Depart: iPhone-app voert automatisch acties uit op locatie

Depart is een slimme iPhone-app waarmee je op locaties automatisch handelingen uit kan voeren als mailen, bellen, tweeten en inchecken.

Depart iPhone iPod touchJe bent thuisgekomen en wil meteen je muziek via AirPlay horen op het moment dat je binnenstapt. Je komt aan op je werk en wil automatisch inchecken op Foursquare zodat je echt eens een keer burgemeester van die plek wordt. Of moet je favoriete nieuwssite al geladen zijn als je aankomt op je locatie? De iPhone-app Depart kan zulke acties regelen. De applicatie houdt je locatie bij en kan acties van andere applicaties triggeren – af laten gaan – als je bent aangekomen.

Depart is qua vormgeving maar een simpel ding en dat is niet vreemd. Het is een app die je wel laat aanstaan om de locatie door te geven, maar waarin je verder alleen maar dingen instelt en dat mag dus zo simpel mogelijk. Je zoekt in Depart eerst locaties op met de Apple Maps-kaart in de app. Je selecteert, geeft een plek aan en komt dan in een nieuw grijs scherm terecht waarop je acties kan invoeren die verband houden met de locatie.

Depart op iPhone biedt vooralsnog een lijst met acht categorieën acties die je kan selecteren: e-mail, muziek, herinneringen, sociale netwerken, systeem, openbaar vervoer, weer en web. Het vervoer kunnen we meteen wegstrepen, want die ondersteunt tot nu alleen grote Amerikaanse steden. De Reminders-sectie is ook niet zo bijzonder, want die leunt op de standaard op de iPhone geïnstalleerde app Herinneringen en die heeft al een locatiefunctie van zichzelf. De andere opties zijn dan automatisch interessanter.

Depart hoofdscherm acties Depart ingestelde acties op plek

In de mailsectie kan je instellen dat je automatisch een mail verstuurt of een nieuwe mail tikt. Muziek geeft je de opties muziek, een podcast of een audioboek af te spelen, onder Systeem kan je de telefoon een nummer laten bellen en Web staat je toe een link te openen, een link op de achtergrond te openen of een link te openen en de resultaten van een zoekopdracht te tonen. Weather kan in specifieke gevallen handig zijn: net als bij alle andere opties kan je kiezen of je bij vertrek danwel aankomst op een plek, geïnformeerd wordt over de huidige temperatuur, de verwachte maximumtemperatuur of het minimum.

Bij Social networking kan je behalve automatisch inchecken op Foursquare, ook een van tevoren ingesteld bericht op Twitter en Facebook delen. Bij het schrijven een tweet zie je helaas geen tekenlimiet. Ook het toevoegen van foto’s is niet mogelijk. Daar kan Depart nog een stapje leuker en beter. Je kan wel bij elke actie aangeven of hij eenmalig is of altijd moet plaatsvinden.

Depart is een applicatie die controlfreaks ongetwijfeld kan bekoren, of je nou je dochter met een iPhone automatisch wil laten bellen bij thuiskomst of al wil beginnen met de laatste podcast zodra je in de auto stapt. Depart is een vernuftig appje, slechts geteisterd door dat eeuwige probleem: het gebruik van constante GPS vormt een aanslag op je batterij.

Downloaden: Depart (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2013, 16:26
Categorie Productiviteit
Onderwerpen gps, locatie, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.