Reacties voor: ’35 procent van iPhone-bezitters koopt iPhone 5, ongeacht de specs’

35% van de huidige iPhone-gebruikers koopt de iPhone 5 ongeacht wat er in de telefoon zit. Dit blijkt uit een onderzoek van de website PriceGrabber, die 3.000 gebruikers ondervroeg.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 64 reacties

  1. Volgens mij toont dit eerder aan hoe verwend de mensen zijn en in welke kleine mate ze de waarde van het geld kennen. Is het nu echt nodig ieder jaar opnieuw de laatste versie van een telefoon met 3 extra functies te kopen, en de vorige iDevice van de hand te doen?
    En dan duidt men in de eerste de beste enquête aan graag iets voor het milieu te doen…

  2. Origineel geplaatst door Bordyl
    Is het nu echt nodig ieder jaar opnieuw de laatste versie van een telefoon met 3 extra functies te kopen, en de vorige iDevice van de hand te doen?

    Staat dat er dan ?
    Nee, dat staat er niet.

  3. Herken mezelf er wel in, MOET elk jaar de nieuwe iPhone hebben. Verbaasde me er ook zo over met de iPad 2 lancering, iedereen in de rij had al een iPad 1 maar moest toch echt de iPad 2 ook hebben haha

  4. Je moet wel rekening houden dat je nog een smak geld krijgt van je huidige iphone4 als je hem vlak voor de release van de 5 verkoopt.

  5. @Bordyl: Ook ik ga die nieuwe iPhone halen, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn oude telefoon zomaar de kliko ingooi. Deze kan ik zo doorverkopen aan iemand anders die er misschien nog jaren mee doet.
    En anders gaat-ie wel naar Envirofone.nl

    Bij mij is het ook het geval dat ik een telefoon wil die wat meer kan dan mijn 3Gs (o.a. HD-video). Komt daarbij dat mijn contract in december verloopt, kan ik die ook gelijk verlengen.

    Mensen die elk jaar het nieuwste iDevice kopen (en dan bedoel ik ze allemaal), vind ik ook gek te fanatiek hoor.

  6. Sinds de eerste Iphone, wil ik ook niets anders meer…

  7. @Bordyl: Ik koop de nieuwe gewoon omdat ik het geld er voor heb en ik graag dingen upgrade stilstaan is achteruitgaan mister Nokia revolutie

  8. Het laat volgens mij vooral zien dat Apple heel goed verwachtings-management doet… De meeste mensen verwachten dus dat de iPhone 5 wel weer een goed apparaat zal zijn, gezien de resultaten uit het verleden…

  9. @sNicker: Bedankt:)

    Maar ik moet bekennen dat ik wel elk jaar zo snel mogelijk de nieuwe iPhone koopt. Ik heb voor de iPhone 4 zelfs 1,5 keer de prijs betaald, omdat hij nog niet in Nederland was en hem dus uit het buitenland moest halen.

    Toch heb ik er geen spijt van. Ik vind een hoop dingen leuk, maar niets is zo leuk als mijn iPhone. Ik gebruik mijn iPhone dan ook veel meer dan de reguliere smartphone gebruiker. Bovendien ben ik nog een jong(20) en heb ik bijna nog geen vaste lasten. Als ik dan liever mijn geld spendeer aan een nieuwe iPhone(waar ik echt elk jaar naar uitkijk), waarom zou ik het dan uitgeven aan dingen die mij niet interesseren…

    Toen de iPhone er nog niet was, had ik gemiddeld om de 2 maanden een nieuwe telefoon, omdat ik er snel op uitgekeken was. Doordat ik zo snel wisselde van telefoons, kreeg ik voor de ‘oude’ altijd nog een flink smak geld, waardoor ik met een kleine bijbetaling weer een nieuwe telefoon kon kopen. Nu met de iPhone zijn de uitgaven misschien wat hoger geworden, maar doordat het maar 1x in het jaar is, komt het bijna op hetzelfde neer.. Mijn interesse ligt dus gewoon bij mobiele telefoons. Als er ooit een betere phone komt dan de iPhone, koop ik die..

