Totes ‘m Notes: aantekeningen op de iPad in een nieuw jasje

Totes 'm Notes is een handige gratis app voor de iPad waarmee je aantekeningen kan schrijven en kan voorzien van stickers en tekeningen. Je kan documenten meteen delen als PDF.

Totes m Notes iPad aantekeningen maken schoolDe aantekeningen-applicatie Totes ‘m Notes is in het nieuw gestoken voor de iPad en is daarom nu gratis te downloaden. De app richt zich in versie 2.0 nog steeds op scholieren die iets leuks of iets speels met hun aantekeningen willen doen, maar een deel van zijn mappen, pagina’s en stickers die je kan gebruiken, is totaal vernieuwd. Ook is er een backup-functie zodat je een aantekening niet snel kwijtraakt.

In Totes ‘m Notes maak je een map aan voor een schoolvak of een onderwerp. Je kan de voorkant van de map beschrijven met eigen tekeningen en schrijfsels, je kan hem een omschrijving geven en je kan er stickers op plakken. Totes 'm Notes aantekeningenDat geldt ook voor de aparte aantekeningen die je kan maken aan de binnenkant van de map. Daar wordt elke gemaakte aantekening aangekondigd met een korte inleiding van de eerste regels tekst. De datum en het tijdstip erboven laten zien van wanneer het dateert.

Met de knop Widgets aan de linker zijkant van het scherm vind je eenvoudige rekenmachine en een omreken-module die je kunnen helpen om oplossingen te vinden voor opdrachten of gewoon bij de aantekeningen. Zo kun je onder andere Fahrenheit naar Celsius omrekenen, miles naar kilometers en kilo naar pond.

Wat nog altijd mist, is de functie om tekstvakken overal op het papier te maken. Dat is jammer, want je kan wel overal op het papier kliederen en stickers plakken. Totes 'm Notes voorkant van mapDat betekent eigenlijk dat je de tekst eerst moet schrijven en vervolgens je (schematische) tekeningen er pas in kan zetten. Tekst is altijd leidend en heel handig is dat niet.

Als je tevreden bent over een document, kan je die opsturen als PDF-bestand. Als je een stuk sluit, wordt het automatisch opgeslagen. Maar mocht je dat toch niet vertrouwen, dan biedt de nieuwe backup-functie uitkomst. Je hoeft in de rechter kant maar op het klokje te drukken en je kan je huidige documenten opslaan. Als er dan vervolgens iets mee gebeurt, of je bent niet tevreden met je laatste bewerkingen, kun je altijd teruggaan.

Als laatste vernieuwing heeft Totes ‘m Notes een leuk snufje voor de iPad 2: daarmee kan je foto’s schieten en die bewerken tot sticker die je zelf in documenten kan plakken. Het maakt de applicatie nog net wat speelser.

Downloaden: Totes ‘m Notes (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 22:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google, notities, school, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.