Speedtest.net: verbindingstest op iPhone vernieuwd

Speedtest.net, de iPhone-app die de snelheid van je internetverbinding test, is voorzien van iPhone 5-optimalisatie en sorteerfuncties.

Speedtest 3.0 iPhone test je downloadsnelheidDe bekende internetsnelheidsmeter Speedtest.net is grondig vernieuwd op de iPhone. Versie 3.0 voorziet de applicatie van een aangepaste interface die eindelijk voor het scherm van de iPhone 5 is geoptimaliseerd. De gratis applicatie is voorzien van advertenties die je kan wegkopen met een eenmalige in-app aankoop van 89 cent. Ook noemt ontwikkelaar Ookla het vinden en selecteren van een server waarop de verbinding moet worden gemeten, verbeterd.


Maar die vernieuwing lijkt er bij gebruikers soms voor te zorgen dat Speedtest.net niet langer werkt, als we de recensies van de nieuwste versie in de App Store bekijken. In onze testsessie merken we echter geen problemen met de applicatie, ook niet op een schommelige 3G-verbinding in de trein.

Speedtest.net snelheidstest iPhone Speedtest.net resultaten iPhone

Een vernieuwing die in ieder geval werkt in Speedtest.net is dat je de geschiedenis van gemeten resultaten op allerlei manieren kan sorteren. Standaard staat de lijst chronologisch gesorteerd met de nieuwste test bovenaan. Met knoppen bovenaan sorteer je echter ook op type verbinding (mobiel of Wi-Fi), downloadsnelheid, uploadsnelheid en ping. Je kan de tabel e-mailen of alle resultaten verwijderen. Op de detailpagina van een verbindingstest, zie je bovendien nu een aanduiding van de locatie waarop de verbinding is getest. De app gebruikt daarvoor niet je GPS-lokalisatie van de iPhone, maar de locatie van de server.

Speedtest.net is een Engelstalige applicatie. Ontwikkelaar Ookla belooft echter dat een toekomstige update de app meertalig maakt.

Downloaden: Speedtest.net (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.