  10. Waarom koop bv ik ieder jaar opnieuw de nieuwste iphone? Dat is heel simpel:

    1) Een nieuw toestel is altijd sowieso beter alweer.

    2) Ik krijg als ik m’n iphone 4 verkoop er nog altijd mooi geld van, ik moet bv een max opleg doen van max 300tal euro en ik heb de nieuwe iphone.

    Je kan natuurlijk nog 1-2j wachten en dan verkopen zoals sommigen doen maar dan krijg je er minder van en dan moet je ook meer opleg in ene keer doen en ik heb dat niet graag, als ge nen belastingsbrief krijgt en dan ook nog eens je wagen taks en verzekering die je allemaal in ene keer moet betalen dan probeer je een manier te zoeken bij de andere dingen die je wil kopen die zo laag mogelijk blijven ;).

    Uiteindelijk betaal je jaarlijks nooit 740 euro voor een iphone aangezien je je 1j oude model bv verkoopt aan 450-550 euro. ;). Je betaald dus een stukje minder dan 700-740 euro voor een 32gb model.

  11. Had dat ook van de iPhone 3GS naar de iPhone 4. Denk echter niet dat ik weer een nieuwe ga aanschaffen. Ben wel tevreden met de telefoon en verwacht niet super veel spannends waardoor ik weer de nieuwe wil hebben.

  12. Origineel geplaatst door SnijdeA
    Staat dat er dan? Nee, dat staat er niet.

    Je hoeft maar even op marktplaats te kijken één week voor lancering van ELK nieuw Apple product en je vindt al snel vele advertenties met als reden van verkoop: “Ik MOET die nieuwe hebben!”

    Deze gewilligheid om over te stappen naar een nog niet aangekondigde telefoon laat zien hoe tevreden veel iPhone-gebruikers op het moment zijn. De huidige telefoon bevalt, waardoor ze niet geneigd zijn om naar een ander merk over te stappen.

    Vraag me alleen af of dit iets te maken heeft met tevredenheid over het product of een andere factor, namelijk de factor: “Kijk mij eens!”

    iPhone4 voldoet op dit moment, dus pas een nieuwe iPhone voor mij na het aflopen van mijn abonnenment. Hoop alleen wel dat iOS5 wel iets beter gaat draaien dan de Beta!

  13. Tja, moet ik wel eerst van mijn abo af… ;(
    volgend jaar weer!

    eerst ios 5, en dan volgend jaar wel weer een nieuwe foon… ;0

  14. Ik ga ook de iPhone 5 kopen. Niet omdat ik vind dat een iPhone op dit moment veel beter is dan bijvoorbeeld de Galaxy SII, of andere Android toestellen, maar meer omdat ik al een paar honderd euro aan apps heb besteed, die ik dan allemaal opnieuw moet gaan kopen op Android, als ze überhaupt aanwezig zijn op dit moment.

    Ook is het aanbod kwalitatief goede apps volgens mij nog steeds een stuk hoger voor de iPhone. Daarom deze keer maar een jaar-abonnementje en volgend jaar weer kijken of de voordelen van de andere smartphones groot genoeg zijn om een overstap te maken.

  15. Duidelijk bij een shrine voor steve jobs gevraagd

  16. Ach ach, wat een gezeik toch weer in de reacties. Als je elk jaar de nieuwe iPhone wilt kopen, doe je ding. Wil je dit niet elk jaar, doe ook je ding!

    Ikzelf koop inderdaad elk jaar de nieuwe iPhone; mijn “oude” gaat dan naar mijn vader toe. Hij blij, ik blij. Ik geef mijn geld liever uit aan een nieuwe iPhone bijvoorbeeld dan aan cocaïne; er zullen vast ook wel mensen zijn die het andersom doen. Ieder zijn ding toch?!

  17. Veel mensen vergeten 1 heel belangrijk voordeel van de iPhone: De enorme restwaarde die het toestel heeft. Een gemiddelde Android-telefoon schrijft een keer zo snel af als een iPhone.

    Daardoor is het vaak zeer aantrekkelijk om weer voor een nieuw model te gaan terwijl de oude nog prima functioneert.

