Apple Watch met sportieve mensen

Apple neemt meer biomedische experts in dienst in aanloop naar Apple Watch 2

Apple heeft de afgelopen maanden veel nieuwe biomedische experts in dienst genomen, mogelijk voor de Apple Watch 2. Ook staan er nog diverse vacatures voor biomedische technici open.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch met sportieve mensen

De kans is groot dat er in de Apple Watch 2 nog meer gezondheidsfuncties zullen zitten. Apple heeft de afgelopen twee maanden flink wat extra mensen in dienst genomen, die gespecaliseerd zijn in biomedische toepassingen. Er verschenen tenminste 4 vacatures voor biomedische engineers en techneuten, die nodig zijn voor de R&D-tak van het Health Technologies-team, schrijft Buzzfeed. Ook zijn op LinkedIn genoeg aanwijzingen te vinden dat er sinds november diverse nieuwe medewerkers met een achtergrond in de gezondheidstechnologie in dienst zijn getreden bij Apple.

Biomedische experts: een flink lijstje

Jennifer HillierEén van hen is Anne Shelchuk. Zij heeft een doctoraat in biomedische technologie en werkte voorheen bij ZONARE, een bedrijf gespecialiseerd in ultrageluid. Craig Slyfield werkt sinds november bij Apple aan productontwikkeling. Hij is gespecialiseerd in het visualiseren van menselijke botten in 3D. Nathan Clark is al sinds oktober bij Apple aan het werk en heeft eveneens een doctoraat biomedische technologie. Hij heeft een patent op zijn naam staan, waarin wordt uitgelegd hoe je cellen kunt scheiden.

Zo zijn er nog veel meer nieuwe medewerkers, zoals biomedisch technicus Jay Mung. Hij is gespecialiseerd in algoritmes om glucose in het bloed te meten. Inspanningsfysioloog Jennifer Hillier (foto) deed voorheen metingen van de fysiologische signalen van patiënten, maar zit nu bij Apple aan een bureau. Haar functie is ‘Top Secret’, aldus haar LinkedIn-profiel.

Apple zou al deze medewerkers op twee manieren kunnen gebruiken: voor het verder uitbreiden van de Gezondheid-app in iOS, of voor nieuwe functies in de Apple Watch 2. Dat laatste lijkt het meest voor de hand liggend. Overigens gebeurt er op het gebied van de Gezondheid-app ook wel het iets: gisteren verscheen de eerste beta van iOS 9.3 waarin de Gezondheid-app voor het eerst in lange tijd weer wat nieuwe functies heeft gekregen.

De Apple Watch bevat nu al een hartslagmeter en kan je lichaamsbeweging meten. Mogelijk zitten er in de Apple Watch 2 wat nieuwe functies, zoals een camera en verbeterde Wi-Fi-functies. Of er nieuwe medische functies in zitten is nog de vraag. Tim Cook heeft in november in een interview gezegd dat er geen medische functies in de Apple Watch komen, omdat de smartwatch dan gekeurd moet worden voor de Amerikaanse toezichthouder FDA.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2016, 15:33
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple watch series 2, gezondheid, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.