Renote: quotes uit boeken onthouden op iPhone

Renote is een simpele, strakke iPhone-app waarmee je favoriete passages uit boeken kan bewaren in een overzicht. Hij oogt vooral fraai.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Renote iPhone iPod touch boekennotitiesNuttige passages voor je profielwerkstuk. Je favoriete quotes op een rij. is een nieuwe notitie-app voor de iPhone en iPod touch gekoppeld aan een ISBN-scanner voor boeken. Zo kan je boeken als overkoepelend voorwerp gebruiken voor een verzameling notities. Die je kan schrijven in een tekstveld verbonden aan een paginanummer, of je kan direct passages uit een e-book plakken om het fragment snel bij de hand te hebben.

Renote is een notitie-app voor de boekenwurm. Hoewel de app er fraai uitziet en je hem misschien ook buiten aantekeningen bij of passages van boeken wil gebruiken, ben je ertoe aangewezen om de notities aan een boek te koppelen. De ISBN-scanner moet ervoor zorgen dat elk officieel uitgegeven boek herkend wordt aan de hand van het nummer aan de buiten- of binnenkant van de omslag. Daarna wordt de cover bij het boek ingeladen en kan je er notities bij maken.

Het notitieveld is strak en simpel, met boven het toetsenbord slechts een terug-naar-het-boekknop en een prullenbak om afscheid nemen van de tekst. Ook het overzicht van notities onder een boek ziet er in zijn eenvoud prachtig uit, met de cover van het boek geplaatst in een donkergrijze balk voorzien van titel en auteursnaam.

Renote boekenoverzicht Renote notities van boek

Helaas is Renote geen totaaloplossing. Ondanks het aan boord zijn van een scanner, heeft het niet de mogelijkheid van een app als Worlddictionairy om tekst in te scannen en te importeren in de app. Dat had een hoop overschrijven uit papieren boeken kunnen voorkomen. Ook – en dat is nog kwalijker – zijn de notities het eindpunt in Renote. Er zijn geen exporteeropties. Dat zorgt ervoor dat de applicatie vooral een persoonlijke gelegenheid is voor je favoriete boekpassages – maar dat je er voor zakelijk of schoolgebruik minder mee uit de voeten kan.

Downloaden: Renote (€1,79, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 16:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen boeken, notities, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.