  18. iPhone 5 moet iPhone maat hebben met groter scherm.
    Anders koop ik hem niet

  19. Origineel geplaatst door iMarvin
    Ikzelf koop inderdaad elk jaar de nieuwe iPhone; mijn “oude” gaat dan naar mijn vader toe. Hij blij, ik blij. Ik geef mijn geld liever uit aan een nieuwe iPhone bijvoorbeeld dan aan cocaïne; er zullen vast ook wel mensen zijn die het andersom doen. Ieder zijn ding toch?!

    Haha, zo kun je bijna elke aankoop wel rechtvaardigen.

  20. @Bordyl: Het is niet verwend zijn maar gewoon een keuze maken waar je je geld aan uit geeft! Ik ga ZEKER ook de nieuwe halen zodra hij er is.
    Ik rook niet drink niet weet je hoeveel geld dat scheelt ?!
    Daar koop ik een nieuwe iPhone 5 van!

  21. Origineel geplaatst door Peter
    Had dat ook van de iPhone 3GS naar de iPhone 4. Denk echter niet dat ik weer een nieuwe ga aanschaffen. Ben wel tevreden met de telefoon en verwacht niet super veel spannends waardoor ik weer de nieuwe wil hebben.

    Dat dacht ik ook elke versie maar nam elke keer toch weer de nieuwste versie haha.

    Maar ik denk nu toch echt zeker te erge dat ik deze hou want ik ben erg tevreden over de iPhone 4 🙂

  22. Eerst wachten hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien, want die 4 is maar een lelijk gedrocht. Voor mij maken de functies niks uit. Als hij maar kan bellen, smsen, mailen en internetten. Ik had al een voorschot betaalt voor de witte en dacht dat hij niet ging komen. Na zo’n 9 maand kwam hij uit. Als de prijs hetzelfde blijft of lager en het design mooier wordt, koop ik hem. Anders niet.

  23. @Bordyl: Omdat ik het kan ja (PUNT!)

  24. Origineel geplaatst door Arjan
    @Bordyl: Het is niet verwend zijn maar gewoon een keuze maken waar je je geld aan uit geeft! Ik ga ZEKER ook de nieuwe halen zodra hij er is. Ik rook niet drink niet weet je hoeveel geld dat scheelt ?! Daar koop ik een nieuwe iPhone 5 van!

    zo denk ik er ook over.
    Lang leve de iGadgets.
    Ik heb veel toestellen langs mijn iPhone gehad vanaf de eerste gen. maar niks kan tippen aan iOS.
    Aangezien android pas echt lekker werkt op een DUAL core phone zegt al genoeg dacht ik zo.
    iOS werkt vanaf het begin al feilloos en zal ook zeker bij de release van de iPhone 5 er gelijk een aanschaffen.

  25. Ik moet nog zien hoeveel mensen er in Nederland zijn of haar abo verlengt met het uitkomen van de nieuwe iPhone.
    Gezien de nieuwe data limieten die KPN en Vodafone nu opleggen met de daaraan gekoppelde prijzen.

    Je betaald over het algemeen al meer dan € 200 voor je nieuwe iPhone en dan nog eens een dikke verhoging van het abonement.

    Of T-Mobile krijgt het erg druk met bestellingen dit jaar als ze niets gaan wijzigen.

  26. Ik heb tot nu toe wel steeds de nieuwste iPhone gekocht en daarvoor bij T-mobile mijn abonnement verlengd. Maar als er met nieuwe voorwaarden een datalimiet op komt zoals bij de nieuwe abonnementen van Vodafone en KPN dan houdt het voor mij op. Dan gebruik ik de iPhone meer om foto’s mee te maken en om bestanden in op te slaan en helemaal niet meer om mee te bellen of internetten. Zonder SIM-kaart zijn er nog genoeg mogelijkheden. Maar een nieuwe iPhone koop ik dan niet meer. De EUR 30 die ik voor mijn huidige iPhone-abonnement betaal, vind ik meer dan genoeg.

  27. Hij moet minstens 1,5 dual core zijn anders koop ik het niet want Sony-Ericsson komt met die binnenkort anders koop ik die Xperia.

  28. @Ron: Koop aub die Sony. Dan is er weer 1 iPhone meer voor mensen die de iPhone wel respecteren.

