’35 procent van iPhone-bezitters koopt iPhone 5, ongeacht de specs’

35% van de huidige iPhone-gebruikers koopt de iPhone 5 ongeacht wat er in de telefoon zit. Dit blijkt uit een onderzoek van de website PriceGrabber, die 3.000 gebruikers ondervroeg.

Een concept voor de iPhone 5.Uit onderzoek van website PriceGrabber blijkt dat 35% van de iPhone-bezitters de iPhone 5 koopt, ongeacht hoe de telefoon eruit komt te zien. PriceGrabber vroeg via een online enquête aan een kleine drieduizend gebruikers wat zij vonden van de iPhone en de concurrerende smartphones. 48% van de deelnemers gebruikt liever iOS dan een ander besturingssysteem.


Een groot deel van de kopers haalt de iPhone 5 op de eerste verkoopdag in huis, ongeacht het uiterlijk, de functies en mogelijke problemen. 51% van de deelnemers aan de enquête is van plan om de iPhone 5 voor het einde van 2011 te kopen, maar wacht liever eerst tot ze zeker weten dat het een goed toestel is. 14% wil de iPhone 5 binnen een maand kopen.

Deze gewilligheid om over te stappen naar een nog niet aangekondigde telefoon laat zien hoe tevreden veel iPhone-gebruikers op het moment zijn. De huidige telefoon bevalt, waardoor ze niet geneigd zijn om naar een ander merk over te stappen. Een andere verklaring is Apple’s kracht als een merk. Consumenten voelen zich gebonden aan Apple, waardoor ze sneller de nieuwste toestellen kopen. Volgens het onderzoek gebruikt 48% het liefst iOS als mobiel besturingssysteem, terwijl 19% liever Android gebruikt. Respectievelijk 7% en 6% kiest voor Windows en BlackBerryOS.

Reacties: 64 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.