Snapchat krijgt vernieuwde interface met slimme veegbewegingen

Fotoberichten-app Snapchat heeft in de laatste update een vernieuwd, matter uiterlijk gekregen. Je kunt met snelle taps en swipes navigeren.

Snapchat iconFotoberichten-app Snapchat heeft sinds vannacht een volledig vernieuwd uiterlijk, waardoor je voortaan met slimme swipes en tapbewegingen sneller kunt navigeren. Zo veeg je snel tussen pagina’s en tap je twee keer op een vriend om direct te reageren. De update voegt ook in-app profielen toe en bevat de nodige kleine verbeteringen. Daarnaast kun je nu foto’s rechtstreeks naar de vrienden in je iPhone-adresboek sturen.

Snapchat 5.0De update past de vormgeving van de app aan, maar het betreft vooral tweaks om de bestaande interface strakker te maken. De glanzende balken van de vorige versie zijn nu matter en de iconische gele achtergrond met spookjes is iets abstracter gemaakt. Ook zijn de icoontjes naast ontvangen foto’s een beetje subtieler.

Een foto verstuurd met Snapchat kan door de ontvanger slechts enkele seconden worden bekeken. Door deze functie werd Snapchat al snel bekend als een ‘sexting’-app. Omdat de foto’s na het bekijken meteen van de iPhone verdwijnen zou Snapchat ideaal zijn voor het versturen van pikante afbeeldingen. Dat betekent overigens niet dat Snapchat hier alleen voor wordt gebruikt. De app is inmiddels ook hier in Nederland succesvol: zo staat hij op het moment van schrijven op de derde plek in de lijst met populaire gratis iPhone-apps. Facebook probeerde op het succes van Snapchat in te haken met een eigen app, maar deze verdween al weer snel uit de App Store-hitlijsten.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 9:58
Categorie Fotografie en video
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.