testflight app

Apple stopt in februari met oude versie van TestFlight

De oude versie van TestFlight werkt vanaf februari 2015 niet meer. De website TestFlightapp.com verdwijnt en wordt vervangen door het nieuwe TestFlight-systeem via iTunes.

testflight appAls appontwikkelaar kun je momenteel op twee manieren gebruik maken van TestFlight. Er is de oude methode op basis van UDID’s, waarbij je via de website TestFlightapp.com kunt inloggen om te kijken welke beta-apps er voor je klaar staan. Daarnaast is er de nieuwe methode via iTunes Connect. Daarbij geef je testers op basis van hun Apple ID toegang tot beta-apps. Dit werkt via een los verkrijgbare TestFlight-app, die sinds september in de App Store verkrijgbaar is.

Dat kan nog wel eens verwarring veroorzaken: als je als betatester aan de slag wilt gaan, moet je eerst informeren of een ontwikkelaar de oude of nieuwe versie van TestFlight gebruikt. Aan die verwarrende situatie komt binnenkort een einde, want Apple heeft aangekondigd dat ze vanaf 26 februari 2015 stoppen met de oude versie van TestFlight.

testflight-update-beschikbaarZe kondigden het aan in een mailtje aan ontwikkelaars. Vanaf 26 februari ben je verplicht om gebruik te maken van de testmethode via iTunes Connect. De website TestFlightapp.com zal vanaf die datum niet meer beschikbaar zijn. Wie slim is exporteert nu alvast alle data van huidige testers en importeert de data in de TestFlight Beta Testing-service.

Het werken met de nieuwe dienst is eigenlijk aantrekkelijker, want je zit niet meer vast aan de beperking van 100 testtoestellen. In plaats daarvan kun je de Apple ID’s van 1.000 testers toevoegen op basis van e-mailadres. Zijn kunnen met al hun iOS-apparaten aan de slag gaan en als ontwikkelaar hoef je niet langer UDID’s bij te houden of provisioning profiles aan te maken. Exporteren is een kwestie van inloggen op TestFlightapp.com, bladeren naar het tabblad People en aanvinken welke betatesters overgezet moeten worden. Vervolgens exporteer je de data.

Apple nam TestFlight in februari 2014 over en kondigde meteen een aantal wijzigingen aan. Met de dienst kunnen ontwikkelaars makkelijk testversies van apps rondsturen, ook aan mensen buiten de organisatie. Het voorkomt dat de App Store vol komt te staan met allerlei apps die nog in testfase verkeren.

Via: e-mail aan ontwikkelaars

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2015, 16:42
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.