iPhoto voor iOS werkt nauwer samen met filmrol

iPhoto voor iOS heeft betere integratie met de filmrol. Je kunt foto's rechtstreeks bewerken en verwijderen, wat bij fotobewerkingsapps van derden niet toegestaan is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphoto-voor-iOS-7Er zijn heel wat (gratis) fotobewerkers voor de iPhone. Waarom zou je dan voor Apple’s eigen fotobewerkingsapp iPhoto kiezen? Nou, omdat Apple veel meer mogelijkheden heeft om functies in te bouwen, die bij apps van derden niet zijn toegestaan. In iPhoto voor iOS 7 blijkt dat fotobewerkingen meteen worden gesynchroniseerd met de originele foto in de filmrol.

Geen enkele andere iOS-app kan dat. Bij andere apps moet je na de bewerkingen de aangepaste foto opslaan, waarna het als nieuwe foto aan de filmrol wordt toegevoegd. Het origineel blijft daarbij bestaan. Bij iPhoto is dat niet zo: die app kan de originele foto overschrijven. Dat kan meteen ook een gevaar zijn: het origineel van die ene unieke foto ben je misschien wel voorgoed kwijt, omdat iPhoto de kleuren heeft aangepast.

iphoto-ios-7-filmrolIn de vorige versie van iPhoto voor iOS kon je foto’s bewerken en als je daarna terugging naar het hoofdscherm, bleek dat niet alle fotobewerkingen waren bewaard. Dat moest je nog handmatig doen, door de foto te exporteren naar de filmrol (Camera Roll). Bij andere fotoapps voor iOS werkt dat nog steeds zo. Zij hebben geen toegang tot de API’s (programmeerinterfaces) die Apple wel mag gebruiken.

In de nieuwe versie van iPhoto is de filmrol beter geïntegreerd. Kies je een foto die je in iPhoto wilt bewerken en doe je aanpassingen, dan wordt dat meteen toegepast op de originele foto. Handmatig exporteren is niet meer nodig. Dit zorgt ervoor dat de workflow makkelijker wordt. Ook is het nu mogelijk om vanuit de iPhoto-app meteen foto’s uit de filmrol te verwijderen, iets wat bij apps van derden ook niet mogelijk is.

iPhoto is qua uiterlijk helemaal aangepast voor iOS 7. In een eerder artikel hebben we uitgelegd wie recht heeft op gratis versies van iLife en iWork.

Downloaden: iPhoto (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2013, 15:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.