Write for Dropbox: teksten schrijven op je iPhone

Write for Dropbox is een notitieblok-app waarmee je teksten kunt schrijven op de iPhone. De notities worden automatisch gesynchroniseerd met Dropbox, maar zijn ook op allerlei andere manieren te delen.

write for dropboxNotities maken op de iPhone kan al met allerlei apps. Write for Dropbox zal dus wat moeite moeten doen om nog zieltjes voor zich te winnen. Dat proberen ze door een app aan te bieden, die snel reageert en er ook nog eens mooi uitziet. Bovendien synchroniseert ‘ie al je notities meteen met Dropbox. Maar dat niet alleen: er zitten allerlei opties in om je teksten te delen en je kunt op een natuurlijke manier door de app bladeren. De makers van Write hebben gekozen voor een sober uiterlijk met zwart en wit – op dat punt zijn ze natuurlijk niet uniek, want Byword en iA Writer doen dat ook. Toch springt Write for Dropbox er op een paar punten uit: de app is met €0,89 een stuk goedkoper dan z’n concurrenten en bevat een handige balk met leestekens, zodat je niet steeds tussen toetsenbordweergaves hoeft te wisselen.


Om tussen letters en leestekens te wisselen heeft Apple bedacht dat je steeds op de 123-knop moet drukken. Dat kan makkelijker, dachten de makers van Write: zet die balk met leestekens gewoon op de plek waar je normaal functietoetsen ziet, dus boven het gewone toetsenbord. Je kunt ook door je vinger over het scherm te laten glijden de cursor verplaatsen naar een andere positie. Dit vergt wat oefening.

write toetsenbordHet simpele uiterlijk moet je helpen om je beter te concentreren op je taak. Je hoeft je niet druk te maken over het opslaan van je notitie, want dat gebeurt automatisch. Standaard synchroniseert Write met Dropbox, zoals de naam van de app al doet vermoeden. Vanuit de app achterhaal je makkelijk de link waarmee je een document kan delen met anderen, zodat ze kunnen meekijken. De notitie stuur je in platte tekst of als bijlage via e-mail. Maar doorsturen naar Tweetbot, Google Drive en Evernote kan ook. Of de todolijst Clear, de IMDb-filmapp, Facebook, iMessage of de Herinneringen-app… Werk je offline, dan worden de notities lokaal bewaard, totdat je weer verbinding hebt. Write for Dropbox ondersteunt trouwens ook Markdown, de speciale opmaaktaal. Jammer dat ‘ie nog niet is geoptimaliseerd voor de iPad, want dat is een veel logischer apparaat om lange stukken tekst op te schrijven. Bij de ondersteunde talen staat bovendien Nederlands.

Downloaden: Write for Dropbox (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2013, 18:12
Categorie Productiviteit
Onderwerp notities
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.