Scrapnote: sla het web op in iPad-notitieblokken

Scrapnote is een nieuwe iPad en iPhone-app die je in staat stelt een verzameling van documenten, websites, YouTube-video's en foto's aan te leggen in notitieblokken in de applicatie.

Scrapnote iPad-app headerApps waarin je enkel tekent of noteert op de iPad, zijn achterhaald. Nieuwe apps waarin je aan het schrijven slaat, verzamelen zoveel mogelijk content. Precies een week geleden schreven we over de nieuwe applicatie Dozen (Boxes), waarin je ‘dozen’ kan delen met anderen, met daarin ruimte voor notities, tekeningen, audiofragmenten, routekaarten en to-do lijsten. Scrapnote is niet van het delen, maar gedraagt zich wel als een verzameldoos van het web, documenten, foto’s en Evernote.

Scrapnote tekentools video'sMet een knop centraal bovenin de app vind je de bronnen die je kan ‘scrappen’; virtueel uitscheuren om in een map te bewaren bijna. Er zijn zes manieren om aan je content in Scrapnote te komen. Via een webadres, YouTube, notitie-app Evernote, de ouderwetse kopieer- en plakfunctie, je fotoalbum en documenten zoals PDF, DOC, XLS en PPT. Dat laatste gebeurt via een Inbox waarmee je je bestanden naar je zelf kan sturen. Er is helaas geen ondersteuning voor opslagdiensten als Dropbox.

De webadres-optie is misschien wel de makkelijkste van het stel. Je installeert via de app stapsgewijs een bladwijzer in de iPad-standaardbrowser Safari. Als je op een website bent die je wilt scrappen, ga je naar de bladwijzer en opent Scrapnote hem in de app. Helaas is er dan weer geen optie om te surfen vanuit Scrapnote. Het moet wel echt vanuit de browser komen dus, en zo kan een YouTube-video ook alleen gedeponeerd worden als je een link hebt. Ernaar zoeken in de app is een no-go.

Scrapnote aantekeningenHoewel Scrapnote soms erg veel pagina’s en knoppen gebruikt om handelingen (zoals een uitsnede van een webpagina of Evernote-notitie) te bewerkstelligen, valt wel op hoe stabiel en soepel de applicatie werkt op in ieder geval de nieuwe iPad. Ongeacht wat voor een type document je op een pagina hebt gezet: erover schrijven en tekenen is geen probleem. Ook als je een Evernote-notie voorzien hebt van bloemetjestekeningen aan de zijkant – we noemen maar wat, kost het geen moeite om vervolgens alsnog de notitie in volledig scherm te openen. Daarnaast zijn items ook mooi geanimeerd. Als je een stapel foto’s hebt geïmporteerd, kan je daar doorheen bladeren met een veegbewegingen met twee vingers op het scherm. Ondertussen blijf je de notities ernaast zien.

Scrapnote is een mooi alternatief voor de verzamelmap of het plakboek dat je vroeger bijhield over een of meerdere onderwerpen waar je gepassioneerd over bent. Wel is het jammer dat de app niet je daarin niet het gemak biedt om die notitieblokken met anderen te delen om elkaar erop aan te vullen. Dat is een welkome toevoeging in een update.

Downloaden: Scrapnote (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2012, 15:02
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.