iOS game-update: Jelly Defense, Penguin Patrol, Katamari Amore en koopjes

Jelly Defense voor de iPhone geeft met zijn unieke visuele stijl een draai aan het tower-defense genre, Katamari Amore is een knotsgek spel voor de iPod touch en iPhone en Penguin Patrol is gratis.

GU DO Katamari Amore headerHeb je gezien dat we vanaf deze week niet de titel Game-update, maar stilletjes aan de kop iOS Game-update bezigen? Dat heeft er een beetje mee te maken dat er steeds meer games voor de iPhone komen die ook voor de iPad geschikt zijn. Neem nu World of Goo HD. Die staat vandaag in de eveneens kersverse koopjeshoek, en is de HD-variant van het spel dat je moet hebben als je het spel op de iPad en de iPhone wil installeren. Die is vandaag in de aanbieding, terwijl de simpelere versie voor alleen de iPhone niet van prijs is veranderd. Hallo, ben je daar nog?

Meer klodders: Jelly Defense

GU DO Jelly Defense iPhone iPod touchDe afgelopen dagen had Jelly Invaders de glorieuze eer een van de eerste games in De koopjeshoek van de Game-update te zijn. Nu snappen we waarom. Het gratis maken van het spelletje bleek een drommels reclamestuntje voor Jelly Defense! Dat is een gloednieuwe tower defense-game voor de iPhone en iPod touch die allereerst al opvalt door zijn opmerkelijke uiterlijk. Blauw-rode klei-achtige mannetjes bewaken een witte sneeuw-achtige ondergrond tegen kleuren die de boel bestormen. Met steeds meer kleurentorens en later in het spel ook speciale wapens, kun je de aanvallers te lijf. Zo kun je naast verdedigende torens neerzetten ook bijvoorbeeld een enorme klodder groene slijm op de tegenstanders mikken. Speciale bestelling, boem. Torens mogen alleen op daarvoor bestemde vakjes neergezet worden en daardoor is Jelly Defense niet de meest strategische verdedigingsgame. Zijn frisse uiterlijk en nadruk op kleur-specifieke aanvallen maakt echter veel goed.
Downloaden: Jelly Defense (€0,79, introductieprijs)

https://www.youtube.com/watch?v=9QVQ04h4um8

Penguin Patrol: pak aan, zeehonden!

GU DO Penguin Patrol iPhone iPod touchEindelijk weten we waarom eskimo’s het zo op zeehonden gemunt hebben. De van de ratten besnuffelde beesten kidnappen namelijk alle pinguins. Gewoon, voor de ogen van de eskimo’s. Ja zeg. Dit onwaarschijnlijke scenario levert in ieder geval een aardig puzzelspelletje op voor de iPhone en iPod touch. Als eskimo bewandel je een pad bestaande uit ijsblokken naar de te redden pinguins. Het venijn is dat elk ijsblok na er één keer op te lopen, inzakt en daarna niet meer bruikbaar is. Je bestuurt de eskimo door een richting op te swipen. Dat kan best lastig zijn in benauwde situaties en we snappen niet zo goed waarom de ontwikkelaar er niet voor koos om te lopen met beeldschermtikken. Of beide. Het schattige puzzelspelletje heeft zestig levels die je met eenmalig 79 eurocent allemaal vrijspeelt, maar ook zonder portemonnee en met gezond denkwerk moet je een eind kunnen komen. Wat een beetje jammer is, is dat je altijd oneindig je laatste stap ongedaan mag maken in Penguin Patrol. Het spel zou een stuk uitdagender zijn als er een limiet op het aantal verkeerde stappen zat. Nu is het vooral een leuke, maar vrij makkelijke puzzelrit.
Downloaden: Penguin Patrol (gratis)

Trailer van de Dag: Katamari Amore

GU DO Katamari Amore iPhone iPod touchDe koning is ongeveer zo groot als de aarde, heeft een flinke bobbel in zijn broek en praat als een vinyl-plaat die beroerd wordt. Hij slaapt slecht en geeft de piepkleine groene mestkever met cola-blikkerig hoofd (lees: de prins) de opdracht zoveel mogelijk rommel op te ruimen in twee minuten. Dames en heren, dit is het knotsgekke Katamari Emore. En dan hebben we nog niet eens de experimentele a-capella muziek eronder beschreven. En het spel zelf. Want daarin loop je achter een bal aan en pik je onderweg zoveel mogelijk vuilnis op. Daardoor wordt de bal vuil groter en kun je grotere stukken afval eraan vastplakken en zo alsmaar verder en verder. Katamari Amore heeft drie besturingen (single stick, dual stick en met kantelbewegingen), maar stuurt altijd een beetje apart. Toch is Amore het proberen waard. Het is een heerlijk bizar spel dat iedereen gratis kan downloaden. Voor meer dan één level en drie andere spelmodi dan de time attack, betaal je echter wel bij. Als puin ruimen in een knotsgekke realiteit je ding is, betaal je 2,99 euro.
Downloaden: Katamari Amore (gratis)

De koopjeshoek

In de koopjeshoek van de Game-update tref je vanaf deze week elke werkdag de afgeprijsde games die wij de moeite waard vinden. Op het moment van schrijven zijn dat in willekeurige volgorde:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 19:23
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.