Videon: simpele videobewerker en opname-app in één

iPhone-applicatie Videon wil één plek bieden om je video's op te nemen en achteraf ook te bewerken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Videon wil één plek bieden voor het opnemen en bewerken van video’s op je iPhone. Dit doet de app door naast een video-opnamefunctie ook een simpele editor te bieden, waarmee je direct na het maken van je video een paar aanpassingen kunt maken. Tijdens het filmen kun je inzoomen met een speciaal scrollwiel in de hoek van het scherm en heb je de keuze uit meerdere videoresoluties.

Het scrollwiel van Videon maakt inzoomen bij video’s iets gemakkelijker dan Apple’s standaard pinch-methode in de officiële Camera-app. Hoewel de knijbeweging handig is als je bij foto’s wil zoomen, kan het lastig zijn om met twee vingers op het scherm te zitten zonder dat er beweging in de video te zien is. Het scrollwiel zit onder je duim terwijl je de iPhone al vasthoudt en is daardoor gemakkelijker te bedienen zonder de camera te bewegen. Verwacht verder geen superieure kwaliteit in je video’s: je gebruikt immers nog steeds de camera van je iPhone. Wel heeft Videon een simpele stabilisator, maar deze functie zit in de iPhone zelf ook al.

In de editor heb je invloed op de kleuren van je video door belichting, contrast, verzadiging en andere opties aan te passen. Visuele effecten en versnellingen laten je simpele varianten op je filmpje maken. Ook is het mogelijk de videokwaliteit te verlagen, waarbij je de uiteindelijke bestandsgrootte te zien krijgt.

Downloaden: Videon (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 11:35
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.