Veronica zet tweede scherm iPad-webapp in voor interlands Nederlands Elftal

Wie tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal op tv bij Veronica meer achtergrondinformatie wil kan op de iPad meekijken met een zogenaamde tweede-scherm app op live.veronicatv.nl.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Veronica VoetbalTijdens wedstrijden van de Champions League en de Eredivisie kun je via het Tweede Scherm van de NOS live statistieken bekijken. Goed voorbeeld doet goed volgen, want ook voor tijdens de interlands van het Nederlands Elftal die op Veronica worden uitgezonden is er voortaan een tweede-schermapplicatie. Vorige week is tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië al een test gedaan en vanavond wordt de app voor het eerst groots ingezet tijdens Nederland-Zweden (aanvang 19:00 uur).

Door tijdens de wedstrijd op je iPad naar live.veronicatv.nl te gaan krijg je toegang tot de speciale webapplicatie. Hierin vind je statistieken, maar ook hoogtepunten uit de wedstrijd, die je uiteraard ook meteen terug kunt kijken. Er is ook een versie voor smartphones zoals de iPhone, maar de iPad-versie is het meest uitgebreid.

Marc Veuger van Angry Bytes, die de webapp hebben gemaakt, licht toe:

We maken gebruik van live statistieken van InfoStrada en fragmenten die speciaal worden gemaakt door Eyeworks Sports. Er is natuurlijk ook een uitgebreide sociale component: je kunt je vrienden uitnodigen en boodschappen naar ze sturen. Voor dit Two Screen project hebben we samengewerkt met Lab 1111.

Veronica Voetbal

Meer informatie: Veronica Voetbal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 9:22
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes, kiosk, scherm, veronica, voetbal

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.