Pixplit: samen chatten en fotocollages maken op iPhone

Met de iPhone-app Pixplit kan je samen fotocollages maken met onbekenden, maar nu ook met vrienden in privéchats in de applicatie.

Pixplit iPhone Android fotocollages samen makenErgens tussen chatten en een fotocollage maken met applicaties als Diptic, loert blijkbaar een gat in de markt. Pixplit lijktop de zoveelste app waarin je vierkante fotolijstjes uitkiest om te vullen met je foto’s, maar hij heeft een sociale twist: hierin doe je het samen. In de feed zie je alle fotolijstjes met één vakje ingevuld door een van je vrienden. Je drukt vervolgens op ‘Join’ om het andere deel van het lijstje in te vullen. Je kan ook zien wat andere vrienden ervan gebakken hebben.

Het gebeurt in een interface die lijkt op Instagram en andere apps waarin je foto’s deelt. Onder elkaar zie je de vierkante lijstjes en beginsels van andere gebruikers, met een titel, tags, de mogelijkheid om een hartje in te drukken en een reactie achter te laten. De knop Vergelijkbaar leidt vervolgens naar andere resultaten met hetzelfde begin van de compositie. De app lijkt aanvankelijk uit niks meer te bestaan dan ‘open’ projecten die je invulling geeft, voltooide projecten onder het tabblad rechts en een nieuwe zelf maken met het middelste tabblad.

Maar de app biedt meer. met de menuknop links bovenin kom je op een indexpagina terecht waar je meer afdelingen van de app vindt. Daar tref je een profielpagina nadat je bent ingelogd met Facebook of een nieuw account en berichten. Dat is een grote toevoeging van de onlangs uitgebrachte 2.0-versie van Pixplit, en die maakt dat de app niet zomaar een ‘Instagram voor fotolijstjes’ is. Nee, in de berichtensectie kan je gewoon volwaardig met andere gebruikers chatten. Je kan er één op één berichten naar elkaar versturen en samen fotolijstjes maken.

Pixplit chatten met samen een foto Pixplit collage aanmaken

Je kan vrienden uitnodigen via Facebook en andere gebruikers zoeken op mailadres of gebruikersnaam, maar je kan ook chats aangaan met andere gebruikers die je niet kent. Op iemands profielpagina zie je afgerondde en huidige projecten en uitgedeelde likes door diegene en druk je op de envelop voor de zogenoemde ‘privé split’ met iemand. Of de fotolijstjesfunctie gebruikers van andere sociale apps zal doen overstappen naar Pixplit? Tja, in Path heb je ook alleen besloten 1-op-1 chats en die lijkt ook voet aan de grond te krijgen in het verwilderende landschap van chat-apps. Wie weet waar Pixplit kan eindigen.

Downloaden: Pixplit (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 8:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen fotocollage, fotografie, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.