Social Beacon: genereer status-updates zonder te typen

Social Beacon is een nieuwe applicatie, die het mogelijk maakt je status-updates naar Twitter of Facebook automatisch voor je aan te maken. Het doet dit door gebruik te maken van je locatie, activiteit en gemoedstoestand.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

303505Social Beacon is een nieuwe applicatie, die het mogelijk maakt je status-updates naar Twitter of Facebook automatisch voor je aan te maken. Het doet dit door gebruik te maken van je locatie, activiteit en gemoedstoestand. Ieder onderdeel bestaat uit een draaiwiel waarop je kunt kiezen welke optie op dat moment het beste bij je past. Je kunt de automatisch gegenereerde status-updates ook aanpassen aan je eigen wensen. De applicatie kan daarnaast bediend worden door met je iPhone naar links, rechts, boven of onder te schudden.


Het hoofd-draaiwiel bestaat uit de volgende categorieën: travel, mood, work, chilling, play, en places. Wanneer je een van deze opties kiest kun je vervolgens de specificatie van dat onderdeel aangeven. Kies je bijvoorbeeld voor mood, dan krijg je een volgend wiel te zien met daarop de soort gemoedstoestand: ok, angry, anxious, bad, bored en great. Het derde wiel geeft daarna nog preciezer aan wat je bedoelt. Kies je voor great, dan krijg je daarna de keuze uit amused, awesome, ecstatic, excited en happy. Ook kun je zelf een aanduiding intypen of de Engelse termen (handmatig) aanpassen naar het Nederlands.

Social Beacon heeft ook een Fingerless-Functionality. Hiermee kun je door het schudden van je iPhone in een bepaalde richting de applicatie bedienen. Door naar links of rechts te schudden kun je de verschillende opties op een bepaald wiel afgaan. Door naar beneden te schudden ‘duik’ je vervolgens in het volgende wiel, schudden naar boven toe brengt je in het vorige. Wanneer er een status-update is gegenereerd kun je je iPhone heen en weer schudden om alternatieve bewoordingen kiezen. Door in de microfoon te blazen verstuur je je update vervolgens naar Twitter en/of Facebook.

Social Beacon ziet er grafisch goed uit en het bedienen door middel van het schudden en blazen is aardig gevonden. Eerlijk gezegd snap ik echter het nut niet van dergelijke applicaties. Het poogt een efficiënte manier te zijn om snel je status te updaten op Facebook en Twitter. Maar het zelf intypen hiervan gaat én sneller, én is persoonlijker. En dat laatste is toch wel het belangrijkste idee achter een status-update. Voordeel is misschien wel dat je je status op beide sociale netwerken tegelijk kunt updaten.

Wil je Social Beacon zelf eens proberen, dan kun je de applicatie gratis downloaden in de App Store.

Tipgever: Thumper-UK

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.