Vandaag gratis: 15 iPhone-applicaties voor werk en ontspanning

Vandaag weer een reeks applicaties die gratis te downloaden zijn. Save The Bacon, Giftopia, Cake Chase en Magnetic Sports Hockey zijn grappige spelletjes, maar er staan ook serieuze apps tussen zoals Net Status, Wind Speed en Speak French.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

red bull racingVandaag iets eerder dan je van ons gewend bent: de lijst met interessante iPhone-applicaties die tijdelijk gratis zijn geworden. Er zitten weer een aantal games bij, zoals Magnetic Sports Hockey, Save The Bacon en Red Bull Racing Challenge (zie screenshot hiernaast), maar ook diverse serieuze apps. Bijvoorbeeld Wind Speed om met je iPhone de windsnelheid te meten, of Net Status om als netwerkbeheerder te kijken of al je netwerkapparatuur nog probleemloos werkt (ook geschikt voor thuis). We hebben geprobeerd om het zo gevarieerd mogelijk te houden, zodat er voor iedereen wel iets bij zit.

Deze keer helaas geen gratis kantoorhumor-applicatie, want er was niets leuks te vinden op dat gebied.

 • NetWorker (was €9,99): een educatieve quiz waarmee je kunt bewijzen dat je alles weet van netwerken en telecommunicatie. Er zitten 300 vragen in deze applicatie, waarvan NetWorker er steeds 20 selecteert.
 • Red Bull Racing Challenge (was €2,39) is een gesponsorde game, waar je toch voor moet betalen. Bevat 6 circuits in China, Australië en Groot-Brittannië, je kunt multiplayer spelen en je auto op drie verschillende manieren bedienen.
 • Magnetic Sports Hockey (was €2,39): FreeGameoftheDay.com is een aanrader om elke dag een gratis game in handen te krijgen. Vandaag geven ze een 3D ijshockey-game weg, die ook voor kinderen geschikt is. Deze game is gebaseerd op het tafelspel dat met magneten werkt. Je kunt ook via Wi-Fi, Bluetooth of 3G tegen anderen spelen.
 • Dr. Knowledge (was €1,59) is een game voor mensen die van kennisspelletjes houden. In deze game kijkt Dr. Knowledge of je kennis hebt van entertainment, geografie, geschiedenis, literatuur, wiskunde, wetenschap en algemene kennis. Hoe meer vragen je goed hebt, hoe meer punten je verzamelt. Het is niet helemaal te vergelijken met Dr. Kawashima’s Brain Training, waarbij het meer om reken- en taalkundige testjes gaat. Maar het idee van de professor is wel afgekeken.
 • Hearing & Vision Test (was €0,79): heb je een bril nodig, of misschien wel een gehoorapparaat? Met deze applicatie kun je zowel je gehoor als je gezichtsvermogen testen. Zodra je een geluid hoort moet je op het scherm tappen. Bij de visuele test krijg je cijfers en letters in beeld, die je hardop moet voorlezen.
 • Cake Chase (was €0,79) is een game die kleine kinderen wat meer zal aanspreken. In deze game moet je zorgen dat de mieren de lekkere taart niet opeten. Door met de iPhone te zwaaien jaag je de mieren weg (stootbestendige iPhone-case is aan te raden).
 • KungFu U (was €1,59): was je altijd al van plan om iets met de Chinese gevechtskunst kungfu te doen, dan is deze applicatie je startpunt. Er zitten schema’s in van meer dan 200 kungfu-bewegingen en 5 videodemo’s om het in de praktijk te zien.
 • RepTrainer (€1,59) is een applicatie die je kunt gebruiken om sportoefeningen te doen. Net als bij EA Sports Active, waarbij de Wii-controller in een beenband controleert of je de oefeningen goed doet, moet je bij RepTrainer de iPhone ook in een arm- of beenband stoppen. Dat kan een gewone iPhone-armband voor hardlopers zijn. De applicatie meet voor tientallen oefeningen het aantal uitgevoerde bewegingen.
 • Speak French (was €1,59): ter voorbereiding op een vakantie in Frankrijk kun je alvast deze applicatie installeren. Net als bij de Teleac-applicatie (verkrijgbaar in Frans en andere talen) word je niet overspoeld met duizenden woordjes, maar met de 80 belangrijkste zinnen die het meest van pas komen. Alle zinnen zijn ook ingesproken, zodat je geen blunder maakt met de uitspraak. Kennis van Engels is vereist.
 • Battle Zone – Nuclear Bomb (was €1,59) is de game die vandaag via FreeAppADay.com wordt weggegeven (ook aan te raden op andere dagen). Dit is een oorlogsspelletje waarbij je je basis zo lang mogelijk in leven moet houden door de verdedigingslinie intact te houden. Tower defense met een oorlogssausje dus.
 • Giftopia (was €0,79): er zijn inmiddels heel wat actiesites waar je elke dag een gratis applicatie kunt vinden. Naast de eerder genoemde twee is er nu ook greatappaday.com, waar je elke dag kunt terugkomen voor een gratis app. Giftopia is een time management-game waarbij je pakketten zo snel mogelijk van de winkel naar de bestelbus van de koeriersdienst moet brengen. Als nieuwe medwerker krijg je een lastige klus: je moet de pakketten per ezel (!) naar de bestelbus vervoeren.
 • Wind Speed (was €0,79) is een windmeter voor de iPhone. Hou de iPhone met de microfoon in de wind en de applicatie berekent de huidige windsnelheid, volgens de ontwikkelaar gebeurt dat verrassend accuraat. Sceptisch? Gelukkig kun je nu gratis testen of het klopt. Erg lage windsnelheden zijn niet te meten, omdat de wind geruis in de microfoon moet veroorzaken.
 • My Chinese Name (was €1,59): op straat zie je wel eens tentjes waar je je naam in het Chinees op een rijstkorrel kunt laten schrijven. Heb je dat wel eens laten doen, dan kun je met deze applicatie controleren of het klopt. Voer je naam in en de applicatie laat zien hoe je je naam in het Chinees schrijft. Ook handig als je een Chinese tattoo hebt laten zetten en wilt weten of het klopt.
 • Net Status (was €0,79) is een applicatie waarmee je in de gaten kunt houden of je routers, servers en andere netwerkapparatuur in de lucht is. Je kunt er ook netwerkproblemen mee oplossen, omdat de applicatie snel kan zien welk apparaat in je monitoringlijst niet goed functioneert. Werkt via Wi-Fi-, 3G/EDGE/GPRS.
 • Save The Bacon (€0,79) is eigenlijk gewoon een kloon van Doodle Jump, maar met een leuk thema. Je bent een varkentje dat via verschillende platforms probeert te ontsnappen aan het slachthuis. Je springt steeds hoger naar het volgende platform, terwijl je slagersmessen en andere obstakels probeert te vermijden.

Om 15:15 uur Nederlandse tijd waren alle genoemde applicaties gratis in de App Store te vinden. Omdat het om tijdelijke acties gaat, moet je er snel bij zijn. De applicaties kunnen op een onverwacht moment weer betaald worden. Dit tijdstip is door ons niet te voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2010, 22:39
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, applicaties, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.