iCulture default featured image

Screens voor iOS nu met AirPlay Mirroring en interactieve hoeken

Screens 3.1 ondersteunt nu AirPlay Mirroring en interactieve hoeken op de Mac. Ook is de ondersteuning voor toetscombinaties sterk opgevoerd. Screens werkt op iPhone en iPad.

tv-mirroringScreens 3 is een eenvoudige app waarmee je toegang krijgt tot Mac, pc of servers via internet. Het werkt op iPhone en iPad, maar vanwege het grotere scherm komt het vooral op de iPad goed tot z’n recht. Deze app heeft nu een flinke update gekregen met nog meer handige functies om je desktopcomputer te benaderen, zoals 64-bits ondersteuning voor de nieuwste iOS-apparaten, AirPlay Mirroring en ondersteuning voor ‘hot corners’ op de Mac. In het Nederlands heten ze ‘interactieve hoeken’ en zijn te vinden via Systeemvoorkeuren > Mission control > Interactieve hoeken. Je kunt met één muisbeweging alle vensters zichtbaar maken, het bureaublad tonen of de schermbeveiliging inschakelen. Vanaf nu bedien je ze rechtstreeks vanuit Screens. Ook kun je nu instellen dat er een bepaalde reeks acties wordt uitgevoerd, voordat je de verbinding verbreekt (bijvoorbeeld in slaapstand zetten).

hardware-keyboard-indicatorScreens 3.1 heeft nog wat meer verbeteringen en nieuwe functies, zoals de optie om door opgeslagen schermen te bladeren en daarvoor een zelfgekozen screenshot te gebruiken. De ondersteuning van hardwaretoetsenborden is ook verbeterd in de nieuwe versie. Elke denkbare toetscombinatie werkt nu goed, al worden functietoetsen nog steeds niet ondersteund. Maar de meest interessante functie is toch de AirPlay Mirroring: je kunt nu tijdens een presentatie via de Apple TV de inhoud van je desktopcomputer laten zien via een tv-scherm, zodat het hele publiek kan meekijken. Handig als je bijvoorbeeld zakelijke software moet demonstreren, die alleen op de ‘computer van de zaak’ draait.

Downloaden: Screens 3 (€17,99, universeel, iOS 7.0+)

ipad-zoeken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2013, 9:12
Categorie Productiviteit
Onderwerpen airplay, airplay mirroring

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.