Voorspellend iPhone-toetsenbord Fleksy voortaan gratis

De Fleksy-app is voortaan gratis verkrijgbaar. De toetsenbordapp is bedoeld voor blinden en slechtzienden, maar ook erg geschikt voor mensen die veel spelfouten maken.

fleksy toetsenbordDe Fleksy-app is handig voor mensen die veel spelfouten maken. De app voorspelt welke woorden je wilt tikken en is daarbij accurater dan het standaard toetsenbord op de iPhone. Mensen die het wel eens wilden proberen, maar twijfelden over de aanschafprijs van €4,49 kunnen nu alle remmen losgooien: Fleksy is gratis geworden en blijft dat ook. Het Fleksy-team heeft in een blogposting uitleg gegeven. Het is tegelijk goed nieuws voor blinden en slechtzienden, waar de app oorspronkelijk voor bedoeld was: zij hoeven geen geld meer neer te tellen voor een app die hun leven een stuk prettiger gaat maken.

Maar er is nog iets anders aan de hand met deze app. Er zit sinds de vandaag verschenen update een knop in de app, waarmee je een e-mail naar Apple CEO Tim Cook kunt sturen, om hem aan te moedigen dat toetsenbordapps zoals Fleksy een betere integratie in iOS krijgen. Niet dat de kans daarop groot is, maar je kan het altijd proberen. Het grote probleem bij toetsenbordapps is dat Apple niet toestaat dat je in apps gebruik maakt van toetsenbordtechnologie van derden. Dat betekent, dat je in een toetsenbordapp eerst de tekst moet tikken en dat vervolgens moet kopiëren naar een iMessage, e-mail of andere toepassing. Dat vereist dus een hoop knip- en plakwerk, wat voor blinden en slechtzienden nou net onwenselijk is. Veel gebruikers hebben erom gevraagd, maar de makers van Fleksy krijgen het niet voor elkaar, omdat Apple teveel beperkingen oplegt. Wellicht helpt een e-mailbombardement naar Tim Cook.

De nieuwste update van Fleksy bevat bovendien nieuwe vingerbewegingen, een nieuw menu, verbeterde tekstherkenning, betere performance en nieuwe instructies met meer uitleg. In de App Store-omschrijving wordt nog wel een in-app aankoop van €4,49 voor de Full Version genoemd, waardoor misschien de indruk ontstaat dat je alsnog moet betalen. Maar dat is niet het geval: die in-app aankoop as eerder nodig voor functies als het kopiëren, e-mailen en tweeten van stukken tekst, maar daar hoef je niet meer voor te betalen. We hebben het zelf even gecontroleerd en inderdaad: kopiëren en twitteren lukt gewoon, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Het menu is bereikbaar via de blauwe knop rechtsboven in het scherm. Dezelfde knop is ook te zien op het icoontje van de app.

Nog één ding om teleurstellingen te voorkomen: Fleksy werkt alleen in het Engels (dus handig om met je buitenlandse vrienden te communiceren) en werkt daarbij erg goed. Ook als je prima ogen hebt kun je eens proberen om met Fleksy te typen en je zult merken dat de app aan de hand van de plekken waar je op het toetsenbord tikt meteen begrijpt welk woord je bedoelde.

Downloaden: Fleksy (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2013, 18:39
Categorie Productiviteit
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.