1Password 6 voor de Mac

1Password 6 voor Mac heeft nieuwe wachtwoordgenerator en doorzoekt alle kluizen

1Password 6 voor Mac is beschikbaar! Deze heeft een nieuwe wachtwoordgeneratie, kan meerdere kluizen doorzoeken en synchroniseert in alle versies nu met iCloud.

Het is een drukke week bij 1Password. Eerder deze week was er een update voor iOS met Wachttorenfunctie en vandaag verschijnt er een grote update voor de Mac (link). Een van de grote verbeteringen is dat je nu synchronisatie via iCloud kunt gebruiken, ook als je de app direct bij ontwikkelaar AgileBits hebt gekocht. Ook zit er een nieuwe wachtwoordgenerator in, waarmee je makkelijker te onthouden wachtwoorden kunt aanmaken.

1Password 6 voor de Mac

Alle 1Password-kluizen doorzoeken

In 1Password kun je meerdere kluizen beheren, bijvoorbeeld een gezamenlijke die je met meerdere mensen gebruikt. Hoe meer kluizen, hoe groter de kans op chaos. Daarom heeft de desktop-app van 1Password nu een All Vaults-weergave, waarin je alle inloggegevens kunt doorzoeken zonder van kluis te wisselen. Je kunt zelf kiezen welke kluizen je wilt zien.

All vaults doorzoeken

Ook zit er een nieuwe wachtwoordgenerator in, waarmee je sterke wachtwoorden kunt maken. Deze is simpeler geworden, met bijvoorbeeld woordlijsten zoals je al op iOS kon gebruiken. Met de optie Words krijg je een wachtwoord, dat is samengesteld uit meerdere willekeurige woorden. Deze wachtwoorden zijn gemakkelijker te onthouden en in te typen, maar zijn toch veilig.

iCloud-synchronisatie was al beschikbaar voor mensen die 1Password via de Mac App Store hadden gekocht. Nu zit het ook in de versie die je via Agilebits hebt aangeschaft. In een uitgebreide blogpost kun je lezen hoe dit werkt. Je moet wel een aantal stappen doorlopen.

Toegang tot al je teamkluizen

1Password voor de Mac heeft nu ondersteuning voor 1Password for Teams Beta. Je kunt de kluizen van je team toevoegen aan de Mac en er is zelfs een optie voor mensen die alleen de teamsversie willen gebruiken. Voor bestaande gebruikers is de update gratis. Nieuwe gebruikers betalen €49,95.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2016, 20:03
Categorie Mac & macOS
Onderwerp 1password

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.