Receipt-Donkey-icon

Review: Receipt Donkey slaat je bonnetjes op

Receipt Donkey is een kinderlijk simpele app waarmee je papieren bonnetjes gemakkelijk digitaal kunt maken. De app stuurt ze direct door naar Dropbox, waar ze een speciale folder krijgen.

Receipt-Donkey-icon Vaak hoeven apps niet complex te zijn om een plekje op je iPhone te verdienen. Receipt Donkey maakt het bewaren van bonnetjes en betaalbewijzen heel gemakkelijk en overzichtelijk, zodat je altijd een Dropbox-folder bij de hand hebt waar al je bonnetjes op datum gesorteerd staan.


Nu steeds meer dingen volledig digitaal kunnen, blijft het papieren bonnetje een beetje achter. Voor je het weet zit heel je portemonnee vol met de witte papiertjes, waar je na een paar dagen al geen wijs meer uit kunt.

Een bonnenmapje in Dropbox

Receipt Donkey schept orde in de chaos door een handig mapje aan te maken in Dropbox. Zodra je een bonnetje fotografeert met Receipt Donkey wordt het bonnetje automatisch in deze folder geplaatst.

De bestanden krijgen automatisch een naam, die de datum laten zien waarop je de foto gemaakt hebt. Op die manier kun je alle bonnetjes snel op datum sorteren. Jammer genoeg is het niet mogelijk om vanuit de app de namen te wijzigen van de foto’s, zodat je bijvoorbeeld alle zakelijke bonnetjes een gezamenlijke naam zou kunnen geven.

Receipt-Donkey Receipt-Donkey

Receipt Donkey is een kinderlijk simpele app, met alleen de mogelijkheid om een foto af te drukken, die direct naar je Dropbox wordt verstuurd. Voordat je dit kunt doen moet je natuurlijk wel even je Dropbox-account aan Receipt Donkey koppelen.

Hierna vraagt de app niks meer van je en kun je in een handomdraai een foto maken die zonder jouw toedoen wordt doorgestuurd. Verder geen poespas: Receipt Donkey openen, een foto afdrukken en de app weer afsluiten. Zoek je een alternatieve bonnetjesscanner, dan kun je ook terecht bij de meer gevestigde namen ScanBot en Scanner Pro. Dit zijn wat professionelere apps waarvoor je moet betalen en die dan ook meer functies hebben. Zo kun je met Scanner Pro niet alleen opslaan naar Dropbox maar ook naar Evernote, Google Drive, iCloud en OneDrive. Scanbot is gratis met in-app aankopen. Je kunt er PDF’s en JPG’s mee opslaan in een kwaliteit van 200dpi en hoger, naar opslagdiensten zoals iCloud Drive, Dropbox, Box, Evernote en meer. Die opties heb je bij Receipt Donkey niet, waar het allemaal om simpel draait.

Conclusie Receipt Donkey review

Receipt Donkey had niet simpeler gekund, en dat maakt de app ook de moeite waard. Als je na een avondje stappen een bonnetje wilt inscannen heb je geen zin in een uitgebreide app met tal van opties. Daarnaast doet Receipt Donkey precies wat je ervan wilt: een bonnetje fotograferen en in de cloud opslaan zodat je er altijd bij kunt. Het feit dat de foto’s de datum in de naam krijgen maakt het alleen nog maar gemakkelijker. Omdat Receipt Donkey alleen Dropbox ondersteunt is de app wel wat minder toegankelijk, en het is jammer dat je de bestanden zelf geen naam kunt geven. Bovendien is Receipt Donkey natuurlijk niet veel meer dan een simpele scan-app, die wel precies doet wat je ervan verlangt.

Pluspunten

  • Kinderlijk simpel
  • Datums staan in de bestandstitel

Minpunten

  • Ondersteunt alleen Dropbox
  • Zelf geen mogelijkheid om namen te wijzigen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2015, 15:30
Categorieën Diensten, Financiën
Onderwerpen financieel, uitgaven
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.