  29. @Ron: Want waarom moet hij minimaal 1,5Ghz dual core zijn?(hij zal vast wel 1,5 zijn, maar even voor de ‘what if’) Als iOS 5 op een 1Ghz dual core heel snel en soepel draait, waarom wil je dan een 1,5? Dat verschil merk je dan toch niet, omdat de animaties van iOS de ‘vertraging’ er altijd in blijven houden. Je zult er dus niks van merken of je een 1 of een 1,5Ghz hebt. Ik zal eerder druk maken om de grootte van het intern geheugen druk maken. Hoeveel app’s er tegelijkertijd op de achtergrond kunnen draaien etc.

    Dat Android niet te zwaar is voor een 1Ghz, betekent niet dat iOS ook te zwaar is voor een 1Ghz.. Door deze specs proberen concurrenten Apple te overtreffen. Ik had 2 jaar geleden een LG Renoir. Deze phone had als eerste een 8MP camera, maar de foto’s waren echt crap! De 3Gs kon bij daglicht al mooiere foto’s maken(3.2MP), laat staan de iPhone 4!(5MP)..
    Bovendien is de ene 1,5Ghz dualcore sneller als een andere 1,5Ghz dualcore processor. De specs zijn dus echt niet het belangrijkste!

    Ik probeer je geen iPhone te verkopen hoor, maar ik weet van mezelf dat ik dit vroeger ook deed(naar de secs kijken) maar ik had na een aantal maanden altijd spijt van m’n aankoop en kocht ik een andere telefoon..

  30. Origineel geplaatst door Bordyl
    Volgens mij toont dit eerder aan hoe verwend de mensen zijn en in welke kleine mate ze de waarde van het geld kennen. Is het nu echt nodig ieder jaar opnieuw de laatste versie van een telefoon met 3 extra functies te kopen, en de vorige iDevice van de hand te doen?
    En dan duidt men in de eerste de beste enquête aan graag iets voor het milieu te doen…

    Ik heb nu een iPhone 4 als de nieuwe komt verkoop ik deze waardoor ik met een beetje geld bij te leggen die 3 nieuwe functies heb

  31. Origineel geplaatst door Ton Haarmans
    Ik heb tot nu toe wel steeds de nieuwste iPhone gekocht en daarvoor bij T-mobile mijn abonnement verlengd. Maar als er met nieuwe voorwaarden een datalimiet op komt zoals bij de nieuwe abonnementen van Vodafone en KPN dan houdt het voor mij op. Dan gebruik ik de iPhone meer om foto’s mee te maken en om bestanden in op te slaan en helemaal niet meer om mee te bellen of internetten. Zonder SIM-kaart zijn er nog genoeg mogelijkheden. Maar een nieuwe iPhone koop ik dan niet meer. De EUR 30 die ik voor mijn huidige iPhone-abonnement betaal, vind ik meer dan genoeg.

    D’r bestaat ook nog zoiets als een iPod. Doet ‘t zelfde als de iPhone, behalve bellen!

  32. Ik haal de iPhone 5 ook zoiezo in huis, ondanks de specs. Gezien het feit dat ik nu nog met een 3Gs zit kan ik er alleen maar op vooruit gaan, toch? 😛

  33. Origineel geplaatst door Pascal
    D’r bestaat ook nog zoiets als een iPod. Doet ‘t zelfde als de iPhone, behalve bellen!

    De resolutie van de camera is dan wel fors minder. En heel af en toe in noodgevallen kunnen bellen blijft fijn.

    Bij mijn eerste iPhone G2 had ik een prepaid data abonnement en die iPhone kon je in Nederland niet gebruiken zonder jailbreak. Even niet opletten kostte zo tientallen Euro’s. Toen snel WiFi aangeschaft.

  34. Jonge deze enquete is gewoon stoerpraat. Hoeveel mensen hoor ik wel niet zeggen “Ik ga hem zeker kopen hoor!” en dat ze uiteindelijk niks kopen omdat ze het geld niet hebben of dat ze besluiten en andere koop te doen.

    Zeggen is één, maar ook echt doen is twee.

