Twitter voor iPhone aangepast voor iOS 5 met eenmalig inloggen

Twitter voor iPhone heeft een update gekregen, met ondersteuning voor de eigen Twitter-fotodienst en eenmalig inloggen voor gebruikers van iOS 5. In de iPad-versie is de weergave van DM's verbeterd.

twitter-iphoneAan de vooravond van de lancering van iOS 5 heeft Twitter een update van de app uitgebracht. Hierin zijn aanpassingen gedaan om de app straks ook onder iOS 5 soepel te laten draaien. Nieuw is de ondersteuning voor het uploaden van foto’s naar Twitter’s eigen fotodienst (pic.twitter.com). Via de instellingen kun je aangeven dat je voortaan van deze fotodienst gebruik wilt maken. Ook nieuw is de ondersteuning voor eenmalig aanmelden (single sign-on), een functie die in iOS 5 aanwezig is. In iOS 5 hoef je je accountgegevens van Twitter slechts eenmalig in de instellingen van je iPhone in te voeren.

Apps kunnen er daarna meteen gebruik van maken. Het voorkomt dat je telkens opnieuw je accountgegevens moet invullen, als je van Twitter-app wisselt. Het is vooral handig voor mensen die regelmatig een andere Twitter-app gebruiken. De inloggegevens staan klaar om door allerlei apps te worden gebruikt, niet alleen Twitter-apps. Het wil overigens ook niet zeggen dat je altijd aan de ingevoerde accounts vastzit, want je kunt in de Twitter-app ook handmatig een extra account toevoegen. Voor de iPad-gebruikers is er ook iets vernieuwd: het scherm voor de Direct Messages is verbeterd en toont de berichten voortaan chronologisch in een overzichtelijker lay-out. Bovendien kun je op de iPad nu tweets in de buurt zien, op basis van je locatie.

Downloaden: Twitter (gratis – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 21:14
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ios 5, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.