iOS game-update: Infinity Blade I en II goedkoop, Dragon Island Blue, Blood Roofs en Re-Volt

Blood Roofs, Re-Volt en Dragon Island Blue: het zijn allemaal kinderlijke gameconcepten die een mannelijke draai hebben gekregen op de iPhone en iPod touch. Dragon Island Blue is bijvoorbeeld een serieuze Pokémon-variant.

GU MA Dragon Island Blue headerBekende spelconcepten in een mannelijk, of in ieder geval puberaal jasje. We hebben net maar even bedacht dat dat het thema is van de iOS game-update vandaag. Dragon Island Blue is na Game van de Week Little Masters een wat meer serieuze Pokémon-adoptie. Blood Roofs vat het spelconcept van Temple Run in zijn kraag en schopt er een bizarriteit aan grote monsters en vernietigde omgevingen tegenaan. En Re-Volt? Noem het maar Mario Kart met speelgoedwagentjes. Zooo mannelijk. EXTRA: beide Infinity Blades tijdelijk voor een prikkie!

Re-Volt: scheuren met kleintjes naar de iPhone

GU MA Re-Volt iPhone iPod touchWie aan het eind van de jaren negentig een willekeurig gamesblad opensloeg, kon er niet omheen: Re-Volt. Je liep echt overal tegen een bladadvertentie aan van het spel waarin je met op afstand bestuurbare autootjes racet. Het was een opvallend spel, alleen al omdat je rond die tijd niet veel racegames had voor de pc en het thema nog niet echt bekend was. Al goed: datzelfde spelletje komt deze maand nog uit voor de iPhone, iPod touch en iPad, zo is vandaag bekend geworden. De grote krachten van het spel, staan dan hopelijk nog overeind op het kleine touchscreen: de strakke besturing en de indruk dat de wereld om je heen echt vele malen groter is dan jezelf. Je racet als het even meezit nog steeds door een Amerikaanse buitenwijk waarin je shortcuts kan nemen onder een tuinhek door. De pc-game had daarnaast een online multiplayer voor twaalf personen. Het is nog niet bekend of die ook op de iOS zijn opwachting zal maken, maar wij tekenen ervoor. Het zou deze testosteronvariant van Mario Kart afmaken.

Pokémon voor gevorderden: Dragon Island Blue

GU MA Dragon Island Blue gevechtHet pick-up-and-play spelletje Little Masters had niet al teveel moeite onze Game van de Week te worden gisteren, maar we willen best toegeven dat onze nostalgische vibes jegens Pokémon op de Gameboy vroegah daaraan hebben meegeholpen. Een halve week eerder verscheen al een andere game die flirt met het principe van monsters in je bezit nemen en ze trainen om tegen andere monsters te laten vechten. Blue Dragon Island Blue heeft sindsdien de eerste fans in Nederland wel aan zich weten te verbinden. Je kan het zien als Pokémon zonder de knuffelfactor. Je kan 200 beesten – waarvan het grootste gedeelte iets draakachtigs heeft – vangen, fokken en trainen om de wereld te veroveren met een zo sterk mogelijke selectie van monsters. Het aardige is dat je daarbij zelf de verworven beesten met elkaar kan kruisen, zodat je daarna een geëvolueerde soort in je bezit neemt. In tegenstelling tot Little Masters, heb je daarnaast ook kerkers in het spel waar je jezelf doorheen moet vechten. Dat is met de allesvernietigende elementenstrijd (je vecht tegen tegenstanders die je kunnen slopen met elementen die extra schade doen tegen jouw soort creaturen) en de swipe-besturing van het spel een flinke uitdaging die op je wacht.
Downloaden: Dragon Island Blue (€0,79, introductieprijs, universele app)

Trailer van de Dag: Blood Roofs

GU MA Blood Roofs iPhone iPod touch iPadHet eindeloze ren-genre, ingezet door Temple Run in 3D, is een spraakmakend spelletje rijker. Want waar de meeste spellen in het genre de gameplay van Temple Run één op één kopiëren en er een nieuw, frivool sausje overheen gieten, doet Blood Roofs wel echt iets anders hoor. Tjonge. Het eerste wapenfeit van het spel is al dat het gemaakt is met de krachtige Unreal Engine, wat je vrij kan vertalen als: de ambities van de ontwikkelaar waren niet gering. En kijk eens naar het resultaat. Je bent een kerel met een paardenstaart en vleugels, raapt een meisje op dat gered moet worden en sjokt daarmee vervolgens over daken van totaal vernietigde dorpen en steden. Ondertussen gebeuren de raarste taferelen voor je en ook achter je, waarbij de camera aan de voorkant van je hoofdpersonen gaat staan. Talloze tegenstanders zo groot als het decor zelf, ontspringen de omgeving en zitten achter je aan. Ze dreigen je te vertrappen. Vernietigen delen van het decor waar je op het laatste moment niet meer heen kan. En, echt waar: ze gooien zelfs treinwagons achter je aan die over elkaar heen denderen om je te verpletteren. Blood Roods is een bombastische aangelegenheid, waarin jij de iPhone kantelt om richting te kiezen, voor je uit schiet en springt – wat je overigens kan verlengen met zweven. De besturing is helaas hier en daar een beetje zweverig en de camera is niet altijd ideaal, maar zowel in de Story-modus (de verhaallijn met uitgedachte scenes) als de eindeloze highscore-stand, vergeet je al snel dat je als een malle met de telefoon kantelt. De bombarie van Blood Roofs slokt je op.
Downloaden: Blood Roofs (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

De leukste iOS gamesaanbiedingen van vandaag zijn… ho wacht, Infinity Blade is in de uitverkoop!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2012, 18:23
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.