    Echt een ongegrond subjectief nieuwsbericht hier. Valt me weer tegen, een goede fanclub onderzoekt zijn nieuws eerst voordat deze het ook daadwerkelijk plaatst op de site…

  35. @dannyy: Haha graag gedaan. 😛 (Ik doelde meer op de iDevice verzamelaars. Is mij een te dure hobby.)

  36. Titel van het artikel klopt niet en moet zijn: “35 procent van alle US Consumers koopt een iPhone 5, ongeacht de specs”. Is een hele andere doelgroep. Lees het onderzoek maar.

  37. Het blijkt maar weer dat mensen anderen liever veroordelen dan even na te denken. Natuurlijk zullen veel huidige iPhone-gebruikers voor de nieuwe iPhone gaan als deze uit is. En dat heeft echt bijzonder weinig te maken met ‘verwend’ zijn. Daar zijn gewoon simpele verklaringen voor:

    1. Apple brengt al vier jaar op rij de beste smartphone van dat moment uit: de eerste iPhone veranderde de kijk op touchscreen-smartphones door capacitive techniek en een vingervriendelijke interface; de iPhone 3G bracht iOS2 en de AppStore (en we weten allemaal hoeveel invloed dat op smartphone-gebruik heeft gehad!); de iPhone 3GS was een minder spectaculaire update, maar dat was ook niet nodig omdat andere fabrikanten nog bezig waren met inlopen; en de iPhone 4 bood een van de beste camera’s, de beste bouwkwaliteit en by far het beste scherm op de markt. Het is een testament van de kwaliteit dat de iPhone 4 zelfs een jaar na lancering nog heel behoorlijk mee kan komen met zijn concurrenten. Dit wekt veel vertrouwen voor de komende iPhone, aangezien de kans groot is dat ook dat weer het beste toestel op de markt gaat zijn.

    2. De nieuwe iPhone gaat op iOS 5 draaien, waarover al een hoop bekend is, en waarvan velen al de beta hebben uitgeprobeerd. Qua functionaliteit hebben gebruikers dus al een goed beeld van wat ze kunnen verwachten, en het daadwerkelijke toestel zal alleen maar beter kunnen presteren dan hun huidige iPhone.

    En dan nu de belangrijkste reden:

    3. Het onderzoek werd gehouden onder iPhone-bezitters! Dit zijn niet alleen mensen die een iPhone hebben, maar mensen die in het iOS-ecosysteem zitten. Veel iPhone-gebruikers zijn al iPhone-gebruikers sinds de iPhone 3GS, of zelfs de 3G, wat betekent dat ze al 1-3 jaar gebruikmaken van iOS. Dit betekent een schat aan aangeschafte applicaties, die allemaal overdraagbaar zijn naar de nieuwe iPhone. Ik heb persoonlijk voor vele tientallen euro’s applicaties aangeschaft. Als ik bijvoorbeeld een Android-toestel zou kopen in plaats van de nieuwe iPhone, dan moet ik al deze applicaties weer opnieuw aanschaffen. Terwijl ik de iPhone 5 gewoon weer aan iTunes kan hangen om ze erop te zetten. Wat mij tot het laatste punt brengt:

    4. Op de nieuwe iPhone kun je gewoon een exacte kopie zetten van je huidige iPhone. Alle contacten, smsjes, applicatie backups en instellingen zijn binnen een paar minuten gesynchroniseerd naar je nieuwe toestel. Probeer dat maar eens met iets anders dan een iPhone.

    Ik zou persoonlijk overigens wel zeer teleurgesteld zijn als Apple het weer flikt om een 16GB en 32GB iPhone uit te brengen, en de iPhone 4 naar 8GB te downgraden als instapmodel. De iPod Touch heeft al twee generaties een 64GB model. Het wordt tijd dat de iPhone dat ook krijgt! 16GB is nu al veel te weinig, en dat zal met verbeterde graphics (en dus veel grotere apps) alleen nog maar erger worden. Dus 32GB is echt wel het minimum dat de iPhone 5 als geheugen moet hebben!

