’33 procent iPhone 4S-bezitters gebruikt Siri dagelijks’

Onderzoek van Parks Associates stelt dat 33 procent van de iPhone 4S-bezitters Siri dagelijks gebruikt om bijvoorbeeld te bellen of te e-mailen. 87 procent gebruikt Siri minstens één keer per maand.

iPhone 4S SiriVolgens een onderzoek van Parks Associates gebruikt 33 procent van alle iPhone 4S-bezitters Siri dagelijks. 87 procent zou de virtuele assistent minstens eens per maand gebruiken, maar niet met enige regelmaat. Het maken van telefoongesprekken en het versturen van berichten zijn de populairste functies waar Siri voor gebruikt wordt.

26 procent van de Siri-gebruikers zegt de virtuele assistent te gebruiken om iedere dag te e-mailen. 55 procent van de gebruikers zou tevreden zijn met Siri, terwijl 9 procent dit niet is.

Een aardig aantal Siri-gebruikers zou de dienst nooit hebben gebruikt voor een hoop mogelijkheden. Zo stelt 32 procent nog nooit muziek te hebben afgespeeld met Siri, terwijl 35 procent nog nooit een afspraak met stemcommando’s heeft gemaakt. 37 procent van het onderzoekspanel wil Siri in een televisie van Apple gebruikt zien worden, terwijl 20 procent tegen dit idee is.

Het onderzoek van Parks Associates is gebaseerd op de antwoorden van 482 deelnemers. Gezien het bureau zich vooral op de Verenigde Staten richt, is de kans groot dat het panel voornamelijk uit Amerikanen bestond. Representatief voor Nederland is het onderzoek daarom ook niet. Hier zouden de percentages vermoedelijk ook anders liggen, gezien Siri de Nederlandse taal nog niet ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 9:21
Categorie iOS
Onderwerpen onderzoek, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.