‘Zo ziet de 12-inch MacBook Air eruit’

Renderings van 9to5Mac laten zien hoe de MacBook Air 12-inch er vermoedelijk uit gaat zien. Dat allemaal op basis van bronnen.

MacBook Air 12 inch boven
Geruchten wijzen al lange tijd op de komst van een 12-inch MacBook Air, maar tot nu toe zijn er nog geen onderdelen van deze nieuwe Mac naar buiten gelekt. 9to5Mac weet echter nu al hoe deze nieuwe MacBook eruit gaat zien. Op basis van anonieme bronnen binnen Apple hebben ze een aantal renderings gemaakt van het nog niet aangekondigde product. De 12-inch MacBook Air heeft een toetsenbord dat nog maar net op de behuizing past, waardoor hij ook smaller is dan de 11-inch MacBook Air.


MacBook Air 12 inch dun

De schermranden van de 12-inch MacBook Air zijn aanzienlijk dunner dan de huidige randen. Ondanks dat is de nieuwe MacBook een kwart-inch hoger dan de 11-inch Air, om zo het grotere scherm te huisvesten. De nieuwe 12-inch MacBook is ook een stuk dunner dan eerdere MacBook Air-modellen.

MacBook Air toetsenbord

Met de nieuwe MacBook Air zou Apple een aantal aanzienlijke veranderingen maken aan het unibody-ontwerp. De knoppen van het toetsenbord zitten dichter op elkaar, met daarboven de luidsprekers. De trackpad van de MacBook Air kan niet langer ‘klikken’. Aan de zijkant van de MacBook Air zit een Type-C usb-connector. Dit kan wel eens de enige aansluitpoort worden: volgens 9to5Mac’s bronnen heeft de MacBook Air mogelijk niet eens een MagSafe-aansluiting. Het is echter mogelijk dat sommige bronnen een specifiek prototype hebben gezien, waar Apple inmiddels van is afgestapt. Aan de linkerzijde zou echter wel een luidsprekerpoort zitten, met daarnaast microfoons.

Volgens eerdere berichten zou de 12-inch MacBook Air een retinascherm krijgen. Afgelopen jaar werd even gehoopt dat hij tijdens het iPad-event zou worden aangekondigd, maar dit gebeurde uiteindelijk niet. Volgens de nieuwe bronnen zal Apple de MacBook Air ergens in 2015 introduceren.

Meer renderings van de 12-inch MacBook Air staan op 9to5Mac.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.