  38. Ik denk dat dit enorm hoge percentage hoofdzakelijk valt te verklaren vanuit het feit dat Apple nu eenmaal veel fanboys heeft, maar ook zeker vanuit het feit dat je er bij Apple vanuit kunt gaan dat je een kwalitatief superieur product krijgt dat weer maanden voorloopt op de concurrentie. Dat bieden andere fabrikanten gewoonweg niet. Ik denk dat je deze percentages never nooit bij Androidfabrikanten zult zien omdat daar bij wijze van spreken ieder half uur een ‘nieuwe’ telefoon de wereld in wordt geslingerd. Dit maakt dat kopers veel minder loyaal zijn aan een bepaald merk waardoor alle Android fabrikanten elkaar op prijs en hardware specs moeten gaan beconcurreren. Niet altijd een goede zaak naar mijn idee.

  39. Overigens laat ik de iPhone 5 aan mij voorbijgaan. Ik vind de iPhone4 voor mezelf nog meer dan volstaan. Vind t nog steeds een prachtig toestel die op dit moment zijn gelijke niet kent.

  40. 3 jaar iphone 2g gebruikt,
    Me broer had toen iphone 4 gewonnen,
    Heel erg blij mee
    Ik heb zijn sgs overgekocht.
    Maar ios id tog het besten.
    Vooral met ios 5 kijk ik erg naar uit.

    Voor mij dus zeker de nieuwe iphone 5.

  41. Ik heb al drie jaar een 3GS en ik ben nog steeds tevreden. Ik heb nu een goedkoper abbonement genomen. Dat geld gebruik voor te sparen voor een iPad 3. Ik gebruik de iPad meer als de iPhone.

  42. De 4 heb ik overgeslagen. Daarmee doe ik zo tweeënhalf jaar. Met geen enkel toestel had ik het zo lang vol gehouden, geen enkel toestel had het zolang vol gehouden. Enkel dat is voor mij voldoende om nu te beslissen dat ik de iPhone 5 zonder twijfel direct zal aanschaffen. Dat er ook voor honderden euro’s apps mee gaan is ook een goede reden. En dan
    mag je me een fanboy noemen, ik noem het gezond verstand.

  43. Mijn abbo loopt af, dus zou de nieuwe wel willen, voorwaarde hij moet nog steeds in de TomTom carkit passen. Dan nog sta ik zeker niet vooraan in de rij, want ben uiteindelijk nog steeds blij met mijn 3 GS.

    Wat krijg je eigenlijk nog voor een orginele 3GS, simlockvrij en geen JB toestel?

  44. me 3GS 32 GB verkocht vandaag, wachten op 5 ! kom maar op 😀

  45. Zulke klanten, daar dromen Samsung en HTC van!

  46. Het wordt tijd voor de iBrick, als 35% het toch koopt ongeacht wat het is.

  47. Inderdaad, ik vertrouw Apple erin om een mooie iPhone 5 te maken, zowel van buiten als binnen!

  48. Heb nog steeds een 3G. Vergeleken met de huidige smartphones is het retetraag en niet meer up-to-date. De 5 is voor mij de logische opvolger, ongeacht de specs die logisch gezien lichtjaren beter zullen zijn!

  49. Als de telco’s op deze manier door gaan.. Neem ik helemaal geen smartphone meer!
    Het zijn gewoon woekerprijzen die ze nu vragen en ik weiger om daar aan mee te doen!

    Ik weet wel wat mijn volgende telefoon word dan… *pakt oude nokia 3310 uit de kast*

  50. Origineel geplaatst door dannyy
    @Ron: Want waarom moet hij minimaal 1,5Ghz dual core zijn?(hij zal vast wel 1,5 zijn, maar even voor de ‘what if’) Als iOS 5 op een 1Ghz dual core heel snel en soepel draait, waarom wil je dan een 1,5? Dat verschil merk je dan toch niet, omdat de animaties van iOS de ‘vertraging’ er altijd in blijven houden. Je zult er dus niks van merken of je een 1 of een 1,5Ghz hebt. Ik zal eerder druk maken om de grootte van het intern geheugen druk maken. Hoeveel app’s er tegelijkertijd op de achtergrond kunnen draaien etc.Dat Android niet te zwaar is voor een 1Ghz, betekent niet dat iOS ook te zwaar is voor een 1Ghz.. Door deze specs proberen concurrenten Apple te overtreffen. Ik had 2 jaar geleden een LG Renoir. Deze phone had als eerste een 8MP camera, maar de foto’s waren echt crap! De 3Gs kon bij daglicht al mooiere foto’s maken(3.2MP), laat staan de iPhone 4!(5MP).. Bovendien is de ene 1,5Ghz dualcore sneller als een andere 1,5Ghz dualcore processor. De specs zijn dus echt niet het belangrijkste!Ik probeer je geen iPhone te verkopen hoor, maar ik weet van mezelf dat ik dit vroeger ook deed(naar de secs kijken) maar ik had na een aantal maanden altijd spijt van m’n aankoop en kocht ik een andere telefoon..

