Airfeed for Twitter voor de Apple TV.

Review: Airfeed for Twitter brengt tweets naar de Apple TV

Airfeed for Twitter is een Twitter-app voor de nieuwe Apple TV, waardoor tweets groot en beeldvullend op je televisie weergegeven worden. Maar hoe handig is dat nu eigenlijk?

Airfeed for Twitter voor de Apple TV.Twitter is er normaal gesproken als de kippen bij met het uitbrengen van een eigen app voor een nieuw Apple-apparaat. Of je nu een Apple Watch of een Mac gebruikt, Twitter staat paraat met een bijpassende app. Eigenaren van de nieuwe vierde generatie Apple TV werden echter in het ongewisse gelaten, want Twitter heeft nog geen eigen app uitgebracht voor Apple’s nieuwste product. Gelukkig is daar Airfeed for Twitter, een betaalde app die de tweets naar het grote scherm brengt.

Airfeed for Twitter toont grote tweets

Omdat je op de nieuwe Apple TV niet zomaar in apps kan inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, moet je bij het opstarten van Airfeed eerst je account koppelen aan de app via de Twitter-website. Vervolgens telt er kort een klokje af en worden de tweets in superformaat op het beeldscherm weergegeven. Onderaan in beeld vind je een reeks tweets waar je doorheen kunt scrollen in de vorm van appicoontjes. Een geselecteerde tweet wordt schermvullend op de rest van het scherm weergegeven, ook met foto als deze is toegevoegd aan de tweet. Deze indeling is duidelijk en ziet er met profielfoto’s en omslagfoto’s mooi uit en het is handig om tweets vanaf een afstand te kunnen lezen.

Airfeed for Twitter voor de Apple TV.

In de nieuwste versie van de app is het ook mogelijk om te filteren. In de Filter-weergave kun je kiezen voor tweets van een bepaalde hashtag, een bepaald Twitter-account, je eigen tweets, jouw vermeldingen of jouw vind-ik-leuks (favorieten). Deze weergave is erg handig en maakt de app veelzijdiger dan het simpelweg weergeven van een reeks aan recente tweets.

In de app zijn er een aantal zaken aan te passen. Als je de app open laat staan, scrollt deze vanzelf door de tweets. Hierdoor zie je automatisch nieuwe tweets op het scherm verschijnen. Je kunt deze autoscrollfunctie instellen voor 5, 10, 15 of 25 seconden, wat aangeeft hoelang een tweet in beeld blijft staan. Het maximale aantal tweets dat ingeladen kan worden is dertig, waardoor terugscrollen naar latere tweets niet mogelijk is. De app moet automatisch verversen, maar ook dat lijkt af en toe niet helemaal goed en real-time te gebeuren.

Airfeed for Twitter voor de Apple TV.

Het idee achter een Twitter-app voor je televisie is best te begrijpen, maar de uitvoering van Airfeed kan een stuk beter. De tweets zouden van oud naar nieuw weergegeven moeten worden, maar de tweetvolgorde wordt nogal eens overhoop gegooid. De ene keer staat de nieuwste tweet aan de rechterkant, terwijl de andere keer nieuwere tweets middenin het overzicht staan. Omdat de Apple TV geen webpagina’s kan openen, zijn tweets met een link vaak niet zo zinvol. Helaas ondersteunt Airfeed geen interactie met de tweets, waardoor je ze bijvoorbeeld niet als vind-ik-leuk kunt markeren om later nog eens te bekijken. Ook reageren en retweeten is geen optie.

Airfeed for Twitter voor de Apple TV.

Conclusie Airfeed for Twitter

Airfeed for Twitter is een hele standaard Twitter-app voor de nieuwe Apple TV. Hoewel het idee van tweets op het grote scherm best interessant is, kan de uitvoering in Airfeed wel wat beter. De tweets worden mooi weergegeven en dankzij de auto-scroll-functie verschijnen de tweets vanzelf op het scherm, maar het is vervelend dat de tweetvolgorde meer dan eens door elkaar gehusseld wordt. Ook is het jammer dat er geen vorm van interactie mogelijk is, bijvoorbeeld om een tweet te retweeten of te liken. Wel handig is de filter-functie, waardoor je een aparte tijdlijn te zien krijgt voor een specifiek account, hashtag of je vermeldingen. Op dit moment is het twijfelachtig of Airfeed de €1,99 waard is. Aan de ene kant ondersteun je met de aankoop de verdere ontwikkeling, maar aan de andere kant krijg je een te beperkte Twitter-app voor de Apple TV.

Airfeed for Twitter is te downloaden vanuit de App Store op de vierde generatie Apple TV.

Pluspunten

  • Tweets worden mooi en duidelijk weergegeven op je televisie
  • Filter-functie laat handige aparte tijdlijn zien
  • Functionele auto-scroll functie

Minpunten

  • Geen interactie met tweets mogelijk
  • Tweetvolgorde klopt soms niet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2015, 19:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen apple tv, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.