Vriendenpagina in Shazam wordt nieuwsoverzicht

De muziek herkennen-app Shazam is voorzien van een Nieuws-sectie waarmee je op de hoogte blijft van albums van gescande artiesten.

Shazam Encore vernieuwd voor iPhoneDe muziekscan-app Shazam is nooit te bang om een nieuw idee te introduceren en het daarna weer te verbouwen. Dat is nu gebeurd met het tabblad Vrienden na de nieuwste update. Je geniet nog steeds een overzicht welke liedjes vrienden met de applicatie hebben herkend, maar het is nu slechts een onderdeel geworden van het nieuwe Nieuws-tabblad. Daarin tref je vooral nieuws over de artiesten van liedjes die je eerder zelf hebt herkend met de app. Als de functie het doet tenminste.

De applicatie toont albumnieuws over elke artiest waaraan je Shazam bloot hebt gelegd. Natuurlijk is elke albumpagina voorzien van een grote ‘Download in iTunes’-knop. Shazam Encore-gebruikers treffen daarnaast ook de ‘Open in Spotify’ functie om het album meteen in die app te beluisteren. Je veegt opzij om alsnog puur een overzicht van tags van vrienden te zien. Je moet je aanmelden met Facebook om zowel het overzicht van vriendentags als de nieuwe nieuwspagina te zien.

Ondanks de mooie belofte, werkt de functie niet in testsessie van ondergetekende bij zowel Shazam Encore als de gratis versie van Shazam. De eerste geeft een blanco pagina met niks anders dan een af en toe zichtbare laadanimatie, bij de gratis Shazam komen we niet verder dan de ‘Aanmelden via Facebook’-knop. Bij een collega werken de vernieuwingen wel, maar we kunnen niet achterhalen waar het aan ligt.

De update oppert verder wel een ander verbeterpunt op het gebied van sociale media. Op de iPhone 5s is het nu weer mogelijk om tweets over je net ontdekte nummer te versturen.

Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam Encore (€5,99 zonder reclame, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam RED (€5,99 zonder reclame, voor goede doel (AIDS in Afrika), universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 10:10
Categorie Muziek
Onderwerp shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.