Volkskrant gaat nieuwe nieuwsapp uitbrengen, behoudt krantenapp

De Volkskrant behoudt zijn eigen kranten-app voor iPad en iPhone, maar komt daarnaast ook met een 'hippe Flipboard-achtige' app begin 2014.

Volkskrant HD iPad-app 2014Volkskrant ververst haar digitale uitingen in het begin van 2014. Naast een nieuwe website en mobiele apps moet er ook een gloednieuwe iPad-app uitkomen, maakte hoofdredacteur Laurens Verhagen bekend op het redactieblog van het dagblad. Het gaat niet om een applicatie die de huidige krantenapp vervangt, maar ernaast komt te staan. “Veel lezers geven namelijk nog altijd de voorkeur aan iets wat lijkt op wat ze kennen: de krant”, stelt Verhagen.

Volgens het onderzoek van de universiteit van Aarhus (Denemarken) dat de hoofdredacteur aanhaalt, hechten lezers waarde aan een krant op de iPad die daadwerkelijk aanvoelt als krant. Redenen daarvoor zijn de betrouwbaarheid die de krant uitstraalt, de herkenbaarheid en zelfs het overzicht van de papieren krant op de iPad is een belangrijk argument. Verhagen:

“Het blijkt ook dat het publiek meer geld over heeft voor de 1 op 1-vertaling van de krant. Aan hippe Flipboard– of Zite-achtige apps kleeft kennelijk te veel het stempel van gratis.”

Toch gaat Volkskrant ook dat deel van de markt bestrijken, maakt de aankondiging op het blog bekend. Meer dan een screenshot is er nog niet onthuld, maar daarop is wel te zien dat er ruimte is voor vlot nieuws links en uitgelichte artikelen aan de rechterkant van het beeld. De rubricering die bovenin beeld vermeld staat, wijst er ook op dat ook de nieuwe iPad-app nog de krantenindeling zal genieten. Volkskrant lijkt daarmee in ieder geval niet concurrent NRC direct achterna te gaan, die met NRC Reader en NRC Reader & Opinie twee apps in de App Store heeft die per app ongeveer zes verhalen uit de krant selecteren voor de app.

Volkskrant HD iPad-app 2014

De krantenapp Volkskrant HD heeft ondertussen een kleine update gekregen voor iPad en iPhone. Die moet de stabiliteit van de applicatie verhogen, verbetert de weergave van de artikelpagina en geeft een overzicht van gedownloadde kranten. Daarnaast kunnen kranten vergrendeld worden als je ze niet automatisch wil verwijderen. Ondanks de vernieuwingen, uiten gebruikers in de App Store vooral teleurstelling omdat de update er andermaal voor zorgt dat eerder gedownloade kranten zijn verdwenen in de app.

Downloaden: de Volkskrant HD (gratis, €0,89 per nummer, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 11:02
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, nrc reader, volkskrant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.