Week Calendar 4.1: automatische iconen, snel aanpassen van afspraken

De populaire agendaapplicatie Week Calendar op de iPhone en iPod touch is vernieuwd met een groot aantal verbeteringen. Er zijn meer instellingen mogelijk en je kan afspraken automatisch voorzien van een icoon.

Week Calendar iPhone updateDe uitgebreide kalenderapplicatie Week Calendar (van Nederlandse oorsprong) is bijgewerkt naar versie 4.1 en is daarmee een hoop functies rijker geworden. De grootste verandering is dat je nu geautomatiseerd iconen bij afspraken kan zetten. Zodra je een agendapunt maakt met een bepaald contactpersoon, specifiek woord of als je uitgenodigd wordt door iemand, wordt er automatisch een vooraf ingesteld icoon bij een agendapunt gezet. Daarnaast is Week Calendar op meer dan zestig andere punten verbeterd.

Zo claimt ontwikkelaar Utilitap dat Week Calendar met de laatste update maar liefst 60% sneller werkt. Een van de tastbare vernieuwingen is snel aanpassen. Zodra je tweemaal klikt op een agendapunt in een weekoverzicht en je daarna het dagoverzicht voor je ziet, hoef je maar op een woord uit de afspraak te drukken om dat gedeelte meteen te wijzigen. Op die manier kun je tijd, titel en datum eenvoudig aanpassen. De functie snel aanpassen moet je wel eerst nog apart activeren in de algemene instellingen van de app. Daarnaast kun je afspraak nog steeds uitgebreid wijzigen door op de blauwe pijl naast de gegevens te drukken.

Vanaf versie 4.1 laat Week Calendar ook zien of een afspraak dubbel is geboekt. Is er een dubbele boeking, dan kun je met één tap zien welke afspraken elkaar overlappen.

Behalve de automatische iconen, kon je al eerder automatisch kleuren van afspraken toekennen aan de hand van ingestelde filters. In versie 4.1 zijn er meer aanpassingen doorgevoerd met het kleurgebruik van de app. Zo is de huidige dag geaccentueerd met een kleurtint en is er een aparte achtergrondkleur voor afspraken die de hele dag duren. Je kan het kleurenschema aanpassen aan de hand van vijf kleurenstellingen. Bij elkaar helpen de opties de agenda overzichtelijker te maken.

Verder heeft de laatste versie van Week Calendar maar liefst 14 nieuwe menu-acties die je kan gebruiken. Zo kun je een afspraak dupliceren en wijzigen, de starttijd en eindtijd naar het huidige tijdstip (‘nu’) zetten, tekst plakken in notities en een afspraak op een geselecteerde dag plakken. Andere mogelijkheden zijn het printen of delen van zoekresultaten, altijd gekleurde achtergronden in de mini-maand weergave, recente tijdzones inzien en instellen en, als je dat echt wilt, aangepaste kleuren via numerieke waardes. Zo kun je zelfs het gehele kleurenpalet van de app naar je hand zetten.

Week Calendar synchroniseert met de standaardkalender van je iPhone of iPod touch en voegt behalve het weekoverzicht veel extra mogelijkheden toe. Week Calendar heeft een gemiddelde waardering van 4,5 ster op 1271 App Store-beoordelingen.

Downloaden: Week Calendar (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 18:36
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, dagoverzicht, weekoverzicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.