Spotify krijgt nieuwe interface op iPhone

Spotify heeft een nieuwe interface gekregen op iPhone met nieuw hoofdmenu en een player altijd onderin beeld. Enkele bugs zijn verholpen.

SpotifySpotify heeft een grote update gekregen op de iPhone en iPad. Die zorgt voor een nieuw uiterlijk van de muziekdienst. Spotify 0.6.0 gebruikt nu een schuifmenu aan de linkerkant, een principe dat werd geïntroduceerd door Path en al eerder werd geadopteerd door Spotify-partner Facebook. Het nieuwe menu zorgt voor het verdwijnen van de menubalk onderin beeld en is opgedeeld in dezelfde pagina’s als de desktop-applicatie. Onderin beeld zie je nu wel constant welk nummer je afspeelt.

Spotify op de iPhone lijkt door de update niet alleen meer op de desktopversie, maar ook op Spotify op de iPad. De applicatie voelt in ieder geval sneller door de nieuwe menustructuur en hij lijkt ook wat opgeruimder. Dat heeft ermee te maken dat je niet meteen je overzicht van afspeellijsten in het menu ziet: die zie je pas na een druk erop. De overzichtspagina van playlists is verder hetzelfde als in de vorige versie.

De afspeelbalk onderin beeld toont de artiest, het nummer en een afbeelding. Je kan direct pauzeren met een grote knop en een veegbeweging volstaat om naar het vorige of volgende nummer te gaan. Met een tik op de balk, breng je de volledige nummerweergave in beeld. Daarvan is het menu dat je krijgt als je op een nummer tikt vernieuwd, zij het nog steeds niet helemaal overzichtelijk. Functies als een nummer delen, favorieten, als radiozender starten en toevoegen aan een afspeellijst staan gevoelsmatig nog steeds willekeurig door elkaar. Je drukt op de drie puntjes bij een nummer om toegang te krijgen tot AirPlay.

Spotify nieuw hoofdmenu iPhone Spotify iPhone nummerweergave

Spotify 0.6.0 op iPhone en iPad lost verder eerdere problemen op. Je hoort geen ‘nummer alleen online beschikbaar’-melding mee te krijgen die je te zien kreeg als je de app even niet hebt gebruikt. Ook wordt de Shuffle-functie voortaan automatisch uitgezet bij het beluisteren van een album of afspeellijst, en moet het toegangsscherm van de iPhone nu altijd het goede nummer laten zien.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 12:45
Categorie Muziek
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.