    Klopt over de processor.
    Maar vergis je niet: de single-core htc incredible s verslaat ook de lg optimus 2x speed!
    Puur doordat htc android wat heeft fijngeslepen.

  51. Ze vergeten als argument de honderden euros die ondertussen door veel iPhonebezitters (inclusief moi) aan Apps zijn uitgegeven. Veel van die programma’s wil ik niet meer kwijt. Tuurlijk wordt de volgende phone weer een iPhone!

  52. @Lesley: Mooi verwoord! Ik denk dat van die 35% zelfs 50% al vanaf de eerste generatie al aan de iPhone zit!

    Mijn iPhone 4 is onlangs kapot gegaan en heb gelukkig nog een iPhone 1st gen liggen. Het is dat het internet daarop zo verschrikkelijk traag is, anders blijft het gewoon een lekkere telefoon(al moet je je wel beperken tot maar een paar app’s tegelijk op je iPhone).

  53. Of ik het zal kopen weet ik nog niet. Ben een tevreden 3GS-gebruiker en in oktober dit jaar loopt mijn contract af.
    Ik denk dat ik de iPhone 5 pas zal gaan halen als het echt grote verschillen met zich meebrengt. Eén daarvan is een 4’inch scherm.

    Voor een iPhone 5 met een 3,5 inch scherm zal ik mijn 3GS niet in het laatje leggen.

  54. @Cristhian: Dan hoop ik dat jij hem niet koopt.. Iphone heeft een ideaal formaat scherm.. Ik zou niet weten waarom je groter zou willen.. Of je moet gewoon ‘motorisch gestoord’ zijn dat je niet kan typen op zo’n ‘klein’ scherm..

  55. Volgens mij laat de titel van dit artikel enkel zien hoe groot de fanboy tunnelvisie is bij sommige gebruikers. “..koopt iphone 5 ondanks de specs”

  56. Ik vind ook dat zij (wij en ik) verwende nesten zijn en beweer aub niet het tegendeel want daar maak je me goed kwaad mee.

    Weet je hoe veel restaval en vervuiling je creeert door elk jaar een nieuw toestel aan te schaffen. Kinderen in Afrika die tussen jouw elektronica op vuilnisbuilten naar koper zoeken om weer door te verkopen aan foxconn achtige bedrijven om niet om te komen van de honger. Je moest jezelf gelukkig prijzen maar de meeste zal het een worst wezen.
    Je hebt het echt achter je ellebogen als je denkt dat elk jaar een nieuwe telefoon niets met verwend zijn te maken heeft.

  57. Origineel geplaatst door Rob
    Ik vind ook dat zij (wij en ik) verwende nesten zijn en beweer aub niet het tegendeel want daar maak je me goed kwaad mee.Weet je hoe veel restaval en vervuiling je creeert door elk jaar een nieuw toestel aan te schaffen. Kinderen in Afrika die tussen jouw elektronica op vuilnisbuilten naar koper zoeken om weer door te verkopen aan foxconn achtige bedrijven om niet om te komen van de honger. Je moest jezelf gelukkig prijzen maar de meeste zal het een worst wezen.
    Je hebt het echt achter je ellebogen als je denkt dat elk jaar een nieuwe telefoon niets met verwend zijn te maken heeft.

