Groove Coaster Zero: gratis versie van iPad-muziekspel

Groove Coaster Zero is de free-to-play versie van Groove Coaster, een iOS-muziekspel waarin je op de maat op het scherm tapt.

Groove Coaster ZeroOntwikkelaar Taito heeft Groove Coaster Zero uitgebracht voor de iPad en iPhone. Je krijgt in deze game kleurrijke levels voorgeschoteld, waarin je op de maat van de muziek moet tappen en vegen om zoveel mogelijk punten te halen. Speltechnisch zit Groove Coaster Zero nagenoeg hetzelfde in elkaar als het eerder verschenen (geld kostende) Groove Coaster.

In Groove Coaster Zero speel je echter geen nieuwe muzieknummers vrij door eerdere levels succesvol af te ronden. Na een uitgespeeld level krijg je een aantal spelmunten, die je moet sparen om nieuwe levels te kopen. Duurt dit te lang, dan kun je ook spelmunten vanuit Groove Coaster Zero kopen met echt geld om het proces te versnellen. Dit freemium-model wordt door veel andere gratis iOS-spellen gebruikt, waaronder Jetpack Joyride.

Tijdens het spelen van Groove Coaster volg je een bol op een lange lijn, die zich op de snelheid van de muziek door het level heen beweegt. Op de lijn verschijnen stippen. Beweegt jouw bol over een stip heen, dan moet je op het scherm van je iPad tappen. Later introduceert het spel andere muzieknoten, waardoor je bijvoorbeeld een kant op moet vegen of het scherm ingedrukt moet houden. Het resultaat is een versimpelde variant op het geroemde Dance Dance Revolution, dat iets simpeler in elkaar zit maar ook makkelijker op een touchscreen speelt.

Spelers van de betaalde versie van Groove Coaster hebben ook wat aan de gratis versie: je krijgt namelijk direct een viertal nummers uit het origineel dat je opnieuw kunt spelen. Daar heb je wellicht alleen wat aan als je besluit om je op de gratis game te richten: je kunt immers het originele spel ook gewoon opnieuw opstarten.

Downloaden: Groove Coaster Zero (gratis, met in-app aankopen, iOS 4.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 18:44
Categorie Games
Onderwerp groove coaster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.