Apple aangeklaagd wegens misleidende 4G-reclames nieuwe iPad

De Australische consumentenorganisatie ACCC gaat Apple aanklagen om het gebruik van volgens hun misleidende reclames. De indruk wordt gewekt dat de nieuwe iPad 4G kan gebruiken, iets dat alleen in de VS kan.

iPad 4GDe Australische consumentenorganisatie Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) gaat Apple aanklagen om het gebruik van de term ‘4G’ bij de verkoop van de nieuwe iPad. Dit snellere netwerk kan op de iPad in Australië niet gebruikt worden, maar de indruk zou worden gewekt dat dit wel kan. De nieuwe iPad ondersteunt alleen een aantal frequenties, die enkel in de Verenigde Staten gebruikt worden voor 4G.

De ACCC zal morgen de aanklacht indienen. Er wordt nog onderzocht wat ze precies van Apple zullen eisen. De eis zou neer kunnen komen op een boete, of vergoedingen voor de gedupeerden. Op de website van Apple wordt voor de nieuwe iPad zijn 4G-functie nog steeds geadverteerd. Onder de advertentie staat echter het volgende:

The iPad with Wi-Fi + 4G model can roam worldwide on fast GSM/UMTS networks, including HSPA, HSPA+, and DC-HSDPA. When you travel internationally, you can use a micro-SIM card from a local carrier. You can also connect to the 4G LTE networks of AT&T in the U.S. and Bell, Rogers, and Telus in Canada.

Het moet nog blijken of de rechter dit voldoende vindt om niet te spreken over misleiding. De Australische telecomprovider Telstra liet eerder weten niet meer naar de 4G-functie van de nieuwe iPad te refereren in reclames.

Vele Europese telecomproviders stelden eerder nog dat de reclame voor 4G erg verwarrend is. Zo is het netwerk ook niet in Nederland te gebruiken, maar zou de indruk gewekt worden dat dit wel het geval is.

Tweakers wijst er op dat de koepelorganisatie van telecomproviders ITU de definitie van 4G heeft aangepast. Ook HSPA+-netwerken zouden de term 4G mogen gebruiken. Deze netwerken zijn in Nederland en Australië te gebruiken, maar worden daar niet aangeduid als 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 10:37
Categorie Apple
Onderwerpen 4g, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.