Weer oneindig muziek taggen met gratis versie Shazam

Shazam maakt oneindig muziek herkennen en taggen met een nieuwe update weer gratis voor de iPhone en iPod touch. Dankzij de betaalde versie Shazam Encore zat er een restrictie op van 5 liedjes per maand.

Shazam muziek herkennen taggen logo iPhoneIn den beginne was muziek beluisteren en herkennen met de populaire iPhone-app Shazam gratis. In november 2009 kwam de betaalde versie Shazam Encore uit, en kreeg de gratis versie een restrictie voor vijf liedjes herkennen per maand. Dat principe is nu omver gegooid. Na een recente update mogen gebruikers van de gratis versie van Shazam opnieuw oneindig muziek herkennen. In ruil daarvoor is de kosteloze variant voorzien van advertenties.

De gebruikers van het betaalde Shazam Encore worden niet met de advertenties geconfronteerd. Bovendien kunnen zij exclusief de songteksten van nummers opvragen en meelezen terwijl een nummer speelt.

Een deel van het business-model van Shazam bestaat uit het doorlinken naar muziek die te koop is. Dat gaat via een zogenaamde affiliate link waarvoor de dienst geld opstrijkt. Directeur Andrew Fisher vertelt waarom het voor hun nuttig is om de gratis versie van Shazam weer oneindig te laten taggen:

“Shazamers taggen meer dan een miljard liedjes elk jaar en hebben al voor meer dan 100 miljoen dollar aan digitale muziek gekocht via onze service. Nu er geen limieten meer zijn, kunnen mensen nog meer nummers herkennen met Shazam en ze kopen.”

Daarbij strijkt de dienst nu natuurlijk geld op voor de advertenties die in de applicatie worden getoond. Voor ons gebruikers is het niet erg: wij kunnen nu kiezen uit twee apps om gratis oneindig muziek mee te taggen: SoundHound en Shazam.

Downloaden: Shazam (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 20:15
Categorie Muziek
Onderwerpen nummer, shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.