    God, we hebben weer een moraalridder, hoor. Een nieuwe iPhone heeft inderdaad, voor de meesten, niets met verwend zijn te maken. Dat jij Afrika erbij wilt halen, is niet relevant. Ja, het is jammer dat zj niet de luxe van welvaart hebben die wij in Europa wel genieten. Maar dat wij gebruik maken van de mogelijkheden die voorhanden liggen, maakt ons niet verwend, maar welvarend. Wij hebben de optie voor een nieuw toestel te kiezen. Als wij daarbij voor de iPhone 5 kiezen in plaats van een ander toestel, en onszelf daarbij beperken tot het smartphone-ecosysteem waarin we ons al bevinden, zijn we juist minder verwend bezig dan wanneer we voor een ander toestel kiezen en alle applicaties opnieuw gaan kopen.

    Welvaart en verwend zijn zijn GEEN inwisselbare begrippen, en je moet je referentiekader aanpassen aan de doelgroep die je probeert te beoordelen.

    Dus nee, wij zijn niet verwend omdat we de nieuwe iPhone willen hebben. Ik koop deze van mijn eigen geld, en pas op het moment dat ik dit kan betalen. Dus ga lekker ergens anders hoog van de toren blazen.

  58. @Lesley: Wij zijn verwend doordat wij gewoon water uit de kraan kunnen pakken. Wij zijn verwend met het feit dat we kunnen kiezen of we ons geld kunnen uitgeven aan een mobiel of wat anders. Dit kunnen we doen, omdat wij in een welvarend land wonen. Ik ben een WAO-er die net genoeg geld krijgt om me af en toe wat luxe te kunnen veroorloven zoals een iPhone. Ik voel me dan helemaal verwend. Je verwend voelen is niets mis mee, maar teveel jezelf verwennen heeft een prijs. De wereld is die prijs aan het betalen. Veels te weinig mensen willen dat inzien. Soms is het goed als iemand ons er toch weer even op wijst.

  59. Het is al zo duur en het wordt nog duurder! Dikke kip! Met dat geld kan ik leukere dingen doen.. Ik laat me niet afzetten door deze hype

  60. 35% die niet kritisch nadenkt? Pfff.

  61. Origineel geplaatst door Ronald1959
    @Lesley: Wij zijn verwend doordat wij gewoon water uit de kraan kunnen pakken. Wij zijn verwend met het feit dat we kunnen kiezen of we ons geld kunnen uitgeven aan een mobiel of wat anders. Dit kunnen we doen, omdat wij in een welvarend land wonen. Ik ben een WAO-er die net genoeg geld krijgt om me af en toe wat luxe te kunnen veroorloven zoals een iPhone. Ik voel me dan helemaal verwend. Je verwend voelen is niets mis mee, maar teveel jezelf verwennen heeft een prijs. De wereld is die prijs aan het betalen. Veels te weinig mensen willen dat inzien. Soms is het goed als iemand ons er toch weer even op wijst.

    Nogmaals; welvaart en verwend zijn zijn GEEN inwisselbare begrippen. Het is hypocriet van iemand om op zijn eigen computer op het internet (waar hij vrije toegang tot heeft) een ander veroordeelt voor de keuze wat hij met zijn eigen geld doet.

  62. @Lesley: Wie zegt dat ze inwisselbaar moeten zijn. Wat ik met het verhaal probeerde te vertellen dat wat voor de een als welvaart wordt beschouwd voor de ander verwend kan zijn. Daarnaast heeft het woord verwend positief en negatief een hele andere lading. Het is niet zwart-wit, dat is het nooit.
    Daarbij wil ik wel zeggen dat ik het met je eens ben dat het veroordelen van een ander en schofferen niet nodig is.

  63. @tehm1zzl3: Groot gelijk heb je daar.

  64. @Lesley: Als je elk jaar een nieuwe iphone koopt ben je wel degelijk verwend. Als jij dat niet kan of wil zien, dan is dat jouw probleem. Hypocriet is het, als je het niet wil toegeven. Ik vind het echt spijtig dat je zo terug reageert en mij een moraal ridder noemt want wat ik zei meen ik oprecht.

    Ik wil mensen helemaal niet wijzen op zij hun geld moeten uitgeven, maar dat die 35% er op bedacht is hoe verwend (zoals Ronald zei, in goede en kwaade zin) ze zijn als ze weer blindelings een telefoon aanschaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.