Dat dat een boven verwachting populair model blijkt zou ze ook nog ’s aan het denken hebben kunnen zetten hoeveel energie ze nog willen steken in (3Dtouch) functies die voor een wezenlijk deel van de kopers van nieuwe iPhones (en iPads natuurlijk) sowieso onbruikbaar zijn.

    Dat het dan ook nog eens, zoals @Freaky al aangeeft, door een groot deel van de nieuwkopers die het wel zouden kunnen gebruiken totaal wordt genegeerd motiveert natuurlijk ook niet om er nog veel aan te doen…

  24. ik ben toch wel een redelijke poweruser, maar ik wist niet eens dat dit kon. Dit is inderdaad rete-handig!

    ik hoop echt dat dit niet zal verdwijnen, want het ziet er naar uit dat ik deze functie wel veel zal gebruiken.

  25. Origineel geplaatst door Rafael
    Jeetje. Dit ga ik zo erg missen. Zo ontzettend fijn met 1password, kopiëren en plakken. Of in de auto switchen tussen Google Maps en Flitsmeister.

    In de auto dien je je ogen op de weg te houden. Ik hoop toch dat ze ooit een keer boetes uit gaan delen zo hoog als iemand zn maandsalaris. Je ziet toch mensen slingeren, langzaam rijden, afwijken. Zelfs vrachtwagens. Dus laat je iPhone aub in je broekzak

  26. Haha wist deze functie niet eens heb het nog nooit gebruikt :P.

  27. Ach, het is niet voor niets beta. Waarschijnlijk komt er een alternatief gebaar voor terug.

  28. Heb deze functie nooit gebruikt en wat is het verschil met 2x op de homeknop drukken? Storm in een glas water…

  29. @Y: Komt op hetzelfde neer ;).

  30. @Casper: Dat bedoelde ik met storm in een glas water, zeker als je de reacties leest van sommigen.

  31. 3D touch? Heb het niet, mis het niet op mijn 5S. 🙂
    Denk dat ik het nog wel ff vol hou met mijn 5S, super fijn model en doet wat hij moet doen voor mij. Bij een total loss zou ik zelfs een SE overwegen. Ook zonder 3D touch 🙂

  32. Tijd (wellicht) voor een softwarematige 3Dtouch waardoor je het over heel iOS kan uitrollen (omdat het ook schaalbaar wordt voor ook iPad-schermen)

  33. @Nick: Hahaha. Kijk jij ook niet op je snelheidsmeter of benzinemeter? En je zet je auto langs de weg om kaart te lezen? Hahahaha, thanks. Lang niet zo gelachen.

  34. @Rafael: Jij niet kennelijk, als je vaker op je snelheidsmeter zou kijken had je fm niet nodig en zou je alleen een navigatie-app kunnen gebruiken, zonder te hoeven app-switchen 😝

  35. De slechte actie sinds iOS 6 -___-

  36. Gewoon op iOS10.3.x blijven zitten. Dan kun je a. gewoon alle 32-bits apps blijven gebruiken en b. de 3D appswitcher. Probleem opgelost!

  37. Please know that this feature was intentionally removed

    Typisch marketing gebrabbel, maar de reden waarom boeit me meer.
    Hoe dan ook, erg jammer dat die functie weg is; ik gebruikte hem veel.

  38. Origineel geplaatst door Freaky
    Ach 99% weet niet eens van het bestaan en van die 1% gebruikt maar een klein deel deze functie.

    Dus zal niet echt gemist worden.

    Gebruikte die functie zo veel he.. mis het nog steeds 😅

  39. Origineel geplaatst door Rafael
    Jeetje. Dit ga ik zo erg missen. Zo ontzettend fijn met 1password, kopiëren en plakken. Of in de auto switchen tussen Google Maps en Flitsmeister.

    “He Siri, open Flitsmeister”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.