QuickMark: QR-codescanner werkt ook vanaf opgeslagen foto’s

De QR-code scanner iPhone-app QuickMark is bijgewerkt naar versie 5.0 en voortaan gratis te downloaden. De nieuwe app heeft als specialisatie dat je codes van eerder gemaakte foto's plukt.

QuickMark qr code-scanner iPhoneJe kan het nu niet meer terugzien in de App Store. QuickMark was een van de eerste QR-scanners op de iPhone en iPod touch, maar die sporen zijn gewist. De app is heruitgebracht als een gloednieuwe versie 5.0, met als belangrijkste verkoopargument dat de applicatie voortaan gratis te downloaden en te gebruiken is. Dat maakt de app nog niet onderscheidend in het gigantische aanbod van scanners, maar daar is een extra functie voor geïmplementeerd. Je kan nu ook QR-codes op eerder gemaakte foto’s door de app laten lezen.

Het is een handige noviteit. Waar je voorheen bij het zien van een QR-code eerst nog de juiste, waarschijnlijk verstopte want niet vaak gebruikte, QR-code app moest opzoeken om de code mee te scannen, volstaat een foto met elke andere camera-app nu ook. Als de foto wordt opgeslagen in het fotoalbum, kan QuickMark hem vervolgens uitlezen.

QuickMark QR code-scannerJe start de app op en veegt een keer naar rechts om de eerder geschoten foto te achterhalen. Vervolgens voert de app zijn bekende truc uit: je krijgt een pop-up waarop je snel ziet om welke webpagina het gaat, inclusief de vermelding hoeveel personen die code hebben gescand met de app en hoeveel procent van die personen vervolgens besloot op de link te drukken. Behalve de Open URL-functie, kan je ook zien op welke locatie je de code hebt gescand, als je locatiegegevens geactiveerd hebt.

In onze test merken we wel dat een barcode op een opgeslagen foto wel op behoorlijk formaat op die foto moet prijken. Een snel fotootje maken met daarop ‘toevallig’ de code zal dus niet altijd resultaat leveren. Ook heeft de app moeite met codes die van een computerbeeldscherm zijn geplukt, door de ruis die de iPhone-camera daarin aanbrengt. Misschien is het dan alsnog handig om even de moeite te steken in het opstarten van de QR-app en daarmee de code te scannen. Dan weet je in ieder geval zeker wat erachter de code zit.

Downloaden: QuickMark (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2012, 14:40
Categorie Diensten
Onderwerpen qr-code, skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.