Progress-to-100-icon

Review: Progress to 100 benut alle mogelijkheden van je iPhone of iPad

Je iPhone kantelen, ritmisch bewegen en er op tikken: met Progress to 100 gebruik je de iPhone op vernieuwende manieren. In deze recensie lees je de plus- en minpunten van deze app.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Progress to 100
Ik werd best raar aangekeken toen ik op de iCulture-redactie met mijn iPhone zat te zwaaien en er druk op zat te tikken, terwijl de flitser van het toestel ook spontaan begon te knipperen. Progress to 100 is een van de origineelste puzzelgames die we de afgelopen tijd gespeeld hebben, en dat terwijl de app er haast niet simpeler uit kan zien. Speel de game alleen niet in een openbare ruimte.

Progress to 100: bijzondere puzzelgame

De tekst ‘Look Birds‘, verschijnt in beeld. Deze twee woorden zijn de enige aanwijzing die je krijgt om verder te komen in Progress To 100. Tikken op je scherm haalt niets uit, en ook een vogelgeluid nadoen levert niets op. Pas als je de link legt tussen vogels en de lucht wordt het duidelijk: kantel je iPhone zodat je ermee naar boven kijkt, en de puzzel is opgelost.

Progress-to-100

100 puzzels, 100 cryptische omschrijvingen
Het doel van Progress to 100 is om honderd puzzels op te lossen met zo min mogelijk aanwijzingen. Op je scherm verschijnen steeds een paar woorden, die een cryptische omschrijving geven om de puzzel te kraken. Een lichtbruine balk vult het zwarte scherm als je goed bezig bent.

Het zou zonde zijn om de oplossingen voor puzzels hier te verklappen, maar geloof ons dat alle mogelijkheden van de iPhone benut worden. Zo moet je het toestel op verschillende manieren kantelen en bewegen, en worden alle functies van het touchscreen aangeboord en in een puzzel verpakt.

Uiteindelijk moet je ook toestemming geven tot de microfoon en camera van je iPhone, wat direct als handige aanwijzing geldt voor de ‘levels’ die daarop volgen.

Progress-to-100

We hebben het woord levels hier tussen aanhalingstekens gezet, want de meeste puzzels van Progress to 100 los je in een paar seconden op. Kijk dan ook niet gek op als je na maximaal een half uur spelen het einde van de game bereikt hebt. Wat ons betreft duurt de game ook precies lang genoeg, maar als je erg zuinig omgaat met je iTunes tegoed is Progress to 100 misschien je geld niet waard.

Zingen, dansen, tikken
De game wordt pas echt vermakelijk als je de iPhone er op nieuwe manieren door gaat gebruiken. Zo is er een aantal puzzels waarvoor je een handeling uit moet voeren die je voorheen gegarandeerd nog nooit met je iPhone uitgevoerd hebt.

Zoals we in de inleiding al aangaven kan dit ervoor zorgen dat je met een flitsende smartphone heen en weer zit te zwaaien, dus het lijkt ons verstandig als je Progress to 100 lekker thuis speelt, in plaats van in een volle trein of andere publieke ruimte.

Progress-to-100

Conclusie Progress to 100 review

Progress to 100 is een unieke puzzelgame die je uitdaagt om je iPhone op nieuwe manieren te gebruiken. Niet alle honderd puzzels zijn briljant, maar er zijn genoeg eureka-momenten die de game de moeite waard maken. Houd wel rekening met de relatief korte speelduur, en als je Progress to 100 een keer uitgespeeld hebt zul je de game waarschijnlijk niet nogmaals spelen. Dat neemt niet weg dat je genoeg lol uit dit puzzelspelletje kunt halen, en aan de verbaasde blikken van de iCulture-redactie leden geldt dat ook voor de mensen die jou met je iPhone zien zwaaien.

Pluspunten

  • Originele puzzels
  • Simpel en daardoor duidelijk ontwerp
  • Komische en unieke oplossingen

Minpunten

  • Na een half uurtje ben je uitgespeeld
  • Weinig tot geen herspeelwaarde

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2015 om 18:01
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.