Tidy voor iPhone: stijlvolle fotoalbum-app ruimt je foto’s op

Met Tidy voor iPhone kun je foto's op een handige manier in albums onderbrengen, door je foto's op tijd, locatie of vorm te sorteren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Tidy Sommige iPhone-gebruikers vinden hun filmrol een gezellige chaos om doorheen te bladeren, anderen kunnen het niet uitstaan dat hun screenshots tussen vakantiefoto’s en Instagram-creaties staan. Voor die laatste groep kan de nieuwe Tidy app goed van pas komen. Tidy laat je orde op zaken stellen door je foto’s op een slimme manier in albums je plaatsen. Je kunt kiezen om foto’s op tijd, locatie of vorm te selecteren. Zo worden de verschillende foto-momenten automatisch van elkaar gescheiden. Met een veeg maak je van de aparte categorieën een album, of veeg je foto’s in bestaande albums.

Het tabblad waar je alle foto’s kunt organiseren heet “Untidy” en vind je meteen op de beginpagina. Hier worden je foto’s dus gesorteerd op tijd (kies uit timeslots van 1 uur, 6 uur, 1 dag, week, maand of jaar) of locatie, waarbij je kunt specificeren op welke afstand de app foto’s moet sorteren. Kies je voor 500 meter, zie je dat alle foto’s per straat zijn ondergebracht, de volgende stap is per wijk. Daarna komt stad en bij de laatste stap -1000 km- staan je foto’s per land ingedeeld. Wil je alle vakantie-foto’s in één map? Veeg naar rechts en je hebt een album. Sorteren op vorm is ook erg praktisch. Screenshots worden van vierkante foto’s, portretten, landschappen en panorama’s gescheiden, zodat je bijvoorbeeld eenvoudig een album met vergezichten en landschapsfoto’s kunt maken.

tidy vormtidy album

De uiteindelijke albums zien er overigens erg stijlvol uit. Je bereikt ze door vanuit Untidy op de navigatiepijl naar rechts te tikken. Op dit tabblad kun je per album kiezen voor verschillende weergaves -3 kolommen, 4 kolommen of collage- en welke foto de hoofdfoto moet worden. Als je een album opent staat die foto bovenaan, met een vervaagde variant als omslagfoto eronder.

Het uiteindelijke doel is alle foto’s automatisch in albums onderbrengen, zodat je hoogstens een paar willekeurige foto’s handmatig in albums hoeft te zetten. Je kunt herinneringen instellen voor wanneer je nieuwe foto’s hebt en voor wanneer je “onopgeruimde” foto’s hebt. Al met al is Tidy een handige en prettig vormgegeven app, ideaal voor mensen die foto’s graag op orde hebben.

Downloaden: Tidy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2014, 11:21
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotoalbum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.