iOS game-update: Stickman Tennis, Tomb Breaker en Belgische Link and Spell

Tomb Breaker en Link and Spell zijn 2 nieuwe puzzelgames waar je highscores op kan zetten, en Stickman Tennis is een leuk iPhone-tennisspel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Tomb Breaker puzzelspel iOSWe zijn een beetje allergisch geworden voor spelletjes met stickmen. Poppetjes bestaande uit enkel zwarte lijntjes omdat ontwikkelaars te lui (of te arm) zijn om gedetailleerdere personages te bedenken of te tekenen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen goede spellen omheen gemaakt worden: Stickman Tennis is daadwerkelijk een geinig tennisspelletje! Verder kan je highscores halen op twee aanstekelijke puzzelspelletjes: Link and Spell en Tomb Breaker.

Belgische woordensnake: Link and Spell

GU MA Link and Spell iPad iPhoneDe Belgische Ramin Afshar maakte een woordspelletje dat, de eerlijkheid gebied ons te zeggen, we aanvankelijk over het hoofd zagen maar zeer de moeite is nog even op te pakken. Zeker als je het gros van de woordgames met twee vingers in de neus speelt of poepie-flauw bent, is Link and Spell het bekijken waard. Het spel laat je een eerste letter als een snake door het veld gaan, waarin allerlei letters in blokjes komen te staan die je achter de slang kan gooien. Als je een woord hebt gemaakt, tik je tweemaal op het scherm en wordt je score geteld. Zo haal je highscores. Het is een geweldig idee, mede omdat het spel echt stuurt als het ouderwetse Snake en aanvoelt als de intelligente broer van dat concept. Maar het is ook erg lastig: het spel is Engelstalig en vergt dus een grote woordenschat. Daarnaast je kan weliswaar de volgorde van de letters in je woord veranderen, maar dat vergt wel een lastige veeg met twee vingers in beeld. We zeiden al: als je graag eens een lastig woordspelletje speelt.
Downloaden: Link and Spell (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Tomb Breaker: elke week diamanten verzamelen

GU MA Tomb Breaker iPhone iPadTetris Blitz mag de lijst meest gedownloadde iPhone- en iPad-apps zo’n beetje aanvoert, is het niet het enige nieuwe gratis puzzelspelletje waarvan de scores elke week gereset worden. Ook in Tomb Breaker kan je elke week opnieuw een highscore neerzetten om die van je Facebookvrienden te verbreken. Het spel dat qua uiterlijk dicht tegen Jewel Quest en Bejeweled aan schurkt, laat je echter niet zomaar met diamanten schuiven op drie-op-een-rij te maken. In plaats daarvan link je van de ene naar de andere steen in een kleur op het veld. Zo trek je een lijn door het hele veld om stenen van een kleur te verwijderen, waarbij je zelfs om de hoek mag en wordt beloond voor het oversteken van je eigen patroon. Het is niet zo’n transparant idee als drie blokjes op een rij zetten om ze te verwijderen uit beeld, maar wel een principe dat net zo makkelijk doorspeelt op weg naar de recordscore in één minuut tijd.
Downloaden: Tomb Breaker (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Stickman Tennis

GU MA Stickman Tennis iOSHet ziet er niet uit als een game waarvan je het verwacht, maar Stickman Tennis is daadwerkelijk een leuk tennisspelletje voor de iPhone en iPad. Niet de leercurve van een tennisspel als Virtua Tennis Challenge, maar ook niet zo simpel als bijvoorbeeld Hit Tennis 3. Je bepaalt of je zelf naar de bal toe wilt lopen met een stick linksonder in beeld of dat het spel het loopwerk van je overneemt, maar je hebt wel altijd te maken met drie knoppen rechts. Geen tennisballen slaan met veegbewegingen dus en hoewel dat directer werkt, merk je snel genoeg dat Stickman Tennis door de knoppen wat dieper gaat. Het spel leunt daarbij op timing om te bepalen hoe goed een drop-ball, lobje, smash of backhand echt is. Met 100 tegenstanders en 64 toernooien om te winnen (van 1 of 3 sets; 5 doet het spel niet aan) , heeft Stickman Tennis een behoorlijke hoeveelheid gameplay om je tennishart mee te veroveren. Helaas zoek je vergeefs naar enige vorm van multiplayer. Ook iPad-support mist.
Downloaden: Stickman Tennis (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 10:11
Categorieën Belgische apps, Games
Onderwerpen highscore, iculture speelt, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.